Θα επαναληφθεί ο αγώνας Παναθηναϊκός - Λαμία;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 13:20 Θα επαναληφθεί ο αγώνας Παναθηναϊκός - Λαμία;

Προς τιμωρία ο Παπαπέτρου που δεν επέτρεψε να γίνει 4η αλλαγή από τις ομάδες.

Άρθρο του Κυριάκου Θωμαΐδη στο dikisports.blogspot.com, ούτε λίγο ούτε πολύ βλέπει επανάληψη του επαναληπτικού αγώνα κυπέλλου ΠΑΟ - Λαμία, για κακή εφαρμογή των κανονισμών από το διαιτητή Παπαπέτρου.

Ο εν λόγω ρέφερι δεν επέτρεψε να γίνουν 4ες αλλαγές από τις δύο ομάδες στην παράταση, αν και προβλεπόταν από τον κανονισμό της FIFA που εφαρμόστηκε στο Μουντιάλ, καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε περάσει στον κανονισμό του Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Θωμαΐδη κάτι τέτοιο δε χρειαζόταν να γραφτεί στην προκήρυξη αφού ισχύει διεθνώς.

Ακόμη κι αν είναι έτσι τα πράγματα, μια ιστορική ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα μπει στη διαδικασία να ζητήσει επανάληψη σε ένα παιχνίδι που το έχασε στο γήπεδο χωρίς λάθη διαιτησίας…

Διαβάστε το σχετικό  ρεπορτάζ:

«Μέγα θέμα δημιουργείται με την άρνηση του διαιτητή Τ. Παπαπέτρου να μην επιτρέψει τέταρτη αλλαγή στην παράταση του χθεσινού αγώνα κυπέλλου Παναθηναϊκού-Λαμίας.

Παρότι διεθνής, δεν γνώριζε την τροποποίηση του κανονισμού που ισχύει πλέον παγκοσμίως.

Μάλιστα τόσο ο Δώνης, όσο και ο Χάβος ζήτησαν τέταρτη αλλαγή στην παράταση και ο Παπαπέτρου επικαλέστηκε μη εφαρμογή του κανονισμού της FIFA στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κάνει λάθος.

Η σχετική οδηγία στους Έλληνες διαιτητές είχε δοθεί από τον Διευθυντή Ανάπτυξης της ΚΕΔ Στ.Τριτσώνη από την αρχή της σεζόν, καθώς για την εφαρμογή κανονισμού της FIFA δεν χρειάζεται σχετική τροποποίηση και στη χώρα μας.

Εφαρμόζεται αυτοδικαίως και μετά από σχετική οδηγία της ΚΕΔ.

Η απόδειξη βρίσκεται στον αγώνα κυπέλλου Εθνικού Πειραιώς - Ηρακλή της 16ης Σεπτεμβρίου 2018, ο οποίος οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο προπονητής των γηπεδούχων Λ.Καραδήμος προχώρησε σε τεταρτη αλλαγή στο 110' (Λεβέντης αντί Κωνσταντίνου).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αγγ.Μπακογιάννης, ο οποίος ανήκει στον ίδιο σύνδεσμο με τον Παπαπέτρου (Αθηνών).

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ο Παπαπέτρου οδεύει προς τιμωρία και εφ' όσον ο Παναθηναϊκός καταθέσει σχετική ένσταση προβλέπεται επανάληψη του χθεσινού του αγώνα με τη Λαμία!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση