ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-0: Έσωσε το αήττητο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 21:10 ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-0: Έσωσε το αήττητο

Έμεινε όρθια η ομάδα του Χάβου που έπαιζε για μία ώρα με παίκτη λιγότερο. Εξαιρετικός Μελίσσας έπιανε και τα οφ-σάιντ!

Αν και μπήκε με φόρα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο ΠΑΣ Λαμία και για σχεδόν τριάντα λεπτά περιόρισε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους, έμελλε να μείνει από το 30’ με παίκτη λιγότερο και στη συνέχεια να προσπαθεί να διαφυλάξει το απόρθητο της εστίας του και να μείνει αήττητος για εφτά σερί αγωνιστικές…

Ολιγόλογη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία για τη διαιτησία του Βρέσκα.

Το ματς

 Η Λαμία κράτησε στο μηδέν  (0-0) τον Αστέρα κι έμεινε για επτά σερί ματς αήττητη, διατηρώντας τη διαφορά από την ομάδα της Τρίπολης.

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησε να επιχειρεί ν' απειλεί την εστία του Νίκου Παπαδόπουλου.  Μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς, είχε την ευκαιρία της.

Ο Μπαράλες προσπάθησε να μπει στην περιοχή, ο Κώτσιρας έκλεισε το χώρο κι ο Παπαδόπουλος μάζεψε την μπάλα. Ο Καραμάνος έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Αργεντινός με τον ώμο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου (15') στο ματς, ο Φακούντο Μπερτόγλιο εκτέλεση το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

Στο 26' ήταν η σειρά της ομάδας της Τρίπολης να φανεί απειλητική. Ο Μαρτίν Τόνσο έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίζεται ο Μελίσσας.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού (30'), η Λαμία έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο  Σκαρντοβέλι ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Καλτσά. Είχε ήδη κίτρινη, αντίκρισε δεύτερη.

Ο Τόνσο εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά ο Μελίσσας με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε το κόρνερ. Ο Αστέρας κέρδισε και δεύτερο διαδοχικό,  σε ένα από αυτά ο Τριανταφυλλόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μετά από τέσσερα λεπτά (34'), οι "κυανόλευκοι" είχαν δοκάρι. Ο Δημούτσος είχε μια τρομερή έμπνευση, με γυριστό εκτός περιοχής προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Ο τελευταίος μπλόκαρε το σουτ του Παπαδόπουλου στο 46'.  Ύστερα από πέντε λεπτά (51') ήταν η σειρά του Μελίσσα ν' απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Μανιά.

Στο 61ο λεπτό ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Κυριακόπουλος έβγαλε κάθετα στον Μανιά, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, παρά την πίεση του Αντέτζο, ο Μελίσσας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι Αρκάδες απείλησαν ξανά στο 75'.  Ο Τριανταφυλλόπουλος προσπάθησε με κεφαλιά να νικήσει τον Μελίσσα, ο δεύτερος με εξαιρετική απόκρουση αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Ο Πασαλίδης επέμεινε ξανά, ο Μελίσσας είπε "οχι" ξανά.

Στο 81' η Λαμία είχε ευκαιρία, όταν ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα όμως πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.  Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Πασαλίδης κι αποκαταστάθηκε για λίγα δευτερόλεπτα η αριθμητική ισορροπία.
Γήπεδο: ΔΑΚ
Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):  Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Σκόνδρας, Δημούτσος, Επστάιν, Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Μπαράλες.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Άνχελ, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσά, Κυριακόπουλος, Τόνσο, Μανιά.

Γκολ: -
Κάρτες: 27' Σκαρντοβέλι (30' κόκκινη), 50' Βασιλαντωνόπουλος, 90'+2' Μπαράλες / 14' Ιγκλέσιας, 17' (90'+3' κόκκινη) Πασαλίδης, 76' Δουβίκας

LamiaOle.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση