Απόλλων Λάρισας - ΠΑΣ Λαμία 0-7: Πανηγυρική πρόκριση στους "16" (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 22:43 Απόλλων Λάρισας - ΠΑΣ Λαμία 0-7: Πανηγυρική πρόκριση στους "16" (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακά ανώτερη η ομάδα του Μάκη Χάβου εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Βόλου από την ΑΕΚ και περνά πανηγυρικά στον επόμενο γύρο.

Κάνοντας μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, η Λαμία... τούμπαρε την κατάσταση στον όμιλο και με το επιβλητικό 7-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας, προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου.

Πάρα πολύ πειστική η εικόνα της ομάδας μας, που έκανε ότι ήθελε στη Φιλιππούπολη. Ειδικά στην επανάληψη, «έκρυψε» τη μπάλα και θα μπορούσε να είχε δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ. Σε κάθε περίπτωση, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα του Βόλου από την ΑΕΚ και προκρίθηκε ως 2η του ομίλου.

Μονότερμα, έμεινε στο ένα!
Το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο και παρά τις πολλές της αλλαγές, η Λαμία μπήκε δυνατά στο ματς. Από τα πρώτα λεπτά, ο Απόλλωνας της έδωσε χώρους και η ομάδα μας ουσιαστικά έπαιζε στο μισό γήπεδο. Μάλιστα, στην πρώτη καλή στιγμή της, άνοιξε το σκορ. Στο 10ο λεπτό και μετά από ωραία επιθετική ενέργεια, ο Καραγκούνης σέντραρε από αριστερά, με τον Ασίγκμπα να παίρνει τα βήματα και με καρφωτή κεφαλιά να σκοράρει.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Μάκη Χάβου που ένα λεπτό αργότερα έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, με τη μπάλα να φτάνει στον Σκόνδρα έξω από την περιοχή. Αυτός κατέβασε ωραία, έστρωσε και σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Ο ΠΑΣ Λαμία ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στο 18' έφτασε και πάλι κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Επστάιν εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα μας έκανε νέα ωραία επιθετική ενέργεια από τα δεξιά, ο Καραγκούνης έγινε τελικός αποδέκτης και πλάσαρε δυνατά έξω από την περιοχή, στέλνοντας λίγο πάνω από τα δοκάρια τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης έκανε ένα μακρινό δυνατό σουτ -αφού απέφυγε τα μαρκαρίσματα- ο γκολκίπερ των γηπεδούχων όμως έμεινε όρθιος μπλόκαρε σταθερά. Χαρακτηριστικό της εικόνας του ματς, είναι το γεγονός πως η πρώτη τελική των Λαρισαίων καταγράφηκε στο 23', με τον Μελίσσα να μπλοκάρει ένα σουτ του Χαντζή έξω από την περιοχή.

Στο 28ο λεπτό και από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Μπουλούλη έξω από την περιοχή που με σκαφτό σουτ την έστειλε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο μισάωρο, η Λαμία συνέχιζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, με τον ρυθμό ωστόσο να πέφτει. Ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Επστάιν έξω από την περιοχή στο 39', έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Στο 42' και από κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπουλούλης έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, όμως ο Μάντζαρης μπλόκαρε εύκολα. Τρία λεπτά αργότερα και από φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Μπιμάι σούταρε με τη μία από πλάγια αριστερά, έστειλε τη μπάλα όμως ψηλά άουτ. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

«Έκρυψε» τη μπάλα!
Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στο ματς, όμως η Λαμία ισορρόπησε γρήγορα και πήρε εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 54' ο Παπαργυρίου από αριστερά έβγαλε σέντρα, ο Ασίγκμπα ήρθε πάλι αφύλακτος από πίσω και έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας λίγο άουτ τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Καραγκούνης σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 58ο λεπτό, η ομάδα μας έφτασε εκ νέου κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Μπαράλρες έβγαλε εκτός περιοχής αριστερά στον Ρόμανιτς, ο 20χρονος Σέρβος έχασε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως με τον Μάντζαρη να τον νικά. Ο Μαντζάρης τον νικά.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Σκόνδρας έκανε πολύ ωραίο κόντρα και σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή,με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς, η κεφαλιά του Μπαράλες σε κόρνερ από αριστερά, κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ των γηπεδούχων. Κάπου εκεί ήρθε η... καταιγίδα!

Στο 64ο λεπτό και από ωραία συνεργασία, ο Καραγκούνης γύρισε στον Μπουλούλη που με πλασέ στην κίνηση μέσα στην περιοχή, έκανε το 2-0. Στο 67', ο Μπαράλες εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών και από γύρισμα του Σκόνδρα, πλάσαρε εξ' επαφής για το 3-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα, από πλάγιο άουτ η μπάλα γύρισε, έφτασε στον Κωστίκα που σούταρε συρτά, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό ήταν, συνδυασμό με την ήττα του Βόλου την ίδια στιγμή, ο ΠΑΣ Λαμία είχε αποκτήσει σκορ πρόκρισης στο σημείο εκείνο.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου ωστόσο, συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και να πιέζουν. Στο 73' ο Μπαράλες έφυγε στην πλάτη της άμυνας από κόντρα επίσης, όμως ο Μάντζαρης μπλόκαρε με τα πόδια το πλασέ του. Οι Θεσσαλοί έδειχναν να έχουν παρατήσει εντελώς το ματς και στο 79' μετά από φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ, ο Τσούκαλος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 5-0. Δύο λεπτά αργότερα και από τρομερή επιθετική ενέργεια, ο Ρόμανιτς βρέθηκε σε θέση βολής και έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της Λαμίας, κάνοντας το 6-0. Το τελικό 7-0 διαμόρφωσε ο Βασιλάντωνόπουλος στο 88'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Καμπέρης, Σκούπρα, Χατζής, Κοντοές, Μπιμάι (46' Κοντοθανάσης), Σουλιώτης, Λίταινας (70' Βαγενάς), Λούκας Ράμος, Λουκάο (63' Μπέικος), Κουρτεσιώτης

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Παπαργυρίου (57' Μπαράλες), Καρυπίδης (57' Βασιλαντωνόπουλος), Καραγκούνης (67' Κωστίκας), Αναστασιάδης, Ρόμανιτς, Σκόνδρας, Επστάιν, Τσούκαλος, Ασίγκμπα, Μπουλούλης

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Φιλιππούπολης.

LamiaOle

Προσαρμοσμένη αναζήτηση