«Τα "Δώρα Ψυχής" είναι αγάπη, προσφορά, εθελοντισμός»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Τα "Δώρα Ψυχής" είναι αγάπη, προσφορά, εθελοντισμός»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 22:12
«Τα "Δώρα Ψυχής" είναι αγάπη, προσφορά, εθελοντισμός»
Την Κυριακή (8/12) απλώνουμε το χέρι στον Συνάνθρωπο, στηρίζοντας τη μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά, «Δώρα Ψυχής» που θα γίνει στο "Κτήμα Πασιάκου" - Η αυλαία θα πέσει με την κλήρωση του Peugeot 208 που μπορεί να γίνει δικό σου με ένα λαχνό των 5 ευρώ !!!


 
Ένα πολύ όμορφο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό ετοιμάζουν τα μέλη του Συλλόγου «Συν στον Άνθρωπο», στο "Κτήμα Πασιάκου", όπου φέτος θα φιλοξενήσει τη μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά «Δώρα Ψυχής», την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μάλιστα για όσους δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με την ευγενική χορηγία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, από τις 11:00' το πρωί μέχρι τις 7:00' το απόγευμα (κάθε ώρα με επιστροφή), με αφετηρία την πλατεία Πάρκου (μπροστά από τα Public).
 


Λίγες ώρες πριν ανοίξει τις πόρτες της η μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά του συλλόγου «Συν στον Άνθρωπο», η πρόεδρος του Συλλόγου Μαίρη Δούμα, ανοίγει την καρδιά της στο Lamia
Report και μας αποκαλύπτει τι έχουν ετοιμάσει τα ακούραστα μέλη του Συλλόγου για φέτος.
 
LR: κ. Δούμα τι διαφορετικό θα έχουν τα φετινά "Δώρα Ψυχής";

ΑΠ: Πιστεύω ότι τα φετινά "Δώρα Ψυχής" θα είναι τα καλύτερα που έχουμε ζήσει ποτέ! Γιατί όλοι μας και κυρίως τα ακούραστα μέλη του συλλόγου έχουν κάνει κατάθεση ψυχής, για να ετοιμάσουν όλη αυτή τη μεγάλη φιλανθρωπική αγορά, που φέτος γίνεται για 15η συνεχόμενη χρονιά.  Καταρχήν, για πρώτη φορά, τα "Δώρα Ψυχής" θα γίνουν στο "Κτήμα Πασιάκου".

Θα έχουμε στη διάθεσή μας μεγαλύτερο χώρο, όπου οι επισκέπτες, εκτός όλων των άλλων, μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους ή και να το πάρουν μαζί τους σε πακέτο. Φέτος η κουζίνα μας θα είναι ξεχωριστή, γιατί έχουμε την τιμή να βρίσκεται μαζί μας ένας εξαιρετικός Σεφ, ο Κώστας Χαντζούλης, ο οποίος είναι και συμπατριώτης μας. Ο κορυφαίος, σε ιταλικές γεύσεις Σεφ, θα δημιουργήσει πολλά και διάφορα πιάτα για τα "Δώρα Ψυχής" και θέλω να του πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ, γι' αυτή την προσφορά του στο Σύλλογό μας. Φυσικά θα υπάρχουν και όλες οι παραδοσιακές Ρουμελιώτικες γεύσεις όπως, πίτες, ψωμί ζυμωτό, λάδι, ελιές, πολύ μεγάλη ποικιλία σε γλυκίσματα, κουλουράκια και μπισκότα, εξαιρετικά προϊόντα όπως χυλοπίτες, τραχανά και… όσπρια. Επίσης θα έχουμε μεγάλη ποικιλία μεγάλη κρασιών, τσίπουρου, λικέρ και μέλι. Σας περιμένουμε να απολαύσετε το Kυριακάτικο φαγητό σας ή το καφεδάκι σας με την παρέα σας μέσα σ΄αυτό το υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό ή ακόμη να το πάρετε μαζί σας.

LR: Έχετε ετοιμάσει εκδηλώσεις για παιδιά, στα φετινά "Δώρα Ψυχής";

ΑΠ: Πάντα οι μικροί μας φίλοι στα "Δώρα Ψυχής" είχαν την τιμητική τους. Θέλουμε αυτά τα Χριστούγεννα να είναι παραμυθένια για τα παιδιά και στη μεγάλη Φιλανθρωπική μας Αγορά, την Κυριακή, έχουμε φροντίσει να υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 11.00΄το πρωί και θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα. Οι μικροί μας φίλοι αλλά και οι μεγάλοι θα διαβάσουν και θα ακούσουν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια με παραμυθάδες που θα έχουν να μας διηγηθούν πολλά και να μας ταξιδέψουν μαγικά και χορευτικά. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις και στηρίζουν τα "Δώρα Ψυχής" (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).

LR: Για τους μεγάλους τι έχετε;

ΑΠ: Και τι δεν έχουμε! Καταρχήν ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο. Το Peugeot 208, το οποίο θα κληρωθεί στις 9:00΄το βράδυ, με το κλείσιμο της αγοράς. Όπως κάθε χρόνο, ο λαχνός κοστίζει 5 ευρώ και οι συμπολίτες μας έχουν ανταποκριθεί και φέτος στο κάλεσμά μας.

Αυτό που μας συγκινεί περισσότερο είναι ότι αγοράζουν τους λαχνούς κυρίως για να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου και δευτερευόντως για να κερδίσουν το αυτοκίνητο. Το εισπράττουμε αυτό από τα λόγια που μας λένε όταν έρχονται να αγοράσουν τους λαχνούς. Ελπίζουμε να το κερδίσει κάποιος που το έχει πραγματικά ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγάλο μας χορηγό, την εταιρεία Group Καρέλης και προσωπικά τον κ. Χρυσόστομο Καρέλη, για τη μεγάλη αυτή προσφορά.

Και φέτος έχουμε το «Γούρι Αγάπης» για το 2020 ευγενική προσφορά του κοσμηματοπωλείου "Κροντηρά".  Για 7η συνεχή χρονιά το «κοσμηματοπωλείο Κροντηρά» φιλοτέχνησε ένα ακόμη πολύ όμορφο κόσμημα, για τη χρονιά που έρχεται και είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στους αγαπημένους σας και γιατί όχι και στον εαυτό σας. Μάλιστα φέτος είναι σε μενταγιόν και σε βραχιόλι. Ευχαριστώ την κ. Σοφία Κροντηρά και για το φετινό ξεχωριστό «Γούρι Αγάπης».
 
 
Επίσης θα έχουμε και πολλά άλλα πλούσια δώρα στην τόμπολα, που θα κληρώνονται καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Είναι προσφορές εμπόρων, καταστηματαρχών και επαγγελματιών της περιοχής μας και όχι μόνο, που στηρίζουν με πολύ αγάπη όλα αυτά τα χρόνια, τις δράσεις του Συλλόγου μας. Σας προσκαλούμε να έρθετε να εξερευνήσετε το «Μικρό Μοναστηράκι» και να μεταφερθείτε νοερά σε άλλες εποχές…. Στο «μικρό Μοναστηράκι» μας, με τα χιλιάδες πράγματα….αντίκες και σύγχρονα αντικείμενα, βιβλία, παιχνίδια…και έπιπλα. Υπέροχα vintage αξεσουάρ.
 
 
Φυσικά στη γιορτινή μας αγορά θα βρείτε Χριστουγεννιάτικα στεφάνια και συνθέσεις, μοναδικές χριστουγεννιάτικες μπάλες, υπέροχα γούρια και πολλά-πολλά στολίδια! Τις ευφάνταστες υφασμάτινες δημιουργίες όπως σεντόνια, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια, υπέροχα τραπεζομάντηλα. και ποδιές με το λογότυπο του συλλόγου με την αξία του χειροποίητου και του μοναδικού… Να σας πω επίσης ότι δεχόμαστε προσφορές σε προϊόντα μέχρι και την ημέρα που είναι σε εξέλιξη η μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά. Μέχρι και το Σάββατο το απόγευμα μπορεί κάποιος να τα φέρνει στα γραφεία του Συλλόγου, Διάκου 24 στη Λαμία και την Κυριακή από το πρωί στο Κτήμα Πασιάκου.
 
 
LR: Είναι η πρώτη φορά που τα "Δώρα Ψυχής" δεν γίνονται στο κέντρο της πόλης. Αν κάποιος δεν διαθέτει δικό του μέσο μεταφοράς, πως θα επισκεφθεί τη φιλανθρωπική αγορά στο Κτήμα Πασιάκου;

ΑΠ: Όπως ξέρετε τα "Δώρα Ψυχής" ξεκινούν στις 9:00΄το πρωί και ολοκληρώνονται στις 9:00΄ το βράδυ, με την κλήρωση του αυτοκινήτου. Για εκείνους που δεν έχουν δικό τους μέσο, έχουμε φροντίσει να υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, το οποίο θα έχει αφετηρία την πλατεία Πάρκου (μπροστά στα Public). Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 11:00΄το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα, ανά ώρα, με επιστροφή. Ο Σύλλογός μας κι εγώ προσωπικά ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Παπαναγιώτου για την ευαισθησία του και την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρει!

LR: Τι είναι αυτό που έχει κάνει τα "Δώρα Ψυχής" το κορυφαίο φιλανθρωπικό γεγονός του τόπου μας;
 
ΑΠ: Δεν ξέρω αν είναι το κορυφαίο. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα "Δώρα Ψυχής" είναι αγάπη, είναι προσφορά, είναι εθελοντισμός. Είναι ατελείωτες ώρες δουλειάς και τρεξίματος. Είναι το αληθινό "ευχαριστώ" που βλέπεις στα μάτια των ανθρώπων που βοηθάς. Είναι μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με όλο αυτόν τον κόσμο, που έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και τη στηρίζει ο καθένας με το δικό του τρόπο. Ξέρουν ότι και το ένα ευρώ που θα δώσουν θα πιάσει τόπο. Θα πάει εκεί που πρέπει. Στον Συνάνθρωπο που έχει πραγματικά ανάγκη. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που χρειάζονται βοήθεια.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ