«Ξεκινάμε με τα αυτονόητα...»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ξεκινάμε με τα αυτονόητα...»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 13:02
«Ξεκινάμε με τα αυτονόητα...»

Συναντήσαμε την υποψήφια βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κα. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Ας δοκιμάσουμε για πρώτη φορά στην περιοχή να αφήσουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες στην άκρη!

Η κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου από την αρχή της συνάντησής μας μάς ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να είναι μια συνέντευξη που θα κουράσει τους αναγνώστες σας. Ας μη μιλήσουμε για τις χιλιοειπωμένες παθογένειες της περιοχής, ούτε για ανέφικτους οραματισμούς. Ας πούμε από πού θα ξεκινήσουμε. Για τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν».

Συνέντευξη:

LR: Ωραία, κα Μακρή-Θεοδώρου ποια είναι τα αυτονόητα στα οποία αναφέρεστε;

Μ-Θ: Πρώτα απ΄ όλα η συνεργασία! Η Φθιώτιδα έχει έξι νέους δημάρχους και έναν επανεκλεγέντα, νέο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και πέντε Βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι επιτέλους θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ όλων. Ας δοκιμάσουμε για πρώτη φορά στην περιοχή να αφήσουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες στην άκρη!

LR: Τώρα κα Μακρή-Θεοδώρου με προκαλείτε να ρωτήσω: Πώς ακριβώς πρόκειται να γίνει αυτό;

Μ-Θ: κε Κωνσταντόπουλε ούτε μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που κλιμάκιο αποτελούμενο από όλους τους θεσμικούς παράγοντες κατέβηκε στην Αθήνα ομαδικά για να λύσει ένα πρόβλημα. Εν έτη 2019 για κάποια μείζονα ζητήματα, δεν είναι αυτονόητο αυτό να συμβαίνει;

LR: Ας πούμε ότι καταφέρνετε να συνεργαστείτε όλοι μεταξύ σας. Μετά; Τι αυτονόητο ακολουθεί;

Μ-Θ: Η βελτίωση της καθημερινότητας, ξεκινώντας από πιο καθαρές και φωτισμένες πόλεις και χωριά, καλύτερες μετακινήσεις, καλύτερη εκπαίδευση και περισσότερες ευκαιρίες.

LR: Όλοι μαζί για την Φθιώτιδα δηλαδή.

Μ-Θ: Βεβαίως. Μην ξεχνάτε ότι ο προσωπικός αγώνας και ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ των υποψηφίων θα πρέπει να τελειώνει την ημέρα των εκλογών, γι’ αυτό όπως σας είπα πρέπει να αφήσουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες στην άκρη και η δραστηριότητα του καθενός να έχει γνώμονα το καλό της περιοχής.
Θα ξαναέρθουν οι μέρες για προσωπικές κονταρομαχίες, αλλά θα πρέπει πρώτα να αφοσιωθούμε στην Φθιώτιδα. Γι’ αυτό θα μας ψηφίσουν οι συμπολίτες μας.

LR: Οπότε κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου έχουμε συνεργασία, ομαδικό πνεύμα και κάποια πρώτα αποτελέσματα. Μετά τι;



Μετά το πιο σημαντικό. Ασφάλεια για τον πολίτη, ασφάλεια για τη χώρα. Δεν πρέπει κανείς να ζει υπό καθεστώς φόβου στο σπίτι του ή να νιώθει ότι η χώρα απειλείται. Όποτε για αρχή, άμεση και καθολική εφαρμογή του νόμου και φυσικά θωράκιση των συνόρων της πατρίδας μας.

LR: Επόμενη προτεραιότητα για την Ελένη Μακρή-Θεοδώρου;

Μ-Θ: Δουλειές, δουλειές και δουλειές!

Ενισχύουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία με απεμπλοκή επενδύσεων που έχουν σταματήσει εδώ και καιρό, με προσέλκυση νέων μέσω ενός σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα δώσει το μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές: «Φέρτε τα χρήματα σας στην Ελλάδα», και φυσικά με πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για τους επιχειρηματίες της μεσαίας τάξης. Πάνω απ’ όλα όμως στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων του νομού μας.

Η χώρα έχει ανάγκη ένα καινούργιο εκπαιδευτικό μοντέλο

Είναι μαθηματικά πιθανότερο κάνοντας αυτά τα τέσσερα πράγματα να δημιουργηθούν νέες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας.

Σας θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μια σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη της χώρας τις οποίες παρουσιάζω στους πολίτες όλο αυτό το διάστημα με την παρουσία μου σε κάθε μέρος της Φθιώτιδας.


LR: Οπότε μέχρι τώρα έχουμε συνεργασία, έχουμε βελτίωση της καθημερινότητας, έχουμε ασφάλεια του πολίτη, έχουμε δουλειές. Μετά τι ακολουθεί;

Μ-Θ: 100% η Παιδεία. Η χώρα έχει ανάγκη ένα καινούργιο εκπαιδευτικό μοντέλο με διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, νέα σχολικά εγχειρίδια, στήριξη της διαρκούς εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών με διαφορετική φιλοσοφία και στόχευση.

Και μια Τριτοβάθμια εκπαίδευση προσανατολισμένη στις ανάγκες της αγοράς.

Φυσικά με ένα σύστημα εισαγωγής σταθερό, αξιοκρατικό που να αποπνέει σιγουριά πρώτα απ’ όλα στον μαθητή αλλά και στον γονιό που στέκεται δίπλα στο παιδί του.

Η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης παραμένει κεντρικός άξονας της πολιτικής μας.

LR: Μιλάτε συχνά για θέματα εκπαίδευσης και δεν πιστεύω ότι είναι μόνο επειδή είστε εκπαιδευτικός. Διαβάζουμε στο βιογραφικό σας ότι πρόσφατα ολοκληρώσατε το διδακτορικό σας. Τι σημαίνει Εκπαίδευση για σας;

Μ-Θ: Η εκπαίδευση είναι μια συνεχής διαδικασία που δεν σταματάει στο τέλος των σχολικών χρόνων ή που απευθύνεται μόνο στις νέες ηλικίες.

Η αυτοβελτίωση αποτελεί για μένα σκοπό του ανθρώπου και η δια βίου μάθηση συνθήκη για αυτήν.

Είναι επιτακτική ανάγκη σε μια εποχή που μεταβάλλεται με γοργούς ρυθμούς να έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυνατότητα να καταρτίζονται και να επανεκπαιδεύονται μέσα από κρατικές δομές. Η προσφορά και η αποδοτικότητά τους θα λειτουργήσει προς όφελος των κοινωνιών.

Όπως σας είπα, ξεκινάμε από τα αυτονόητα!

LR: Κλείνοντας τη σύντομη συνέντευξή μας δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω. Γιατί οι πολίτες να βάλουν σταυρό στην Ελένη Μακρή-Θεοδώρου;

Μ-Θ: Πρώτα απ΄ όλα να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας γιατί πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει και όχι για να τιμωρήσουν κάποιους.

Πώς θα νιώσετε αν την επομένη τον εκλογών δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα εκλεγμένη στη Φθιώτιδα;

Όσον με αφορά, οι συμπολίτες μου μπορούν να με στηρίξουν με ένα σταυρό προτίμησης για την παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια και την ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά της Φθιώτιδας.

Ένα σταυρό προτίμησης γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί. «Πήρα τη Μακρή τηλέφωνο και δεν το σήκωσε» δεν θα το ακούσετε για μένα.

Ένα σταυρό προτίμησης γιατί είμαι στην πολιτική για έργα και όχι για το μισθό. Δόξα τω Θεώ έχω τη δουλειά μου, ο σύζυγός μου τη δική του και τα παιδιά μας το ίδιο.

Ένα σταυρό προτίμησης γιατί είμαι γυναίκα και ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα μήνυμα ίσων ευκαιριών στην πράξη. Ο αριθμός των γυναικών στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι από τους μικρότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πώς θα νιώσετε αν την επομένη τον εκλογών δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα εκλεγμένη στη Φθιώτιδα;

Ένα σταυρό προτίμησης δικαιολογεί και η προηγούμενη θητεία μου. Ήμουν πρώτη σε παρεμβάσεις από τους βουλευτές του νομού και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω.

Οπότε αν συμφωνείτε με τα παραπάνω βάλτε και σεις ένα σταυρό προτίμησης: ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

LR: Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Μ-Θ: Σας ευχαριστώ και γω για τη φιλοξενία και θα ήθελα να σας αποχαιρετήσω με μία πρόσκληση. Το βράδυ στις 9 μ.μ. σας περιμένω στην οδό Καζούλη για να κλείσουμε ευχάριστα την προεκλογική περίοδο με μια εκδήλωση διαφορετική από τα συνηθισμένα. Η πρόσκληση φυσικά ισχύει για όλους τους αναγνώστες σας. Θα χαρώ να σας δω εκεί!

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ