Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Λαμία – Παναθηναϊκός 1-0: Όπως στο Κύπελλο έτσι και στο πρωτάθλημα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 08:08 ΠΑΣ Λαμία – Παναθηναϊκός 1-0: Όπως στο Κύπελλο έτσι και στο πρωτάθλημα!

Διατηρώντας τη συνταγή του Κυπέλλου, ο ΠΑΣ Λαμία πήρε μια δίκαιη όσο και παλικαρίσια νίκη απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο της στον Παναθηναϊκό με σκορ 1-0.

Σκορ που ήταν αρκετό για τους «κυανόλευκους» για να φτάσει την 13η θέση και τους 14 βαθμούς.

Η ανάλυση του ματς από το LamiaOle

 Μια Λαμία που... μάσαγε σίδερα ανάγκασε το βράδυ της Δευτέρας τον Παναθηναϊκό να φύγει για τέταρτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς διπλό από το ΔΑΚ.

Με μάγκικη εμφάνιση, η ομάδα μας επιβλήθηκε με σκορ 1-0 του «τριφυλλιού» για τη 17η αγωνιστική και παρέμεινε αήττητη στην έδρα της από τους «πράσινους» μετά από τέσσερις επισκέψεις.

Τρομερή εμφάνιση από Μπερτόγλιο και Μπαράλες, που πήραν από το χέρι τους «κυανόλευκους» και τους οδήγησαν σε τρίποντο-ανάσα, ύστερα από εκπλητικό γκολ του πρώτου. Τρίτη νίκη η συγκεκριμένη για τον ΠΑΣ Λαμία στο φετινό πρωτάθλημα.

Νέο πρόβλημα προέκυψε με τον Μπλάζιτς, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τους «κατάπιε» μέχρι να βγει ο Μπλάζιτς...

Ο Μάκης Χάβος είχε στήσει εξαιρετικά τον ΠΑΣ Λαμία στο ΔΑΚ. Οι παίκτες της ομάδας μας πίεσαν ασφυκτικά από τα πρώτα λεπτά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος «μπλόκαρε» και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, κάνοντας εύκολα λάθη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς, η ομάδα μας είχε πέντε κερσιμένα κόρνερ. Δείγμα της πίεσης που ασκούσε στους «πράσινους».

Το πρώτο σουτ του ματς καταγράφηκε στο 4', όταν ο Μπλάζιτς επιχείρησε έξω από την περιοχή να γυρίσει το κορμί του και να σουτάρει, έστειλε όμως τη μπάλα ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα Μπερτόγλιο και Καραμάνος ολιγόρησαν στην περιοχή, ενώ οι Δημούτσος και Μπλάζιτς σούταραν πάνω στα σώματα. Η πρώτη στην ουσία άξια αναφοράς φάση, ήρθε στο 7', όταν από χτύπημα κόρνερ του Τομάς από αριστερά, ο Μπαράλες στην καρδιά της περιοχής σηκώθηκε και έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Διούδης έκανε επέμβαση και μπλόκαρε σταθερά.

Στο σημείο εκείνο, έβγαινε στο έπακρο το αγωνιστικό πλάνο των «κυανολεύκων», που είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 12' και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βάντερσον γέμισε από δεξιά, ο Αντέτζο έπιασε σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Διούδης όμως απέκρουσε. Δέκα λεπτά αργότερα, η ομάδα μας έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μπερτόγλιο έκανε πανέξυπνη μπαλιά στον Μπαράλες που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και αριστερά, σούταρε, αλλά ο Διούδης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.

Στα μισά του πρώτου μέρους, η Λαμία είχε κερδίσει κατά κράτος τις εντυπώσεις, με το «τριφύλλι» να μην έχει κάνει ούτε μία τελική. Αυτή βέβαια ήρθε στο 29ο λεπτό και ήταν η καλύτερη στιγμή στο ματς μέχρι τότε. Ο Μουνιέ πήρε μια μπαλιά πίσω από τη σέντρα, έκανε το σπρίντ και κλείστηκε από τους Αντέτζο, Πλιάτσικα, έχασε τη μπάλα και ο επερχόμενος Μακέντα από θέση βολής απέναντι στον Σαράνοβ σούταρε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο.

Στο 35' τα δεδομένα άλλαξαν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Μπλάζιτς τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μπουλούλη να περνάει στη θέση του. Κάπου εκεί, οι «πράσινοι» ισορρόπησαν, με την ομάδα μας για μεγάλο διάστημα να δείχνουν έξω από τα νερά τους. Έστω κι αν δεν κινδύνευαν.

Στο 40' και μετά από ωραία επιθετική ενέργεια, η μπάλα κατέληξε στον Μπαράλες πλάγια αριστερά, αυτός γέμισε στην περιοχή, όμως ο Μπερτόγλιο για πολύ λίγο δεν έπιασε τη μπάλα με το κεφάλι και αυτή πέρασε άουτ. Ανάλογη κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μακέντα ένα λεπτό αργότερα, ύστερα από γέμισμα του Χατζηγιοβάνη από αριστερά. Ο Ιταλός όμως έπιασε... αέρα και η μπάλα έφυγε άουτ.

Πάντως, ο ΠΑΣ Λαμία θα μπορούσε να πάει με γκολ στα αποδυτήρια. Στο 42' ο Μπερτόγλιο έκανε «μαγική» ενέργεια, πήρε τη μπάλα από κατέβασμα του Καραμάνου, πήγε εναντίον όλων και σούταρε από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την όμως ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Διούδη. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε στην ανάπαυλα.

Τι τους έκανες ρε «Φλάκο»;

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία ήταν αυτή που μπήκε με περισσότερη διάθεση και στην επανάληψη. Και όπως συνέβη και στο παιχνίδι του Κυπέλλου, πέταξε από νωρίς στα... σχοινιά τον Παναθηναϊκό. Αρχικά, στο 47' ο Μπουλούλης με ωραία βαθιά μπαλιά από τον άξονα, βρήκε τον Βασιλαντωνόπουλο στα δεξιά, αυτός κατέβασε και σούταρε από τη γωνία της περιοχής, στέλνοντας άουτ τη μπάλα. Στην αμέσως επόμενη καλή στιγμή, το ΔΑΚ πήρε... φωτιά!

Σε μπαλιά πίσω από τη σέντρα στο 52', ο Μπαράλες πήρε με τη μία την κεφαλιά για τον Μπερτόγλιο, που με απίστευτο βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Διούδη. «Μαγικό» γκολ από τον «Φλάκο» που σήκωσε στο πόδι το γήπεδο.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους «κυανόλευκους» που στο 58' βρέθηκαν κοντά και στο 2-0, όταν σε κόρνερ από τα δεξιά, ο Δημούτσος αρχικά σούταρε στα σώματα, ο Τομάς στο ριμπάουντ ανάγκασε τον Διούδη να κάνει εκπληκτική επέμβαση και ο Αντέτζο στην επαναφορά έκανε χέρι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς ήρθε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Λαμία. Ο Μπαράλες και πάλι έφυγε πίσω από την άμυνα του Παναθηναϊκού σε βαθιά μπαλιά του Καραμάνου, όμως βιάστηκε και το σουτ που έκανε υπό πίεση μπλόκαρε ο Διούδης. Σταδιακά κάπου εκεί, οι «πράσινοι» έδειξαν να συνέρχονται και βγήκαν μπροστά με σκοπό την ισοφάριση.

Στο 62' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, όταν σε κακή εκτίμηση της άμυνας και λάθος του Μπουλούλη, ο Γιόχανσον βρήκε φάτσα με τον Σαράνοβ, αλλά ο Σέρβος τον νίκησε και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του δε, το «τριφύλλι» σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, με τον Μακέντα να σουτάρει σε κενή εστία άουτ, μετά από κεφαλιά-πάσα του Οικονόμου. Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν φέρει στα μέτρα τους το παιχνίδι. Είχαν κλείσει τους χώρους και δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να πατήσει περιοχή.

Στο 82' και σε εκτέλεση φάουλ του Κάτσε με γέμισμα, ύστερα από μάχες στην περιοχή και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, ο Σαράνοβ μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από χαμηλή μπαλιά του Οικονόμου στην περιοχή από αριστερά, ο Βέργος έκανε με τη μία το σουτ, αυτό όμως έφυγε ψηλά άουτ. Ο χρόνος κυλούσε, το ΔΑΚ είχε σηκωθεί στο πόδι για να εμψυχώσει τους παίκτες της Λαμίας και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, λίγο έλειψε να έχουμε... κηδεία.

Συγκεκριμένα, στο 93' και σε μακρινή μπαλιά του Γιόχανσον, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Καμπετσής στο δεύτερο δοκάρι αφύλακτος δεν την βρήκε καλά, στέλνοντας την ψηλά άουτ. Αυτό ήταν, δεν μπορούσε να αντιδράσει το «τριφύλλι» στα εναπομείναντα λεπτά και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «κυανόλευκους» θριαμβευτές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπλάζιτς (35' Μπουλούλης), Δημούτσος, Τομάς (81' Καρυπίδης), Καραμάνος, Μπερτόγλιο (66' Επστάιν), Μπαράλες

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Δώνης (78' Βέργος), Κάτσε, Μουνιέ (60' Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (73' Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Εδώ το LIVE