«Θέλω να υπηρετήσω τον τόπο και τους συμπολίτες μου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θέλω να υπηρετήσω τον τόπο και τους συμπολίτες μου»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 08:05
«Θέλω να υπηρετήσω τον τόπο και τους συμπολίτες μου»

Μια δυναμική υποψηφιότητα που ξεχωρίζει στο συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου, "Περήφανη Πόλη" είναι αναμφισβήτητα της γιατρού και μέλους του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Νάγιας Φαρδή. 

Η Νάγια, όπως τη φωνάζουν οι περισσότεροι, είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή σε όλη τη Φθιώτιδα και για την υψηλή επιστημονική της κατάρτιση, ως Ειδική Παθολόγος, αλλά και για την ευγένεια και την ανθρωπιά που τη διακρίνουν.

Ασκώντας με πάθος και αυταπάρνηση το λειτούργημα της, αλλά και υπηρετώντας παράλληλα τους συνανθρώπους μας μέσω του εθελοντισμού και της κοινωνικής της προσφοράς η Νάγια, αναμφίβολα, διεκδικεί με αξιώσεις μια έδρα στην αίθουσα της οδού Αινιάνων.

Το LamiaReport συνάντησε τη Νάγια Φαρδή, λίγο πριν κατατεθούν τα ψηφοδέλτια για το Δήμο Λαμιέων και συζήτησε μαζί της, τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, για τη φιλική σχέση ετών που διατηρεί με το Θύμιο Καραΐσκο, αλλά και για τα όνειρα της για την Λαμία και τους συνδημότες της.

 

Συνέντευξη:

LR: Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση. Για ποιο λόγο επιθυμείς να είσαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για το Δήμο Λαμιέων; 

ΑΠ: Κύριε Κωνσταντόπουλε, μεγάλωσα με μια οικογένεια που είχε στο επίκεντρο των συζητήσεων της τα προβλήματα των γειτόνων, των φίλων, των ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Συζητήσεις στο Κυριακάτικο τραπέζι, που είχαν να κάνουν όχι μόνο για τον τρόπο επίλυσης ιατρικών θεμάτων συμπολιτών μας, αλλά και για γενικότερα προβλήματα τα οποία απασχολούσαν συνανθρώπους μας και μπορούσαν να συνδράμουν οι γονείς μου.

Με αυτές τις αρχές και αξίες, όπως ήταν φυσικό, μου έγινε βίωμα από μικρή ηλικία, πως για να είσαι ενεργός πολίτης και χρήσιμο μέλος της κοινωνίας, θα πρέπει τα ενδιαφέροντα σου να μην στρέφονται αποκλειστικά γύρω από το ατομικό σου συμφέρον, αλλά να απλώνεις χέρι βοήθειας σε κάθε συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη σου. Και, φυσικά, να μην μένεις στα εύκολα λόγια, αλλά με τις πράξεις σου να βοηθάς τον συμπολίτη που σε χρειάζεται.

Ο Θύμιος Καραΐσκος είναι ικανός, έχει το όραμα και μπορεί να κάνει τη Λαμία μας, Περήφανη ΠόληΜε αυτές τις αρχές και προτεραιότητες μεγάλωσα, γι' αυτό και αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον πιο κοντινό στο δημότη θεσμό, μέσα από τον οποίον επιθυμώ να υπηρετήσω τον τόπο και τους συμπολίτες μου.

LR: Είπες το ΝΑΙ στον Θύμιο Καραΐσκο γιατί είστε φίλοι ή και για άλλο λόγο;

ΑΠ: Έχω τη χαρά και την ξεχωριστή τύχη να γνωρίζω, εδώ και χρόνια, το Θύμιο Καραΐσκο. Γνωρίζω τον άνθρωπο, γνωρίζω το διαπρεπή δικηγόρο που έχει αποδείξει, δεκαετίες τώρα, την αξία του και τις ιδιαίτερες ικανότητες στον επαγγελματικό του στίβο.

Τα τελευταία χρόνια γνώρισα, γνωρίσαμε ως δημότες, το Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο. Το Δήμαρχο, που έχει όραμα για τη Λαμία, αλλά και το σχέδιο και τις ικανότητες για να το υλοποιήσει. Με εργατικότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Ένας Δήμαρχος ευγενής και δοτικός, που δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, που είναι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες, ένας άνθρωπος που αγαπά τη Λαμία και προσφέρει καθημερινά στους δημότες. 

LR: Αν σας ρωτούσα για το όραμα σας για τη Λαμία, ποιους τομείς θα είχατε σε πρώτη προτεραιότητα; 

ΑΠ: Φοβάμαι πως θα χρειαζόμασταν πολλές ώρες συζήτησης για να σας περιγράψω το όραμα μου για το Δήμο Λαμιέων, για τον τρόπο που ονειρεύομαι να αξιοποιήσουμε το ιστορικό τρίγωνο (Θερμοπύλες Αλαμάνα Γοργοπόταμος) αλλά και τους υπόλοιπους "θησαυρούς" του τόπου μας. Για τους ανεκμετάλλευτους πόρους του Δήμου και της Φθιώτιδας που λέγονται ιαματικές Πηγές καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προωθήσουμε τον ιατρικό τουρισμό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. 

Αναμφίβολα, όμως, δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε τα τεράστια βήματα προόδου που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως με το εμβληματικό έργο της αξιοποίησης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας όπου εκκινούν άμεσα οι εργασίες, των σύγχρονων αθλητικών υποδομών που αποκτά ο Δήμος, όπως το κλειστό Κολυμβητήριο το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα, της αστικής ανάπλασης περιοχών τόσο του κέντρου όσων και της νότιας Λαμίας, αλλά κι ένα μακρύ κατάλογο εκατοντάδων μικρών και μεγαλύτερων έργων που θα αλλάξουν ισόρροπα το αύριο του Δήμου. 

Ειλικρινά πιστεύω, πως κάθε καλοπροαίρετος δημότης θα αναγνωρίσει πως η πόλη μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, θα αναγνωρίσει πως ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος είναι ικανός, έχει το όραμα και μπορεί να αλλάξει το Δήμο. Μπορεί να κάνει τη Λαμία μας, Περήφανη Πόλη.

Λίγα λόγια για τη Νάγια Φαρδή

Ονομάζεται Παναγιώτα - Νεκταρία Φαρδή, όμως οι φίλοι και οι γνωστοί την φωνάζουν Νάγια. Πατέρας της ήταν ο γιατρός Γιάννης Φαρδής και μητέρα της η γιατρός και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων, Αναστασία Φαρδή, ενώ είναι παντρεμένη με τον Ιατρό Καρδιολόγο Γιώργο Παπαδημητρίου.

Γεννήθηκε στη Λαμία, μεγάλωσε στις γειτονιές της ενορίας του Αγίου Νικολάου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου και αργότερα του Μουστάκειου Γυμνασίου και Λυκείου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και έκανε το αγροτικό της στα χωριά του Δομοκού.

Ακολούθησαν τρία χρόνια ειδικότητας στην Παθολογική Κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και ένας χρόνος αμισθί παρακολούθησης στο διαβητολογικό ιατρείο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Έκανε τα τελευταία δύο χρόνια της ειδικότητας της στο Λαϊκό Νοσοκομείο και, αποκτώντας τον τίτλο σπουδών ως ειδική παθολόγος το 2011, επέστρεψε στον τόπο μας όπου και διατηρεί το παθολογικό ιατρείο της. 

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας καθώς και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Παράλληλα είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ