Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» στη Λιβαδειά! «Κόλλησε» το «τριφύλλι»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019 19:53 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» στη Λιβαδειά! «Κόλλησε» το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο σπουδαίο μεσοβδόμαδο «διπλό» επί του Παναιτωλικού, επιστρέφοντας στα αρνητικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη Λιβαδειά, μένοντας στο 0-0 με τον Λεβαδειακό, για την 19η αγωνιστική της Superleague.

Οι «πράσινοι» πέταξαν δύο βαθμούς στη Βοιωτία, χάνοντας την ευκαιρία να εδραιωθούν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Κινδύνεψαν, μάλιστα, να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα του Λεβαδειακού, παίζοντας κακό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι πήραν έναν σημαντικό βαθμό στη μάχη για την παραμονή, ωστόσο θέλουν πολλούς ακόμα για να σώσουν την παρτίδα.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, πολιόρκησε την εστία του Λεβαδειακού και δημιούργησε μερικές καλές ευκαιρίες για γκολ, την ώρα που ο Λεβαδειακός ήταν τελείως ακίνδυνος, παίζοντας μόνο άμυνα.

Στο 8ο λεπτό ο Χατζηγιοβάνης πέρασε κάθετη πάσα για τον Μακέντα, που σούταρε από δύσκολη γωνία και ο Μπάγιτς μπλόκαρε. Στο 24΄ η ομάδα του Γιώργου Δώνη άγγιξε το γκολ, όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Μακέντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουρμπέλης (από θέση οφσάιντ) τη δεύτερη, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, με το «τριφύλλι» να μην καταφέρνει να απειλήσει περισσότερο τους Βοιωτούς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Λεβαδειακός άφησε την αμυντική τακτική και βγήκε ψηλά, χάνοντας ευκαιρίες για γκολ. Στο 63΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Στανόγεβιτς, ο Ζησόπουλος σούταρε από την περιοχή και ο Διούδης επενέβη σωτήρια.

Στο επόμενο λεπτό ο Γιόχανσον βρήκε τον Χατζηγιοβάνη, αυτός γύρισε από δεξιά, αλλά ο Μακέντα δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπαλιάς και να τη στείλει στα δίχτυα.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία των Βοιωτών χάθηκε στο 68ο λεπτό. Ο Στανόγεβιτς βρισκόταν λίγο κάτω από το κέντρο, όταν είδε τον Διούδη εκτός εστίας και επιχείρησε να τον αιφνιδιάσει με ένα καταπληκτικό σουτ, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Η απάντηση του Παναθηναϊκού, που στο δεύτερο ημίχρονο δεν έβρισκε πια μεγάλους χώρους, ήταν ένα εξαιρετικό σουτ του Άλτμαν στο 82΄, που έφυγε μόλις άουτ.

Στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός πίεσε για το γκολ της νίκης, αλλά δεν μπόρεσει να απειλήσει την εστία του Μπάγιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Άνγκουα, Ντιόγκο, Τσαμπούρης, Κονέ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς, Μαρκόφσκι (84΄ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (78΄ Νανγκίς), Γιακουμάκης (90΄ Μέλεγκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (68΄ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (86΄ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (80΄ Καμπετσής), Μακέντα.

πηγή: newsit.gr