Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΚ – Άρης: Μεγάλο παιχνίδι απόψε στο ΟΑΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 12:46 ΑΕΚ – Άρης: Μεγάλο παιχνίδι απόψε στο ΟΑΚΑ

Μετά την ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ επιστρέφει στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενη τον Άρη. Η πρωταθλήτρια έχει μία νίκη στα τέσσερα τελευταία επίσημα στην έδρα της για όλες τις διοργανώσεις, με τη Λαμία για το Κύπελλο, ενώ δεν κέρδισε το τελευταίο για το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Ήταν και η πρώτη εντός έδρας απώλεια μέσα στο 2018 για το πρωτάθλημα Super League Σουρωτή.

Ο Άρης γύρισε στην κατηγορία με φιλοδοξία και οι τρεις πρώτες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έφεραν και την αισιοδοξία, αλλά στα τέσσερα επόμενα έχασε τρία και νίκησε ένα.

Η ΑΕΚ έχει καλή παράδοση με τον Άρη έχοντας κερδίσει τα μισά ακριβώς παιχνίδια τους, 54 από τα 108 στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο έχει μια μόλις νίκη στα πέντε τελευταία.

Σαν γηπεδούχος η ΑΕΚ έχει κερδίσει το 74% των αγώνων τους.

Ο Άρης έχει νικήσει μόνο τρεις φορές την ΑΕΚ στην έδρα της. 1-0 τον Φεβρουάριο του 1989 με φάουλ του Κώστα Οικονομίδη, 1-0 τον Απρίλιο του 2009 με σουτ του Κόκε και 2-1 τον Φεβρουάριο του 2011 με δύο γκολ του Νέτο. Το πρώτο στο "Νίκος Γκούμας" και τα δύο τελευταία στο "Σπύρος Λούης". Ποτέ δηλαδή δε έχει νικήσει ο Άρης σε επίσκεψή του στην ΑΕΚ στον πρώτο γύρο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέχει μία νίκη από τις 100 στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Και θα προσπαθήσει να τις κάνει 100, απέναντι σε μια ομάδα, τον Άρη, που σε 10 περιπτώσεις που τον έχει αντιμετωπίσει, έχει τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και μια μόνο ήττα.

Η ιστορία τους

Νίκες ΑΕΚ: 54

Ισοπαλίες: 29

Νίκες Άρη: 25

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 40

Ισοπαλίες: 11

Νίκες Άρη: 3

Πηγή: Super League