Άρης – Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» απόδραση με Χασάν! Πλησίασαν την κορυφή οι «ερυθρόλευκοι» – video

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 23:01 Άρης – Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» απόδραση με Χασάν! Πλησίασαν την κορυφή οι «ερυθρόλευκοι» – video

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της ένατης αγωνιστικής της Superleague. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν ένα σπουδαίο «διπλό» (0-1) στην έδρα του Άρη κι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις ισοπαλίες στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μειώνοντας στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ο Χασάν ήταν ο παίκτης που «χάρισε» τη νίκη στον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, με τον Νάτχο να είναι αυτός που άλλαξε τα δεδομένα με την είσοδο του στο παιχνίδι (σ.σ. συμμετείχε στη φάση του γκολ), ενώ ο Σίσε ήταν «βράχος» στην άμυνα, «καθαρίζοντας» σχεδόν όλες τις φάσεις.

Από την πλευρά του, ο Άρης πάλεψε αλλά έφυγε και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο, γνωρίζοντας την τέταρτη σερί ήττα του στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος, με τους Πειραιώτες να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ και λίγο έλειψε να το καταφέρουν στο 5′, όταν ο Ελαμπντελαουί έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Χασάν άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει κι ο Φορτούνης πλάσαρε άουτ από εξαιρετική θέση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, ωστόσο σταδιακά ο Άρης άρχισε να βγαίνει μπροστά με αξιώσεις, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Γκαρσία. Στο 35′ οι Θεσσαλονικείς έχασαν τη δική τους μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ντιγκινί.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έσωσε ξανά την εστία του, αποκρούοντας το διαγώνιο σουτ του Κολάσο με το αριστερό και μπλοκάροντας με αυτοθυσία σε δεύτερο χρόνο πριν ο Σόουζα κάνει την προβολή.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιουνές να αιφνιδιάζεται στο 54′, βλέποντας τη μπάλα με κόντρα να φτάνει στα πόδια του από την προσπάθεια του Γκαρσία, και να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 59′ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την κίνηση που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τον Νάτχο στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, με τον Ισραηλινό χαφ να κάνει τη διαφορά.

Στο 67′ βρήκε μια εκπληκτική μπαλιά τριάντα μέτρων τον Κούτρη στην πλάτη της άμυνας, ο δεύτερος με μια επαφή γύρισε τη μπάλα παράλληλα και ήρθε ο Χάσαν για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ολυμπιακός πάγωσε το ρυθμό του παιχνιδιού κι έδωσε την μπάλα στον Άρη, ο οποίος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ, μιας και οι Σισέ και Βούκοβιτς έκαναν καλή δουλειά, «καθαρίζοντας» σχεδόν όλες τις φάσεις. Έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος κι ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μενέντες, Σιώπης (77′ Διαμαντόπουλος), Κολάσο, Γκαρσία, Ντιγκινί (76′ Ματίγια), Γκάμα (83′ Μαρτίνες), Γιουνές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε (84′ Καμαρά), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (88′ Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (59′ Νάτχο), Ποντένσε, Χάσαν.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση