ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ 0-1: Τα χρειάστηκε ο πρωτοπόρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 08:12 ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ 0-1: Τα χρειάστηκε ο πρωτοπόρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ακόμη ήττα στο γκολ για την πολύ δυνατή ομάδα του Μάκη Χάβου.

Ένας ΠΑΣ Λαμία που... κατάπινε σίδερα το βράδυ της Δευτέρας, ηττήθηκε με σκορ 1-0 στο ΔΑΚΛ από τον ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής Τσαμούρης που αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι, το δοκάρι του Πασχαλάκη σε φάουλ του Μπερτόγλιο και η τύχη του ΠΑΟΚ να προηγηθεί σε μια από τις ελάχιστες φάσεις του, ήταν εκείνα που καθόρισαν το ματς της 12ης αγωνιστικής.

Έχει κάθε λόγο να «φωνάζει» η ομάδα μας για το πέναλτι... μαρς που δεν της δόθηκε και ενώ ήταν ανώτερη του πρωτοπόρου «Δικεφάλου» σε όλη τη διάρκεια του ματς. Μάλιστα, μετά το γκολ, οι «κυανόλευκοι» έπαιξαν στην κυριολεξία στο μισό γήπεδο τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για μισή ώρα με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τσαμούρης και δοκάρι την... κράτησαν στο μηδέν!

Ο ΠΑΣ Λαμία όχι μόνο δεν φοβήθηκε από τον ΠΑΟΚ, αλλά μπήκε και πιο ορεξάτος στο παιχνίδι. Προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους και ήταν πολύ ανώτερος στα πρώτα λεπτά του ματς. Μόλις στο 2' είχε την πρώτη του καλή στιγμή, όταν ο Μπαράλες ξέφυγε από τον Βαρέλα, έπιασε την κεφαλιά σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Επστάιν από δεξιά. Η μπάλα όμως έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ομάδα μας είχε μεταφέρει το παιχνίδι στα δεξιά, όπου «ταλαιπωρούσε» πάρα πολύ τον «Δικέφαλο», ούσα μόνιμα σε θέση επίθεσης. Θα μπορούσε δε, να έχει καταφέρει κάτι παραπάνω, αν στο 11' ο κ. Τσαμούρης δεν έκλεινε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι που έκανε ο Βιεϊρίνια. Σε φάση διαρκείας στα καρέ των Θεσσαλονικέων, ο Επστάιν επιχείρησε σέντρα από αριστερά, ο Πορτογάλος μπάκ έβαλε το σώμα και με τεντωμένο το χέρι έκοψε τη μπάλα. Παρότι ο Πειραιώτης ρέφερι ήταν δίπλα στη φάση όμως έδειξε «παίζεται» προκαλόντας την οργή του κόσμου.

Ακόμα κι έτσι, η ομάδα μας διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κατέγραψαν την πρώτη τους τελική στο ματς, στο 15ο λεπτό, όταν μετά από οργανωμένη επίθεση από αριστερά, ο Πέλκας έστρωσε τη μπάλα μπροστά του και σούταρε, αλλά την έστειλε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Καραμάνος έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα από δεξιά, ο Επστάιν όμως δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά από το κόψιμο του Πασχαλάκη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βασιλαντωνόπουλος σούταρε από πλάγια δεξιά, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 25' ο Σαράνοβ διάβασε σωστά το ανέβασμα του Κάνιας και πρόλαβε τον Πρίγιοβιτς πριν σουτάρει από θέση τετ-α-τετ στα δεξιά. Σταδιακά στο 25λεπτο, ο «Δικέφαλος» είχε ισορροπήσει το ματς και πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες. Η Λαμία ωστόσο, συνέχισε να έχει ένταση στο παιχνίδι της και ήταν μόνιμα επικίνδυνη κάτω από τη σέντρα. Στο 28' ένα μακρινό ξαφνικό σουτ του Κάνιας από αριστερά, ύστερα από πλάγιο του Βιεϊρίνια, δεν ανησύχησε τον Σαράνοβ, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Μπίσεσβαρ ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα από αριστερά στην περιοχή, βρήκε χώρο και σούταρε φαλτσαριστά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Σε κάθε περίπτωση, οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αφού στις καθυστερήσεις ο Μπερτόγλιο είδε την προσπάθεια του να καταλήγει στο δοκάρι. Συγκεκριμένα, σε φάουλ που ο ίδιος κέρδισε και εκτέλεσε από τον άξονα και λίγο έξω από την περιοχή, είδε τον Πασχαλάκη να τεντώνει το χέρι και να σπρώχνει τη μπάλα στο δοκάρι, για να απομακρυνθεί εν συνεχεία.

Έτσι, το 0-0 παρέμεινε στην ανάπαυλα.

Γκολ και... ταμπούρι από τον ΠΑΟΚ!

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Ο ΠΑΣ Λαμία συνέχισε να πιέζει και να μην δίνει μέτρα στον ΠΑΟΚ. Στο 47' και σε κόρνερ του Επστάιν από δεξιά, ο Αντέτζο μπήκε στη φάση, με τον Μπαράλες σε θέση βολής, ο Νιγηριανός σούταρε στην κίνηση, όμως ο Πασχαλάκης έπεσε και μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του «Δικεφάλου» να απειλήσει. Ο Πέλκας γύρισε έξυπνα από αριστερά στην περιοχή, ο Πρίγιοβιτς έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς της Λαμίας, όμως ο Σαράνοβ μπλόκαρε σταθερά την εξ' επαφής κεφαλιά του.

Στο 51ο λεπτό η ομάδα μας σπατάλησε μία ακόμα μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί. Επστάιν και Μπαράλες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν τραβηγμένη ψηλά, έκαναν κούρσα, βγήκαν σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Πασχαλάκης με τα πόδια έδιωξε το πλασέ του Γερμανού. Κόντρα στη ροή του ματς ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς πήραν κεφάλι. Ο Πέλκας εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Βαρέλα τη βρήκε στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και την έσπρωξε στα δίχτυα.

Το γκολ του ΠΑΟΚ:

Το 1-0 «πάγωσε» τους παίκτες του Μάκη Χάβου, που ωστόσο μετά το 60' ανέβασαν και πάλι τον ρυθμό τους και πήραν μέτρα. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, αφού δεν είχαν λόγο να ρισκάρουν. Μάλιστα, στο 63' η ομάδα μας απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Κάνιας να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα με τα χέρια στο πρόσωπο του Δημούτσου σε διεκδίκηση της μπάλας. Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η εικόνα του ματς ήταν μία... Ταμπούρι ο «Δικέφαλος» και ο ΠΑΣ Λαμία να πιέζει στο μισό γήπεδο.

Στο 67' οι «κυανόλευκοι» γύρισαν τη μπάλα έξω από την περιοχή, με τον Δημούτσο να κάνει ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφηναν χώρους, ενώ στο 75' μετά από πολιορκία διαρκείας της Λαμίας και σουτ πάνω στα σώματα των αμυντικών, ο συναγερμός έληξε με επιθετικό φάουλ του Μπαράλες πάνω στον Πασχαλάκη. Στο 79' ο Μπερτόγλιο έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Πασχαλάκης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε... ταμπουρωμένος στα μετόπισθεν, ωστόσο στο 83' λίγο έλειψε να «καθαρίσει» το ματς, όταν ο Βιεϊρίνια με έξυπνη μπαλιά, έβγαλε τον Πέλκα στην πλάτη της άμυνας, όμως αυτός νικήθηκε από θέση τετ-α-τετ από τον Σαράνοβ. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στην ομάδα μας. Στο 87' ο Ρόμανιτς επιχείρησε από αριστερά ένα έξυπνο συρτό σουτ, η μπάλα πέρασε από όλους και έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βάντερσον έκανε γέμισμα από αριστερά για τον Μπαράλες, αυτός όμως με το κεφάλι έστειλε ελάχιστα πάνω από τα δοκαρια τη μπάλα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, οι παίκτες του Μάκη Χάβου βρίσκονταν μόνιμα σε θέση επίθεση, όμως ο ΠΑΟΚ δεν τους άφηνε χώρους. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα (68' Ρόμανιτς), Μπλάζιτς (76' Βάντερσον), Δημούτσος, Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Επστάιν (86' Μαστούρ), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (53' Ουάρντα), Λημνιός, Πέλκας (72' Ακπόμ), Πρίγιοβιτς (64' Βέρνμπλουμ)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

LamiaOle.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση