Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Λαμία – Άρης 0-3: «Πνίγηκε» στην πρεμιέρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 08:25 ΠΑΣ Λαμία – Άρης 0-3: «Πνίγηκε» στην πρεμιέρα

Καλύτεροι οι Θεσσαλονικείς, αδίκησαν τον εαυτό τους και την προσπάθεια του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι.

Με ήττα ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του ο ΠΑΣ Λαμία, αφού ο Άρης πέρασε με σκορ 3-0 από το ΔΑΚ.

Παρότι η ομάδα μας πάλεψε και είχε καλά διαστήματα, επιθετικά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Έτσι, οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητά τους και πέτυχαν τρία όμορφα γκολ, φεύγοντας με το τρίποντο από την πόλη μας.

Καλή αμυντικά στο πρώτο μισό η Λαμία, όμως οι Μπερτόγλιο, Μπαράλες ήταν απελπιστικά μόνοι μπροστά. Στην επανάληψη, το γρήγορο γκολ των Θεσσαλονικέων στο 53’ με τον Ντιγκινί «πάγωσε» τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ.

Και μπορεί ο Καραγκούνης να έδωσε άλλο... αέρα στην ομάδα μας, όμως το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες, για να έρθει το 3-0 λίγο αργότερα.

Η άμυνα «εξουδετέρωσε» τον Άρη

 Ο βαρύς από τη βροχή αγωνιστικός χώρος, δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα τις δύο ομάδες. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τον Άρη ωστόσο να πλησιάζει μόλις στο 5' το γκολ. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ Λαμία, η άμυνα δεν απομάκρυνε, ο Αναστασιάδης έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γκαρσία που με σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, την έστειλε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε και η πρώτη υποψία φάσης από πλευράς «κυανολεύκων». Ο Δημούτσος έβγαλε την ομάδα μας στην κόντρα, ο Μπερτόγλιο έκανε την κούρσα από δεξιά, όμως το σουτ του ανακόπηκε από τους αμυντικούς.

Ο Άρης είχε μια ελαφρά υπεροχή σε αυτά τα πρώτα λεπτά, με τη Λαμία να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα και να ψάχνει την κόντρα επίθεση. Η ομάδα μας, κατάφερε με τη δύναμη που έβαλε στο παιχνίδι της, να ισορροπήσει στο 20λεπτο της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ πήραν μέτρα και προσπάθησαν να επιτεθούν από τις πτέρυγες. Έψαχναν όλοι τους Μπερτόγλιο, Μπαράλες, όμως οι μπαλιές του Μπλάζιτς «κόβονταν» από την καλά οργανωμένη άμυνα των Θεσσαλονικέων.

Την ίδια ώρα, ο διαιτητής κ. Διαμαντόπουλος προσπαθούσε να μην σφυράει, για να αφήσει το ματς να εξελιχθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια μόνιμη... μουρμούρα, τόσο από τον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία, όσο και από την εξέδρα. Η πιθανότατα καλύτερη στιγμή για τους «κυανόλευκους» στο πρώτο μέρος, χάθηκε στο 21ο λεπτό. Από εξαιρετική συνεργασία του Βασιλαντωνόπουλου με τον Μπερτόγλιο από δεξιά, ο Μπαράλες πρόλαβε τον Δεληζήση και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο και «κόλλησε» μπροστά από τον Κουέστα που μπλόκαρε εύκολα.

Μετά από μισή ώρα στο παιχνίδι, ο Άρης εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η καλή αμυντική λειτουργία της Λαμίας, τον κράταγε εκτός περιοχής και δεν τον άφηνε να απειλήσει. Στο 33' οι Θεσσαλονικείς έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο σωστά ο διαιτητής κ. Διαμαντόπουλος καταλόγισε επιθετικό φάουλ, αφού ο Γιουνές που σκόραρε, έσπρωξε τον Αντέτζο και τον έβγαλε εκτός πορείας. Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ομαδικά στην κόντρα, η μπάλα από τον Γκαρσία έφτασε στον Μπρούνο Γκάμα, που από δεξιά μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε. Ο Αντέτζο όμως έβαλε το σώμα, έκοψε και εν συνεχεία η άμυνα απομάκρυνε.

Στο 39' το ΔΑΚ ξεσηκώθηκε με τη Λαμία να αναπτύσσεται πολύ ωραία. Η φάση ξεκίνησε από δεξιά, με τον Βασιλαντωνόπουλο και τον Μπλάζιτς να μεταβιβάζουν αριστερά στον Βάντερσον. Αυτός σέντραρε, όμως οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ προ του Μπαράλες. Σε κάθε περίπτωση, τίποτα το αξιοσημείτο δεν συνέβη στη συνέχεια και το 0-0 έμεινε στην ανάπαυλα.

«Μπλόκαρε» μετά το γκολ...

Ο Μπάμπης Τεννές πέρασε τον Θάνο Καραγκούνη στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη και αυτός έδωσε άλλο αέρα στη δεξιά πτέρυγα. Ο ΠΑΣ Λαμία έδειξε πιο ορεξάτος στο δεύτερο μέρος και πήρε πρωτοβουλίες. Στο 51' και από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Μπαράλες προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Βαλεριάνος έδιωξε σε νέο κόρνερ. Στην εκτέλεση, η μπάλα απομακρύνθηκε, έφτασε στον Μπλάζιτς, που από μακριά έπιασε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Κουέστα έπεσε και μπλόκαρε.

Εκεί που οι «κυανόλευκοι» πήραν μέτρα όμως, ήρθε η ψυχρολουσία. Στο 53' και σε εκτέλεση φάουλ του Ματίγια από αριστερά και στον χώρο μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής, ο Ντιγκινί έπιασε... ασύλληπτη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα να βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του ανύμπορου να αντιδράσει Σαράνοβ. Το γκολ αυτό «πάγωσε» την ομάδα μας, που όμως προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 59' ο Επστάιν εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ από αριστερά, Μπαράλες και Αντέτζο προσπάθησαν να πιάσουν το γυριστό σουτ, δεν ανησύχησαν όμως τον Κουέστα.

Η Λαμία πήρε μέτρα μετά το 1-0 και προσπάθησε να πατήσει περιοχή. Ωστόσο, άνοιξε χώρους κάτω από το κέντρο, με τους «κίτρινους» να βγαίνουν επικίνδυνα στην κόντρα. Στο 66' και σε φάουλ σαν κοντινό κόρνερ, ο Βάντερσον έστειλε τη μπάλα απευθείας πάνω στον Κουέστα, ενώ τρία λεπτά αργότερα, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν κοντά στο 1-0. Από σέντρα από δεξιά, ο Τσούκαλος κατέβασε ωραία με το στήθος, γύρισε και σούταρε υπό πίεση, όμως το σουτ του δεν ήταν δυνατό και ο Κουέστα μάζεψε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γιουνές βγήκε επικίνδυνα στην κόντρα, όμως ο Σαράνοβ βγήκε έγκαιρα και έδιωξε.

Στο 69' ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, όταν από την επιμονή του Ντιγκινί και γύρισμα του Γκαρσία από την τελική γραμμή και αριστερά, ο Κολάσο σούταρε, όμως το σουτ βρήκε στα σώματα και έφυγε κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε εκεί όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης, το βρήκε στο 71'. Ο Ματέο Γκαρσία «τρύπωσε» ανάμεσα στα στόπερ, πρόλαβε τον Ασίγκμπα σε γέμισμα από αριστερά και με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το ματς.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, έξι λεπτά αργότερα ο Μπρούνο Γκάμα με τρομερή βολίδα σε κοντρόλ επίθεση -και αφού δεν τον έκλεισε κανείς, έκανε το 3-0 και έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της Λαμίας. Ουσιαστικά ο εναπομείναντας χρόνο... ταλαιπωρία για τις δύο ομάδες. Οι «κυανόλευκοι» πάντως έψαξαν το γκολ της τιμής. Αρχικά με δύο προσπάθειες του Μπλάζιτς στο 82' και το 88' και στο 90' με τρομερή συνεργασία των Καραγκούνη, Βασιλαντωνόπουλου. Ο τελευταίος σέντραρε από δεξιά, με τον Τσούκαλο να παίρνει κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε ελάχιστα κόρνερ. Έτσι, το 3-0 διατηρήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Σαράνοβ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα (74' Οσμάν), Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Μπερτόγλιο (46' Καραγκούνης), Βάντερσον, Επστάιν (60' Τσούκαλος), Μπαράλες

 

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια (68' Κολάσο), Γκάμα (84' Ιντζόγλου), Ντιγκινί (73' Ναζλίδης), Ματέο Γκαρσία, Γιουνές

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live όπως μεταδόθηκε από το LamiaOle.