Οι 16 ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 23:40 Οι 16 ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας

Ποιοι μπορεί να είναι οι επόμενοι αντίπαλοι του ΠΑΣ Λαμία...

Με τη Λαμία να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση στην ισοβαθμία με τον ΝΠΣ Βόλο, ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδας.

Σ τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν είναι 13 της Super League των,  Άρη, Παναιτωλικού και Λεβαδειακού, που «έδωσαν’ τη θέση τους σε τρεις ομάδες της Football League που συνεχίζουν και είναι ο ΑΟΧ/Κισσαμικός, ο Εργοτέλης και η Παναχαϊκή.

Σε αυτή τη φάση οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, ανάλογα τη θέση που τερμάτισαν στους ομίλους.

Έτσι οι πρώτοι των ομίλων θα διασταυρωθούν με τους δεύτερους, αλλά όχι με την ομάδα που ήταν στο ίδιο γκρουπ. Έτσι η Λαμία αποκλείεται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, αλλά υπάρχουν μπροστά της όλα τα «θηρία» της Super League.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (21/12, 15:00).

Τα γκρουπ έχουν ως εξής:

1ο γκρουπ: Ατρόμητος, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Πανιώνιος

2ο γκρουπ: ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, ΑΟΧ/Κισσαμικός, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, Λάρισα

Το «διπλό» της ΑΕΚ που έδωσε την πρόκριση στη Λαμία

Με το 3 στα 3 ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ, μετά και τη νίκη με 3-1, μέσα στον Βόλο επί του ΝΠΣ, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης στην ισοβαθμία με τη Λαμία.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Μοράν μόλις στο 4’, για να έρθει η απάντηση της ομάδας του Φεράντο δύο λεπτά μετά με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Πίσπα.

Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη βελτίωσαν την εικόνα της ΑΕΚ και μετά ανέλαβε… δράση ο Λιβάγια που σκόραρε στο 59’ και το 71’, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα!  Η «Ένωση» είχε και δύο δοκάρια με Μπότο και Γιαννιώτα.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. ΑΕΚ (9-2) 9

2. Λαμία (9-3) 4

3. Βόλος (7-5) 4

4. Απόλλων Λάρισας (1-16) 0

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση