«Μπορούμε να κάνουμε τη Φθιώτιδα ισχυρή»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μπορούμε να κάνουμε τη Φθιώτιδα ισχυρή»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 15:10
«Μπορούμε να κάνουμε τη Φθιώτιδα ισχυρή»

«Ο εκπρόσωπος της Φθιώτιδας δεν θα είναι ο ευγενικός παρίας, που ενδιαφέρεται περισσότερο για το αξίωμά του και λιγότερο για τον τόπο και τους συμπατριώτες του... Αυτό κομίζω, αυτό θα υπηρετήσω!»

.................................................................................................................................................

«Εκτέθηκε» για πρώτη φορά στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 στο πλευρό του φίλου του Κώστα Μπακογιάννη και οι πολίτες της Φθιώτιδας τον τίμησαν με το παραπάνω, αφού τον ανέδειξαν πρώτο Περιφερειακό Σύμβουλο με 5.423 σταυρούς.

Υπηρετώντας τον Β' βαθμό Αυτοδιοίκησης είτε ως Αντιπεριφερειάρχης είτε ως Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος βοήθησε σημαντικά στο κομμάτι της Επιχειρηματικότητας και της Εξωστρέφειας, που ήταν από τους βασικούς πυλώνες δράσης της ομάδας του Κώστα Μπακογιάννη.

Τον Μάιο του 2018 μιλώντας στην επιτροπή Έρευνας και Καινοτομίας του Κοινοβουλίου ως Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Θέμης Χειμάρας έθεσε επιτακτικά το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.«Είναι αδιανόητο να μιλάμε σήμερα για έρευνα και καινοτομία και την ίδια στιγμή να υπάρχει μία μόνο Περιφέρεια στη χώρα, η Στερεά Ελλάδα, η οποία δεν διαθέτει δικό της, αυτόνομο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα συνδράμει ως επιστημονικός πυλώνας την αναπτυξιακή μας προσπάθεια....», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της δυναμικής διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία.

«Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τη μοιρολατρία. Αυτή η λογική θα αλλάξει. Ο εκπρόσωπος της Φθιώτιδας δεν θα είναι ο ευγενικός παρίας, που ενδιαφέρεται περισσότερο για το αξίωμά του και λιγότερο για τον τόπο και τους συμπατριώτες τους....Αυτό κομίζω. Αυτό θα υπηρετήσω», τονίζει ο Θέμης Χειμάρας μιλώντας στο LamiaReport, δηλώνοντας έτοιμος για να διεκδικήσει μια από τις θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ώστε να μπορέσει από τα έδρανα της βουλής να δώσει τη μάχη για μια Φθιώτιδα ισχυρή.

Συνέντευξη:

LR: Ποιος είναι τελικά ο Θέμης;

ΑΠ: Για κάποιους είμαι ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος του Μπακογιάννη, για άλλους ο «γιος του Χειμάρα», για μερικούς είμαι ο … neXt.

Θέλω να πιστεύω πως για τους περισσότερους είμαι απλά ο Θέμης, ο φίλος, ο συνεργάτης, ο μπαμπάς του Θάνου και της Όλγας, ο σύζυγος της Ζωής. Γενικά θα σου έλεγα ότι καθημερινά αισθάνομαι να ζω και να κινούμαι ανάμεσα σε δικούς μου ανθρώπους.

Το ότι γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι μόνιμα εδώ, είναι γνωστό. Το ότι επιλέξαμε με τη σύζυγό μου να μεγαλώσουμε τα δυό μας παιδιά στη Φθιώτιδα, επίσης είναι γνωστό. Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν, είναι το πάθος που έχω με τη δουλειά μου και τον τόπο μου.

Το πάθος αυτό με οδήγησε να ασχοληθώ με την Αυτοδιοίκηση, να παλέψω δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη, για ένα καλύτερο μέλλον, μια προοπτική που αξίζει στην γενιά μου και στα παιδιά μας.

Για τον λόγο αυτό, μπαίνω μπροστά στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές. Για μια Φθιώτιδα ισχυρή!

Για τον λόγο αυτό, μπαίνω μπροστά στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές. Για μια Φθιώτιδα ισχυρή!

LR: Γιατί να εμπιστευτεί κάποιος τον Θέμη; Τι διαφορετικό ξέρεις εσύ να κάνεις;

ΑΠ: Πιστεύω πραγματικά ότι για να σε εμπιστευτεί κάποιος πρέπει να μπορείς να αναγνωρίζεις τα προβλήματα, να έχεις τον τρόπο να σχεδιάζεις λύσεις και πάνω από όλα να φέρνεις αποτέλεσμα, που θα μπορούν να το δουν και να το αισθανθούν όλοι.

Από το 2014, όταν με εμπιστεύτηκαν οι συμπατριώτες μου στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα, έχουμε ζήσει όλοι μας δύσκολες στιγμές. Η οικονομική κρίση και οι βίαιες συνέπειες της σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές που εφαρμόσαμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Καταλάβαμε γρήγορα ότι για να πετύχουμε, έπρεπε να παλέψουμε σκληρά, να πάμε κόντρα σε νοοτροπίες του χθες. Ψάξαμε τρόπους για να ενισχύσουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας. Με την δομή "Γέφυρα", καταφέραμε να βρεθούμε δίπλα στις οικογένειες που βίωσαν στο πετσί τους την κρίση, να ενισχύσουμε τα μικρά παιδιά που πάνε σχολείο, τους έφηβους, τους νέους που σπουδάζουν, τους ηλικιωμένους. Αγωνιστήκαμε καθημερινά απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία, την υπογεννητικότητα, τον υποσιτισμό.

Με τις μικρές μας δυνάμεις, αντισταθήκαμε σε ένα κράτος βαρύ και δυσκίνητο. Ανοίξαμε ένα καινούριο παράθυρο για τους Παραγωγούς μας, φτάσαμε μαζί τους στην άκρη της γης, για να πουλάνε τα προϊόντα τους στις αγορές όλου του κόσμου.

Συγκροτήσαμε τη μονάδα Ευρωπαϊκών Έργων και από το απόλυτο μηδέν διασφαλίσαμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας μας σε δεκάδες έργα που χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ευρώπη. Πετύχαμε την δρομολόγηση της επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου, για να έχουν όλα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις των μεγάλων πόλεων της Περιφέρειάς μας, φθηνότερο τρόπο θέρμανσης, φθηνότερο κόστος παραγωγής, καθαρή ενέργεια

LR: Πιστεύεις ότι ο λαός στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές θα γυρίσει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ ή θα υπερψηφίσει το πρόγραμμα της ΝΔ;

ΑΠ: Πιστεύω βάσιμα ότι ο λαός στις επερχόμενες εκλογές, είναι αποφασισμένος να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Εγώ δεν έχω σκοπό να ζητήσω από τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα προσπαθήσω να τους πείσω να στηρίξουν την ρεαλιστική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Μια πρόταση που απαντά σε δέκα βασικούς τομείς της καθημερινότητάς μας: την εργασία, τη φορολογία, την ασφάλεια, την κατοικία, την εκπαίδευση, την κοινωνική αλληλεγγύη, την υγεία, την αξιοπρεπή διαβίωση, το περιβάλλον και την οικογένεια.

Μακριά από εμένα οι εύκολες υποσχέσεις.

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να βελτιώσουμε τη ζωή των Ελλήνων, με λύσεις εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές.

Μακριά από εμένα οι εύκολες υποσχέσεις.

Ένας από τους λόγους που συντάσσομαι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ότι είναι αποφασισμένος να κλείσει την πόρτα στις πρακτικές λαϊκισμού και να βάλει οριστικό «φρένο» στις θυσίες των Ελλήνων, χωρίς αντίκρισμα.

LR: Ποιο είναι το διακύβευμα των επερχόμενων Εθνικών εκλογών;

ΑΠ: Η Ελλάδα μας, βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Στις εκλογές που έρχονται,περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις. Έχουν ανάγκη από αποτελέσματα και εκεί βρίσκεται το εκλογικό διακύβευμα, λίγο πριν την κάλπη.

Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα πουν όχι στα ψεύτικα διλήμματα, όχι στην οικονομική στασιμότητα, στις περικοπές και στην υπερφορολόγηση, όχι σε μια κυβέρνηση που δεν δίνει ελπίδα, δεν εξασφαλίζει προοπτική.

Το διακύβευμα των εκλογών του Ιουλίου, είναι κυρίαρχα αναπτυξιακό. Είναι η ώρα της ευθύνης και του ρεαλισμού, απέναντι σε αποτυχημένες ιδεοληψίες, η στιγμή της απελευθέρωσης της Πατρίδας μας από τον ακραίο κρατισμό.

Για να μπορούν επιτέλους τα νέα παιδιά να σπουδάζουν και να βρίσκουν καλές δουλειές στον τόπο μας, ο παραγωγός να διαθέτει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο, ο ελεύθερος επαγγελματίας να μην πνίγεται από την υπέρογκη φορολογία, ο συνταξιούχος να έχει μια αξιοπρεπή ζωή.

Είναι η ώρα της ευθύνης και του ρεαλισμού

Για να απολαμβάνουμε όλοι μας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, για να μη ζει κανένας συμπολίτης μας σε καθεστώς φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου.

LR: Και η επόμενη μέρα; Έχει απαντήσεις ο Θέμης στις ανάγκες της Φθιώτιδας και των ανθρώπων της;

ΑΠ: Καταρχήν να τονίσω ότι η επόμενη ημέρα και η πίστη μου στις δυνατότητες και τις προοπτικές της Φθιώτιδας, με φέρνει σήμερα στην πρώτη γραμμή.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η διαχείριση των προβλημάτων και οι λύσεις τους, αποτελούν την καθημερινότητά μου. Γνωρίζω τα προβλήματα κάθε γωνιάς αυτού του τόπου, όπως ξέρω και τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν για να αλλάξουμε την αναπτυξιακή προοπτική οριστικά.

Η δική μου φιλοσοφία στην Περιφέρεια, είναι ότι κάθε πρόβλημα έχει την λύση του κυρίως όταν κινηθείς πέρα κι έξω από τα συνηθισμένα.

Να επιχειρήσει. Να ρισκάρει. Να ξεφύγει από τη μιζέρια. Να δημιουργήσει έσοδα για τις επιχειρήσεις του τόπου μας.

Να είμαστε ειλικρινείς. Η ερώτηση που μας τσακίζει και θα πρέπει να γίνεται για να αντιληφθούμε όλοι το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, είναι η εξής: Γιατί η Φθιώτιδα οδηγείται στο μαρασμό;

Θα σας αναφέρω δύο παραδείγματα, από τα οποία προκύπτει η δική μου θεώρηση σε σχέση με την επόμενη ημέρα.

Από το 2015 περιμένουμε να τρέξουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών και Υποδομών, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως εφόσον υπάρξουν σοβαροί ανάδοχοι, θα ενισχυθεί συνολικά το επιχειρηματικό οικοσύστημα του Νομού και η Φθιώτιδα θα αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό τουρισμού υγείας της χώρας.

Η αξιοποίηση της πηγής και των υποδομών των Θερμοπυλών (hugebrand), των Καμένων Βούρλων με τις Πηγές Κονιαβίτη και το Κάμπινγκ των 800 στρεμμάτων (!!!), των υποδομών και της Πηγής των Λουτρών Υπάτης στους πρόποδες της Οίτης, των πηγών και των εξαιρετικών υποδομών του Πλατυστόμου κ.α., μπορούν να αλλάξουν τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του τόπου μας.

Το δεύτερο παράδειγμα φαίνεται να προωθήθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής λογικής, πριν λίγες ημέρες. Παρόλα αυτά, να σας θυμίσω πως από το 2015, περιμέναμε να τρέξουν τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως μπορεί να υπηρετήσει με πολλούς τρόπους την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Λαμίας και να αποτελέσει μοχλό ενίσχυσης της Περιφερειακής επιχειρηματικότητας.

Γιατί η πόλη μας, όπως και να το “βαφτίζουμε”, δε φημίζεται για τα πολλά πάρκα της, για τους χώρους που μπορούν να παίξουν με ασφάλεια τα παιδιά μας, για τις παιδικές χαρές και τους πολυθεματικούς χώρους που συναντούμε στα Τρίκαλα, τη Λάρισα και τη Καρδίτσα.

Γνωριζόμαστε. Δεν είμαι αυτός που θα βολευτεί σε έμμισθες θέσεις, δεν είμαι κρατικοδίαιτος.

Ακόμη περισσότερο όμως, γιατί η ΠΕΛ μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων, κατανεμημένων στα 4 τρίμηνα του χρόνου (πχ. Πανελλήνια Έκθεση Agrotica, Delicatessenfood, Έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων, Έκθεση Κτηνοτροφίας-Γαλακτοκομικών-Τυροκομικών προϊόντων κλπ) και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της πλέον αξιόπιστης Περιφερειακής Έκθεσης. Να αποκτήσει διακριτή ταυτότητα, Brand Name που λέμε στο χωριό μου… Να επιχειρήσει. Να ρισκάρει. Να ξεφύγει από τη μιζέρια. Να δημιουργήσει έσοδα για τις επιχειρήσεις του τόπου μας!

Τα δύο παραδείγματα δεν τα αναφέρω καθόλου τυχαία.

Αν ψάξετε πίσω από τις κουρτίνες, θα διαπιστώσετε πως και τα δύο εξαρτώνται απόλυτα από την Κεντρική Κυβέρνηση, τους Βουλευτές, την Πλατεία Συντάγματος.

Αυτή η λογική λοιπόν θα αλλάξει. Ο εκπρόσωπος της Φθιώτιδας δεν θα είναι ο ευγενικός παρίας, που ενδιαφέρεται περισσότερο για το αξίωμά του και λιγότερο για τον τόπο και τους συμπατριώτες τους.

Αυτό κομίζω. Αυτό θα υπηρετήσω.

Δεσμεύομαι να εργαστώ για την ανάδειξη της Φθιώτιδας, σε απόλυτο προορισμό Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, μέσα από την ουσιαστική αξιοποίηση του πλούτου της σε Ιαματικές Πηγές. Είμαι σίγουρος πως με την παράλληλη αξιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος και της ένδοξης ιστορίας μας, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε την Φθιώτιδα που ονειρευόμαστε να αφήσουμε στα παιδιά μας.

Έναν τόπο που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες εργασίας στους νέους ανθρώπους, τον τόπο που θα θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν.

LR: Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες της Φθιώτιδας ο Θέμης;

Μπορούμε να κάνουμε τη Φθιώτιδα ισχυρή

ΑΠ: Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεσμεύτηκα να εργαστώ για τον τόπο αυτό με ήθος, αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Θέλω να πιστεύω ότι τήρησα τη δέσμευσή μου, με πράξεις κι όχι με λόγια και για να είμαι ειλικρινής το τελευταίο διάστημα το εισπράττω στις επαφές μου με τους συμπατριώτες μου.

Γνωριζόμαστε. Δεν είμαι αυτός που θα βολευτεί σε έμμισθες θέσεις, δεν είμαι κρατικοδίαιτος. 

Είμαι ένας Ελεύθερος Επαγγελματίας, ένας πολύ μικρός επιχειρηματίας της Λαμίας, που δεν γνωρίζει από τα βιβλία και τις περιγραφές τρίτων τι σημαίνει η έκδοση επιταγής σε προμηθευτή, η πληρωμή των εργαζομένων στην ώρα τους, ο υπερβολικός ΕΦΚΑ και η υπέρμετρη φορολόγηση. Αυτά είναι η καθημερινότητά μου. Αυτή είναι η ζωή μου.

Είμαι ένας από αυτούς που δεν περιμένουν την πολιτική για να αναδειχθούν. Δεν έχω την πρόθεση να δομήσω επαγγελματική σχέση εξάρτησης με τα κοινά. Δεν σκοπεύω να γίνω επαγγελματίας υποψήφιος.

Υποστηρίζω με θέρμη τον περιορισμό των θητειών στα αξιώματα, γιατί είμαι σίγουρος πως η Δημοκρατία μας, θα είναι ενισχυμένη όταν αξιοποιήσει τη διάθεση και την ορμή των νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μέσα από παρασιτικούς κομματικούς μηχανισμούς.

Η αλήθεια είναι πως ό,τι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα, το χρωστάω στη Φθιώτιδα και στους υπέροχους ανθρώπους της.

Αυτό οφείλω να το επιστρέψω με όποια δυνατότητα έχω, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι.

Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μπορούμε να κάνουμε τη Φθιώτιδα ισχυρή!

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ