Πανιώνιος – Λαμία 1-0: Άδικη ήττα στο φινάλε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 21:28 Πανιώνιος – Λαμία 1-0: Άδικη ήττα στο φινάλε

Αγκαλιά με την ισοπαλία μέχρι το 83’ βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΣ Λαμία με αντίπαλο τον Πανιώνιο, όμως σε μια φάση διαρκείας όπου οι γηπεδούχοι είχαν και την τύχη με το μέρος τους διαμόρφωσαν το τελικό 1-0.

Έτσι μετά από εφτά αήττητα παιχνίδια η ομάδα του Μάκη Χάβου γνώρισε την ήττα που την αφήνει προς το παρόν στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Μια Λαμία που στάθηκε αξιοπρεπέστατα στη Νέα Σμύρνη, «λύγισε» κατά τύχη και ηττήθηκε στο τέλος από τον Πανιώνιο με σκορ 1-0.

Το παιχνίδι

Στο ματς που ολοκλήρωσε την 11η αγωνιστική της Super League, η ομάδα μας ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες, άγγιξε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ και «φώναξε» δίκαια για πέναλτι που δεν της δόθηκε. Ωστόσο, σε μια ανύποπτη φάση στο 83ο λεπτό, ο Μασούρας σκόραρε και υποχρέωσε τους παίκτες του Μάκη Χάβου στην πρώτη τους ήττα μετά από επτά αγωνιστικές.

Στα όρια του αντιαθλητικού τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων, ειδικά πάνω στον Μπερτόγλιο, με αποτέλεσμα στην επανάληψη το παιχνίδι να πάει στην ένταση και να μην έχει ρυθμό.

Δικαιούταν ένα γκολ...

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με τον Πανιώνιο ωστόσο να αγγίζει το γκολ μόλις στο 5'. Οι Οι «κυανέρυθροι» είδαν κενό στην αμυντική γραμμή, ο Μασούρας βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας από αριστερά, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Σαράνοβ, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ τον νίκησε και κράτησε το μηδέν. Ένα λεπτό αργότερα, ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων, αυτή τη φορά από δεξιά μέσα στην περιοχή σούταρε, αλλά το σουτ του ήταν δυνατό και έφυγε ψηλά άουτ.

Στα πρώτα δέκα λεπτά, η Λαμία έδειχνε διάθεση περισσότερο να περιμένει την κόντρα για να βγει μπροστά, με τον Πανιώνιο να είναι πιο κινητικός. Η πρώτη υποψία φάσεις από την ομάδα μας καταγράφηκε στο 11' , με τον Καραμάνο από πλάγια δεξιά να κάνει γέμισμα για το κεφάλι του Μπαράλες. Αυτός έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Σταδιακά, οι «κυανόλευκοι» ισορρόπησαν και κυρίως με τους Βασιλαντωνόπουλο, Καραμάνο από δεξιά, πατούσαν περιοχή.

Στο 24ο λεπτό η ομάδα μας βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0, όταν αναπτύχθηκε ωραία από δεξιά, ο Επστάιν έκανε ένα γύρισμα που κόπηκε, η μπάλα έφτασε στον Μπερτόγλιο που με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά, ανάγκασε τον Κότνικ σε μεγάλη επέμβαση. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι, οι παίκτες του Μάκη Χάβου έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Μπερτόγλιο πέρασε πανέξυπνα τη μπάλα στον Επστάιν από αριστερά, που βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και από θέση πλάγια αριστερά πλάσαρε. Όμως βρήκε σε αμυντικό και πέρασε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος.

Στο μισάωρο, ο ΠΑΣ Λαμία ήταν σαφώς πιο δραστήριος, πατώντας με προϋποθέσεις περιοχή και δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους κάτω από τη σέντρα. Ένα μακρινό σουτ του Δημούτσου στο 33' έφυγε αρκετά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Επστάιν εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ, ο Αντέτζο πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε τη μπάλα έξω. Πάντως, πριν βγει το ημίχρονο και πάλι η ομάδα μας άγγιξε το γκολ. Ο Μπερτόγλιο εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα των γηπεδούχων από αριστερά, έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, όμως ο Κότνικ έπεσε και μπλόκαρε σταθερά. Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Μπορούσε να σκοράρει, άτυχη στο τέλος

Η επανάληψη ξεκίνησε με τη Λαμία να μπαίνει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 49' «φώναξε» για ανατροπή του Μπερτόγλιο μέσα στην περιοχή και όπως φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι, ορθά το έπραξε, έστω και αν δεν καταλογίστηκε τίποτα. Στην αμέσως επόμενη φάση, η ομάδα μας άγγιξε και πάλι το γκολ. Ο Ασίγκμπα έκανε μπαλιά-τρύπα στον Μπερτόγλιο που κινήθηκε από αριστερά στην περιοχή και σούταρε προ του Κότνικ, αλλά αυτός που είπε «όχι».

 

Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι απείλησαν οι «κυανόλευκοι», με τον Δημούτσο να βρίσκει χώρο και να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο γκολκίπερ του Πανιώνιο έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά έστειλε ελάχιστα άουτ τη μπάλα. Μέχρι το σημείο εκείνο, οι γηπεδούχοι ουσιαστικά δεν... υπήρχαν στο γήπεδο.

 

Η πρώτη τους επικίνδυνη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, καταγράφηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς. Ο Οικονομίδης από αριστερά συνέκλινε και σούταρε δυνατά, με τον Σαράνοβ να μένει όρθος και να διώχνει δύσκολα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κούρντι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στον άξονα, στέλνοντας ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι τη μπάλα. Από το σημείο εκείνο και έπειτα κυριάρχησε πολύ ένταση στο ματς, το οποίο πήγε στη δύναμη και τα σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να χαλάσει ο ρυθμός.

 

Στο 76ο λεπτό, ο Σαράνοβ έκανε τρομερή επέμβαση σε μια ξαφνική σέντρα σουτ του Κούρντι από δεξιά, διώχνοντας σε κόρνερ. Εκεί ωστόσο που οδεύαμε προς το τέλος, στο 83' σε μια ανύποπτη φάση, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ. Σε σέντρα από δεξιά, ο Ντουρμισάι προσπάθησε να κάνει το ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα βρήκε στον Πλιάτσικα που αιφνιδιάστηκε και με ένα γυριστό του Μασούρα -αφού βρήκε στα σώματα- κατέληξε στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Σαράνοβ.

 

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, με την ομάδα μας στον εναπομείναντα χρόνο να βγαίνει μπροστά για να βρει το γκολ. Έφτασε μια ανάσα από το να το πετύχει στο 89', όταν ο Ρόμανιτς από αριστερά μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Αντέτζο που πλάσαρε από θέση βολής, όμως οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ. Οι «κυανέρυρθοι» έκλεισαν τους χώρους, με τους παίκτες του Μάκη Χάβου να επιτίθονται μαζικά. Έτσι, σε αντεπίθεση στο 93' ο Καμαρα βγήκε κερδισμένος από τις κόντρες και προσπάθησε να πλασάρει υπό πίεση τον Σαράνοβ. Ο Σέρβος όμως έδιωξε σε κόρνερ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Κότνικ, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κότσιτς, Οικονομίδης (91' Παπαγεωργίου), Πίρις (56' Σιντί Αλί), Κεϊτά, Τσιλούλης (46' Καμαρά), Μασούρας, Ντουρμισάι

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Δημούτσος (71' Οσμάν), Σκόνδρας, Καραμάνος, Επστάιν (80' Ρόμανιτς), Μπερτόγλιο (80' Καραγκούνης), Μπαράλες

 

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης.

LamiaOle

Προσαρμοσμένη αναζήτηση