«Θέλω περισσότερα για τη Φθιώτιδα γιατί το αξίζει και μπορεί...»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θέλω περισσότερα για τη Φθιώτιδα γιατί το αξίζει και μπορεί...»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 14:47
«Θέλω περισσότερα για τη Φθιώτιδα γιατί το αξίζει και μπορεί...»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευγνώμων για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλουν οι συμπατριώτες του και τονίζει πως είναι έτοιμος να συνεχίζει να παλεύει για τη Φθιώτιδα.

Παραδέχεται ωστόσο ότι: «κάποιες μάχες δεν ξεκίνησαν ακόμη, καθώς η περίοδος, που διανύσαμε, χαρακτηρίζονταν από τους ασφυκτικούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, που με τον κόπο των πολιτών, αποτινάξαμε από πάνω μας. Το άμεσο μέλλον, θα το διεκδικήσουμε μαζί υπό διαφορετικές συνθήκες. Και αφού το καταφέραμε πριν, μαζί θα καταφέρουμε και πάλι να πορευτούμε προς τα εμπρός. Θέλω οι νέοι άνθρωποι να επιστρέψουν και να εργαστούν σε καλά αμειβόμενες θέσεις του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα...»

Μας λέει επίσης ότι θέλει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για την ανάδειξη των Θερμοπυλών, σε παγκόσμιας εμβέλειας λίκνο του πολιτισμού, αλλά και σε περιοχή αναφοράς στον τομέα του ιαματικού τουρισμού. «Θέλω περισσότερα για τη Φθιώτιδα γιατί το αξίζει και μπορεί....»

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, στο LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Συνέντευξη:

LR: Από την επαφή σας με τον κόσμο ποια είναι τα μηνύματα που παίρνετε για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και για σας προσωπικά;

ΑΠ: Κε Κωνσταντόπουλε, διανύουμε μία παρατεταμένη εκλογική περίοδο με διαφορετικά ζητούμενα και διακυβεύματα. Ο κόσμος έστειλε προσφάτως ένα πολύ σαφές μήνυμα στον πολιτικό χώρο που ανήκω, σε μία όμως αναμέτρηση με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Μαζί θα καταφέρουμε και πάλι να πορευτούμε προς τα εμπρός

Τώρα βιώνουμε τη δεύτερη φάση αυτής της περιόδου, όπου ο κόσμος εκλογικεύει τα ζητήματα. Σε ό,τι αφορά εμένα, έχω ήδη επισκεφθεί όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας και είμαι ευτυχής και ευγνώμων, που εισπράττω την εμπιστοσύνη που περιβάλλουν τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον του τόπου μας.

LR: Πρώτη φορά δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι. Φοβάστε την αποχή;

ΑΠ: Δύσκολη χρονική συγκυρία για όλους. Ωστόσο, είναι αφενός τέτοιο το διακύβευμα, αλλά και τέτοιες οι εξελίξεις, που ο κόσμος δεν θα μείνει απαθής και αποστασιοποιημένος.

Οι πολίτες δε θα αφήσουν ούτε το ασφαλιστικό σύστημα να εκχωρηθεί στους ιδιώτες, ούτε το έμψυχο δυναμικό στη δημόσια υγεία να δανείζεται στους φίλους ορισμένων, ούτε και να επιστρέψει η χώρα στα χέρια εκείνων που τη λεηλάτησαν επί σαράντα χρόνια.

Να επικρατήσει πλέον η αλήθεια έναντι του διαχρονικού ψεύδους

Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς στη θέα των εξελίξεων αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο επένδυσε μικροπολιτικά η Νέα Δημοκρατία, στο θέμα του Μακεδονικού την ώρα που, όπως αποδεικνύεται, εκχωρούσε ονομασίες εγγράφως και ενυπογράφως. Συνεπώς, τώρα που οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον τους, είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν στις κάλπες και όχι στις παραλίες!

LR: Ο Αλέξης Τσίπρας λέει πως «το παιχνίδι γυρίζει». Πόσο εύκολο είναι αυτό;

ΑΠ: Ο Πρωθυπουργός έχει πολιτικό αισθητήριο, το οποίο διαθέτουν λίγοι και ταυτόχρονα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος όχι μόνο ξεκίνησε από τα κάτω, αλλά και δεν έχασε ποτέ την επαφή του με την κοινωνία. Όπως είδατε εσχάτως, ακόμη και σε καταφανέστατα αφιλόξενο περιβάλλον όπως αυτό του ΣΚΑΪ, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις όχι μόνο για να γυρίσει το παιχνίδι, το οποίο αν θέλετε είναι το «μικρό», αλλά και να επικρατήσει πλέον η αλήθεια έναντι του διαχρονικού ψεύδους, το οποίο και είναι το μείζον και εθνικό.

LR: Σε τι υπερτερεί το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έναντι του προγράμματος της Ν.Δ.;

ΑΠ: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν ηττήθηκε στη μάχη με τους Θεσμούς το 2015, αφενός παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος εκτίμηση, αφετέρου απευθύνθηκε με ειλικρίνεια προς τους πολίτες οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές και αυτή την ειλικρίνεια τίμησε ο ελληνικός λαός. Έτσι, λοιπόν πορευόμαστε και σήμερα. Τι λέμε; Λέμε ιδίως προς τους υποτιθέμενους φίλους της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, άρα και των «καλά αμειβόμενων» θέσεων εργασίας, ότι σήμερα εισέρρευσαν στα ταμεία της χώρας 6,3 δις από ξένες άμεσες επενδύσεις.

Λέμε ότι οι θέσεις εργασίας, που αφορούν τη μεσαία τάξη κι αυτές, αυξήθηκαν κατά 380.000 με την ανεργία να πέφτει από το 28% το 2014, στο 18% το 2019.

Λέμε ότι και στη Φθιώτιδα, ξεμπλόκαραν έργα και εντάχθηκαν άλλα σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, που αυτή η περιοχή δεν τα είχε δει ποτέ.

Λέμε ότι εμείς ήμασταν εκείνοι που μπόρεσαν στις 21 Αυγούστου να βγάλουν τη χώρα από εκεί που μας έβαλε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατορθώνοντας να κλείσουμε τα προαπαιτούμενα, όταν άλλοι δεν μπορούσαν, γιατί αντί του εθνικού συμφέροντος, είχαν - υπεύθυνοι γαρ - στο μυαλό τους να στήσουν «αριστερές παρενθέσεις».

Στη Φθιώτιδα προχώρησαν και έργα τα οποία δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες

Εμείς προτάσσουμε την αλήθεια όχι των φραστικών προθέσεων, αλλά του ήδη επιτελούμενου και απτού έργου, το οποίο είναι και το μοναδικό ρεαλιστικό εχέγγυο για το μέλλον.

Δηλαδή, να γίνουν οι δημιουργηθείσες επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 380.000 νέες θέσεις εργασίας, 500.000.

Να αυξηθεί ο επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυξημένος κατώτατος μισθός από 650 ευρώ ακόμη 7% το 2020.

Να διπλασιαστούν τα 6,3 δις έσοδα από τις άμεσες ξένες επενδύσεις σε τέσσερα χρόνια.

Να μειώσουμε τον ήδη μειωμένο επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΝ.Φ.Ι.Α., κατά 30% μέσα στο 2020 και κατά 50% για τις μεσαίες και χαμηλές περιουσίες μέσα στον ίδιο χρόνο.

Να μειωθούν οι εισφορές και η προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις και τα λοιπά νομικά πρόσωπα.

LR: Ποια είναι τα θετικά από την πρώτη θητεία στο κοινοβούλιο;

ΑΠ: Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, κατάσταση η οποία επηρέαζε και το νομό μας, στη Φθιώτιδα προχώρησαν και έργα τα οποία δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.

Η Φθιώτιδα πέτυχε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και να επανεκκινήσει η επένδυση του “Atalanti Hills”.

Η Φθιώτιδα, πέτυχε να εκκινήσει προσφάτως, ο διαγωνισμός για το “Calypso Club” στην Αρκίτσα.

Η Φθιώτιδα, πέτυχε να εξασφαλίσει την πρόσβαση και στον τελευταίο κάτοικο της πιο απομακρυσμένης περιοχής της, στο τηλεοπτικό σήμα.

Η Φθιώτιδα, πέτυχε να αξιοποιήσει δύο αδρανή κτίρια των πρώην Ειρηνοδικείων σε Αμφίκλεια και Σπερχειάδα.

Η Φθιώτιδα, πέτυχε να βάλει στο νοσοκομείο της έστω και το 2019 αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, στελεχώνοντας παράλληλα την κορωνίδα των δομών υγείας στο Νομό, με το αναγκαίο πλην όμως επί χρόνια αναζητούμενο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η Φθιώτιδα πέτυχε να ολοκληρώσει το μεσαίο τμήμα του Ε65 (Ξυνιάδα-Τρίκαλα) και εκκινήσει το νότιο τμήμα (Λαμία-Ξυνιάδα), ενώ παραδόθηκε στους πολίτες και ο σιδηρόδρομος.

Συμπερασματικά, η Φθιώτιδα την τελευταία τετραετία έχει σημειώσει θετικό πρόσημο στις μάχες που δόθηκαν, συγκριτικά με το τι συνέβαινε στο παρελθόν. Πρόσημο, που η νηφάλια σκέψη και η ορθολογική αποτίμηση, αξίζει να το αναγνωρίσει.

LR: Ποιο είναι το προσωπικό στοίχημα του Γιάννη Σαρακιώτη για τη Φθιώτιδα;

ΑΠ: Όπως είπα παραπάνω, το πρόσημο είναι θετικό. Οφείλω να παραδεχθώ, ότι κάποιες μάχες δεν ξεκίνησαν ακόμη, καθώς η περίοδος, που διανύσαμε, χαρακτηρίζονταν από τους ασφυκτικούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, που με τον κόπο των πολιτών, αποτινάξαμε από πάνω μας. Το άμεσο μέλλον, θα το διεκδικήσουμε μαζί υπό διαφορετικές συνθήκες.

Και αφού το καταφέραμε πριν, μαζί θα καταφέρουμε και πάλι να πορευτούμε προς τα εμπρός. Θέλω οι νέοι άνθρωποι να επιστρέψουν και να εργαστούν σε καλά αμειβόμενες θέσεις του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Θέλω να εντείνουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των Θερμοπυλών, σε παγκόσμιας εμβέλειας λίκνο του πολιτισμού, αλλά και σε περιοχή αναφοράς στον τομέα του ιαματικού τουρισμού.

Θέλω να κατορθώσουμε την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής, στο πλαίσιο προγράμματος περιστολής του αγροτικού κόστους παραγωγής. Θέλω περισσότερα για τη Φθιώτιδα γιατί το αξίζει και μπορεί.

LR: Ευχαριστούμε τον Κώστα Χούπα, Studio Project Photography,  στην οδό Έσλιν 51 στη Λαμία, για τη φιλοξενία....

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ