Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρης – Λαμία 1-0 Δεν το ήθελε ούτε ο Θεός!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 09:10 Άρης – Λαμία 1-0 Δεν το ήθελε ούτε ο Θεός!

Σε νεκρό χρόνο ο άχρωμος Άρης πήρε το τρίποντο από την καλύτερη Λαμία.

Μια στιγμή αδράνειας στο 92’ προς 93’ ήταν αρκετή για να δώσει την ανέλπιστη νίκη στον Άρη και να υποχρεώσει στην 5η σερί ήττα τη Λαμία στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Έβαλε και το χεράκι της η «σφυρίχτρα» (Μανούχος) με έξι κίτρινες στη Λαμία (έναντι μίας στον Άρη) και χωρίς καθόλου καθυστέρηση για το 1,5 λεπτό του πανηγυρισμού των «κιτρινόμαυρων».

Η κριτική από το LamiaOle

Έναν πολύτιμο βαθμό μέσα από τα χέρια της έχασε η Λαμία το βράδυ της Δευτέρας στο «Βικελίδης», γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-0 από τον Άρη.

 

Παρότι η ομάδα μας κρατούσε την ισοπαλία για 92' στο ματς, μια λάθος εκτίμηση στις καθυστερήσεις της στέρησε την ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Super League.

 

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου -ειδικά στο πρώτο μέρος- δεν έπιασαν δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ, κατάφεραν όμως να περιορίσουν σημαντικά τους γηπεδούχους. Μάλιστα, στην επανάληψη βελτίωσαν την απόδοση τους και θα μπορούσαν να έχουν βρει το γκολ. Αφού δεν το βρήκαν ωστόσο, δέχθηκαν την ψυχρολουσία στο τέλος και την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους.

Το απόλυτο μηδέν...

Η Λαμία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας καλά πατήματα. Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο Μπερτόγλιο από αριστερά, όπου έπαιρνε τις μπάλες στο δεκάλεπτο. Ωστόσο το ματς δεν είχε κάτι το αξιόλογο. Στο 11' είχαμε την πρώτη υποψία φάσης, όταν ο Ματίγια εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Δεληζήσης πήρε υπό πίεση την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Σαράνοφ μπλόκαρε σταθερά χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

 

Στην εξέλιξη του ματς, έγινε μια φάση που μάλλον σηκώνει συζήτηση, ο Μπερτόγλιο έπεσε σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή με τον κ. Μανούχο να του δείχνει κίτρινη κάρτα για θέατρο. Στο τηλεοπτικό ριπλέι ωστόσο φαίνεται ο Αργεντίνος να δέχεται κλωτσία από τον αντίπαλο του. Σε κάθε περίπτωση, η μοναδική καλή φάση του πρώτου μέρους ήρθε στη συνέχεια.

 

Συκγκεκριμενα, στο 14ο λεπτό και σε κόρνερ του Ματίγια από αριστερά, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Σαράνοφ έδιωξε με δυσκολία. Στο σημείο εκείνο, ο Άρης ήταν πιο δραστήριος αλλά αρκετά... φλύαρος. Στον αντίποδα, οι «κυανόλευκοι» έδειχναν έξω από τα νερά τους και χρειάστηκε να φτάσουμε στο μισάωρο για να ισορροπήσουν.

 

Όχι βέβαια ότι άλλαξε δραματικά η εικόνα του ματς, ωστόσο πήραν μέτρα στο γήπεδο και φάνηκαν πιο δραστήριοι μεσοεπιθετικά. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός πως μετέφεραν το παιχνίδι τους δεξιά, εκεί όπου ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε πολλά τρεξίματα. Στο 32' δημιούργησαν και την πιο επικίνδυνη συνθήκη για γκολ μπροστά από την εστία του Κουέστα.

 

Από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Τομάς στον άξονα, ο Έλληνας μπακ σούταρε, η μπάλα βρήκε στα σώματα και επέστρεψε, όμως η δεύτερη προσπάθεια του ήταν κακή και έφυγε παράλληλα με την εστία. Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε τίποτα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με το 0-0 να παραμένει.

 

 

Το πήγε εκεί που ήθελε, αλλά...

Η εικόνα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν άλλαξε. Ο Άρης ήταν πιο δραστήριος, η Λαμία όμως αμυνόταν σωστά. Μάλιστα μετά το δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος, η ομάδα μας ανέβασε την απόδοση της. Έπρεπε να φτάσουμε στο 57' για να καταγράψει την πρώτη τελική της στο ματς. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου συνδυάστηκαν, ο Μπαράλες άφησε στον Μπερτόγλιο που σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε ύψος και ο Κουέστα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.

 

Στο διάστημα που ακολούθησε οι «κυανόλευκοι» πήραν την κατοχή, έγιναν πιο δραστήριοι μεσοεπιθετικά και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 64' έχασαν μοναδική ευκαιρία για να προηγηθούν. Ο Καραμάνος έκανε πανέξυπνη μπαλιά με πλάτη στο τέρμα, ο Μπερτόγλιο από δεξιά πήρε τα βήματα και σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, ο Κουέστα όμως έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

 

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Γιουνές δεν μπόρεσε να κατεβάσει τη μπάλα στην περιοχή, ο Γκαρσία έφυγε δεξιά υπό πίεση και σούταρε προ της τελικής γραμμής, όμως ο Σαράνοφ έδιωξε σε κόρνερ. Στο σημείο εκείνο, ο Χάβος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Επστάιν αντί του Τομάς και μετέφερε τον Μπερτόγλιο στον άξονα. Έτσι, ο ΠΑΣ Λαμία φόρτωσε εκ νέου την αριστερή πτέρυγα. Ένα ξαφνικό μακρινό σουτ του Μπεχαράνο στο 68', ήταν άστοχο και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

 

Στο 70ο λεπτό, Βάντερσον και Μπαράλες συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Μπερτόγλιο που σούταρε έξω από την περιοχή, έφυγε άουτ όμως. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι η Λαμία άγγιξε το γκολ, με τον Μπαράλες από κοντά να χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν από μπαλιά του Επστάιν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έβαλε την προβολή στέλνοντας ελάχιστα άουτ τη μπάλα. Οι «κυανόλευκοι» είχαν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση τους στο σημείο εκείνο και δεν απειλούντουσαν.

 

Η επόμενη καλή στιγμή πάντως, ήρθε στο 78' για τον Άρη. Ο Μενέντεθ από αριστερά έκανε επικίνδυνη σέντρα, ο Ντιγκινί έκανε έξυπνο τακουνάκι με πλάτη στο τέρμα, ο Σαράνοφ όμως δεν αιφνιδιάστηκε και μάζεψε σταθερά. Ένα λεπτό αργότερα, οι «κίτρινοι» πλησίασαν και πάλι το γκολ, με τον Ντιγκινί να κάνει έξυπνο γύρισμα από αριστερά, τον Γιουνές να βγαίνει στο πρώτο δοκάρι, να βάζει την προβλή και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

 

Στα τελευταία λεπτά ο Χάβος πέρασε στο ματς του Ασίγκμπα, Σκόνδρα αντί των Μπερτόγλιο και Καραμάνου, με στόχο να διαφυλλάξει το αποτέλεσμα. Η ομάδα μας έδωσε μέτρα στους γηπεδούχους και αυτοί πίεσαν. Στο 90' ο Παυλίδης σούταρε, με τον Ασίγκμπα να διώχνει σωστήρια και ενώ ο Σαράνοφ βρισκόταν στην απέναντι γωνία. Το 0-0 έδειχνε να παραμένει, ωστόσο στο 92' ήρθε η απόλυτη ξενέρα...

 

Ο Ματίγια εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, αναπήδησε μπροστά στον Σαράνοφ που αιφνιδιάστηκε και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα. Ασφαλώς, μετά το 1-0 δεν υπήρχε χρόνος για να αντιδράσει η ομάδα μας, η οποία έχασε μέσα από τα χέρια της άδικα έναν βαθμό.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ματίγια, Ιντζόγλου, Γκάμα (13' Μενέντεθ), Γκαρσία, Μαρτίνες (64' Γιουνές), Ντιγκινί (86' Παυλίδης)

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Μπερτόγλιο (90' Σκόνδρας), Καραμάνος (86' Ασίγκμπα), Τομάς (64' Επστάιν), Μπαράλες

 

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης».