Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία 2-0: Έβαλε πρώτη γκολ και «καθάρισε»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 21:26 ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία 2-0: Έβαλε πρώτη γκολ και «καθάρισε»

Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τη Λαμία που έμεινε στο τέλος με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Επστάιν!...

Μια μέτρια ποιοτικά Λαμία παραδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ανωτερότητα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και γνώρισε δίκαιη ήττα με σκορ 2-0 για τη 13η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα μας δεν έκανε καλό παιχνίδι κόντρα στους Πρωταθλητές και με ένα γρήγορο γκολ σε κάθε ημίχρονο, γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της. Απώλεια που πάντως ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Πάει τώρα την επόμενη εβδομάδα στο Φάληρο, για να κλείσει μια πολύ δύσκολη τριάδα αγώνων.

Πρόβλημα προέκυψε με τους Πλιάτσικας, Μπαράλες που έγιναν αναγκαστικές αλλαγές.

«Κρυάδα» και μέτρια εικόνα

Μόνο φοβισμένη δεν μπήκε στο παιχνίδι η Λαμία. Η ομάδα μας έδειξε διάθεση στα πρώτα λεπτά να κάνει το παιχνίδι της. Μάλιστα, στο 3' είχε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Επστάιν τροφοδότησε από αριστερά τον Μπαράλες, που έκανε την κούρσα και σούταρε από πλάγια αριστερά, όμως η προσπάθεια του δεν ήταν δυνατή και ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Η ΑΕΚ πήρε γρήγορα τον έλεγχο πάντως και προσπάθησε να βρει διόδους για να απειλήσει.

Από κόρνερ του Γκάλο στο 4', ο Πόνσε ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και πήρε την κεφαλιά, αυτή όμως έφυγε πολύ άουτ. Στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία ωστόσο η «Ένωση», προηγήθηκε στο 13'. Ο Ασίγκμπα έκανε λάθος στα δεξιά, ο Μάνταλος ευνοήθηκε, βγήκε πλάγια και σέντραρε, με τη μπάλα να περνάει από όλους και να φτάνει στον Πόνσε. Αυτός με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Σαράνοβ και άνοιξε το σκορ. Το γρήγορο γκολ «έκοψε» τα πόδια των «κυανόλευκων», που χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να συνέλθουν και να ισορροπήσουν.

Μέχρι τότε, οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους. Το μακρινό σουτ του Γαλανόπουλου στο 20' δεν ανησύχησε τον Σαράνοβ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μάνταλος έκανε έξυπνη μπαλιά από τα αριστερά για τον Πόνσε. Αυτός έκανε κούρσα και μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά απέναντι από τον Σαράνοβ, αλλά ο Σέρβος απέκρουσε δύσκολα. Στο 23' ήρθε η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΠΑΣ Λαμία. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ο Σκόνδρας ήταν τελικός αποδέκτης και σούταρε έξω από την περιοχή. Έστειλε όμως τη μπάλα άουτ.

Ο ρυθμός κάπου εκεί έπεσε και έπρεπε να φτάσουμε στο 37ο λεπτό για να δούμε και πάλι μία καλή στιγμή. Ο Μπογέ έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά, άδειασε τον Αναστασιάδη και γύρισε στον Πόνσε που από το ύψος του πέναλτι είδε τον Σαράνοβ να του λέει «όχι». Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκάλο σούταρε από πλάγια θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Μπογέ συνέκλινε και σούταρε εκτός περιοχής. Εκ νέου ο Σαράνοβ όμως του είπε «όχι». Έτσι, το 1-0 έμεινε στην ανάπαυλα.

Τελείωσε με τη σέντρα...
Σαν να μην έφτανε η κρυάδα στο πρώτο μέρος με το γρήγορο γκολ στο πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο! Συγκεκριμένα, πριν καλά - καλά βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο καιπάλι, η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα στο 47', ο Μάνταλος έκανε από αριστερά το γύρισμα, ο Αναστασιάδης πήγε να κόψει προ του Πόνσε, αλλά έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοβ. Όπως ήταν λογικό, το 2-0 «έκοψε» τα πόδια των του Μάκη Χάβου.

Στον αντίποδα, η «Ένωση» είχε σκορ που της... έκανε, επομένως δεν είχε λόγο και να τρέξει. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο ρυθμός του ματς να πέσει κατακόρφυα. Έτσι, φτάσαμε στο 58' για να δούμε και πάλι κάτι το αξιοσημείωτο. Και πάλιοι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα στην επίθεση, αυτή τη φορά από δεξιά, ο Κλωναρίδης έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Πόνσε, που με τον Σαράνοβ εκτός φάσης πλάσαρε πάνω από το δοκάρι. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή της Λαμίας στην επανάληψη ήρθε στο 59', όταν ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Μια προσπάθεια του Αλμπάνη στο 77' μέσα από την περιοχή ήταν άστοχη, ενώ στο 81ο λεπτό ο «Δικέφαλος» άγγιξε το 3-0, όμως ο Σαράνοβ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ύστερα από εξαιρετικό πλασέ του Πόνσε με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 83' ο Τσιντώτας μπλόκαρε το σουτ του Μπερτόγλιο έξω από την περιοχή, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Σαράνοβ έπεσε στη γωνία του και έδιωξε την εξ' επαφής κεφαλιά του Πόνσε.

Πάντως, η «Ένωση» θα μπορούσε να βρει τρίτο γκολ και στην τελευταία καλή στιγμή του ματς, με τον Αλμπάνη να πλασάρει εκτός περιοχής στο 90' και τη μπάλα να «τραντάζει» το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι, το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Χουλτ, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Γαλανόπουλος (83' Τσόσιτς), Άλεφ (54' Μοράν), Μπογέ, Μάνταλος (71' Αλμπάνης), Κλωναρίδης, Πόνσε

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Ασίγκμπα (75' Παπαργυρίου), Αντέτζο, Πλιάτσικας (18' Αναστασιάδης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Σκόνδρας, Επστάιν, Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Μπαράλες (54' Ρόμανιτς)

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ.

LamiaOle