Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Λαμία 3-1: Ίδια πικρή γεύση στο β΄ημίχρονο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 21:05 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Λαμία 3-1: Ίδια πικρή γεύση στο β΄ημίχρονο

Το γκολ του Αντέτζο στο 36’ με το οποίο η Λαμία ισοφάρισε το γκολ του Μπουζούκη που σημειώθηκε για τον Παναθηναϊκό στο 15’, δεν ήταν αρκετό για να φύγει η Φθιωτική ομάδα έστω με το βαθμό της ισοπαλίας από το ματς της 2ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Ένα γκολ στο 70’ ενός 18χρονου του Εμμανουηλίδη και ένα εύστοχο πέναλτυ του Κουρμπέλη, έδωσε τη 2η φετινή νίκη στους «πράσινους» που ρεφάρισαν το -6 με το οποίο ξεκίνησαν το πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε το LIVE.

Το παιχνίδι από το LamiaOle

Την ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε ο ΠΑΣ Λαμία το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα μας φοβήθηκε χωρίς λόγο τους «ψυχωμένους» πιτσιρικάδες του «τριφυλλιού» και με εξαίρεση ένα καλό εικοσάλεπτο, όταν βρήκε και το γκολ, είχε σε όλο το ματς παθητικό ρόλο και έπαιζε άμυνα στο μισό γήπεδο.

Βελτιωμένη μεν η εικόνα των «κυανόλευκων» σε σχέση με την πρεμιέρα, έβγαλαν ωστόσο εκ νέου χτυπητές αδυναμίες. Κόντρα μάλιστα στο πιο νεανικό σύνολο της Super League, που έχει έλλειψη εμπειρίας.

Σε κάθε περίπτωση, η διακοπή του πρωταθλήματος που έρχεται, θα δράσει θετικά για τη Λαμία, που καλείται να... ανασυγκροτηθεί. Άλλωστε θα ενσωματωθεί και ο Τάσος Καραμάνος.

Με την ισοφάριση πήρε τα πάνω της...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με περισσότερη όρεξη στο ματς. Πίεσε ψηλά και οδήγησε σε εύκολα λάθη τους παίκτες του ΠΑΣ Λαμία, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Οι «κυανόλευκοι» αμύνονταν μαζικά στο δικό τους μισό, με ξεκάθαρη πρόθεση να περιμένουν την κόντρα. Σταδιακά στο δεκάλεπτο κατάφεραν να κοντρολάρουν τον ρυθμό των «πρασίνων» και να ισορροπήσουν.

Το «τριφύλλι» στο σημείο εκείνο έδειχνε να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα, με τη Λαμία να παίζει «σφιχτά» και να μην αφήνει διόδους. Στην πρώτη τελική στο ματς όμως, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Ο Μελίσσας έκανε κάκιστο διώξιμο της μπάλας, πάνω στον Χατζηγιοβάννη και ενώ η άμυνα δεν ήταν στη θέση της, αυτός πάτησε τη μπάλα στον Μπουζούκη, που με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0!

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΠΑΣ Λαμία ήρθε στο 19'. Από κόψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Καραγκούνης έβγαλε έξυπνη μπαλιά αριστερά στον Μπαράλες, αυτός συνέκλινε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Διούδης έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Ακολούθησε δύο λεπτά αργότερα ένα δυνατό σουτ του Στάικου από τα δεξιά έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε πάνω στον Μουνιέ, αλλοιώθηκε η πορεία της και έφυγε λίγο άουτ.

Μέχρι το σημείο εκείνο, οι «κυανόλευκοι» έπαιζαν παθητικά. Όμως ο Παναθηναϊκός έκανε εύκολα λάθη στο κέντρο και οι παίκτες της ομάδας μας προσπαθούσαν να τα εκμεταλλευτούν σε κόντρα επιθέσεις. Στο 35' και από λάθος των παικτών του «τριφυλλιού» ο Καραγκούνης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ πάνω από τα δοκαρια.

Στην εκτέλεση του ήρθε η ισοφάριση! Συγκεκριμένα, στο 36' ο Επστάιν εκτέλεσε από δεξιά, μπάλα έφτασε στην κορυφή της περιοχής, εκεί όπου ο Μπλάζιτς γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Αντέτζο να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-1 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ που πήραν μέτρα στη συνέχεια και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την «παγωμάρα» των γηπεδούχων. Ωστόσο, η μοναδική αξιόλογη στιγμή μέχρι την ανάπαυλα, ήταν ένα μακρινό σουτ του Μπουζούκη, που πήρε ύψος και έφυγε πολύ άουτ.

Έβγαλε τα μάτια της...
Το σκηνικό ίδιο και στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος και πίεσε, με τον ΠΑΣ Λαμία να αμύνεται στο δικό της μισό μαζικά. Στο 47' πήγαν να ανάψουν τα αίματα για ένα μαρκάρισμα του Αναστασιάδη στον Καμπετσή, με τους «πράσινους» να βγάζουν... τσαμπουκά και την ομάδα μας να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία. Το «τριφύλλι» πίεζε, έψαχνε τους χώρους, με τους «κυανόλευκους» να αμύνονται «σφιχτά».

Στο 58' ένα μακρινό σουτ του Χατζηγιοβάννη δεν ανησύχησε τον Μελίσσα, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ασίγκμπα ήταν πολύ άστοχος από μακριά. Στο 63' ο Παναθηναϊκός γύρισε τη μπάλα, έφτασε στον Εμμανουηλίδη που έκανε τη γυριστή κεφαλιά στην περιοχή, δεν ανησύχησε όμως τον Μελίσσα που μπλόκαρε σταθερά και πάλι. Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εικόνα και στο 70ο λεπτό δικαιώθηκαν για την επιμονή τους. Γύρισαν τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Ινσούα πάσαρε στον Καμπετσή, αυτός βρήκε ελάχιστο χώρο και έκοψε στον Εμμανουηλίδη που πλάσαρε εύστοχα από δεξιά τον Μελίσσα.

Το 2-1 «τράκαρε» εντελώς του παίκτες του Μπάμπη Τεννέ που δεν έδειχναν ικανοί να συνέλθουν. Δεν απειλούσαν, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει και πάλι περισσότερο το γκολ. Στο 80' ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία βγήκε και έδιωξε με τις γροθιές μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να μπει οριστικά... ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των «κυανολεύκων» στο 88'. Ο Αντέτζο ανέτρεψε στην περιοχή τον Χατζηγιοβάννη, ο διαιτητής κ. Τσαμούρης υπέδειξε πέναλτι και ο Κουρμπέλης διαμόρφωσε το 3-1 από την άσπρη βούλα.

Όλα τελείωσαν εκεί, με τα εναπομείναντα λεπτά να είναι διαδικαστικά. Ένα σουτ του Ασίγκμπα έξω από την περιοχή και δεξιά στο 93' έφυγε πολύ ψηλά άουτ και έτσι το 3-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Μαυρομάτης, Πούγγουρας (46' Καμπετσής), Κολοβέτσιος, Στάικος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Κουλιμπαλί (46' Γιόχανσον), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ (57' Εμμανουηλίδης)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Βασιλαντωνόπουλος (73' Τσούκαλος), Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσος (73' Οσμάν), Καραγκούνης (55' Μπουλούλης), Επστάιν, Μπαράλες

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση