Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Λαμία: Πήρε πολύτιμο βαθμό μέσα στην Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 21:04 ΠΑΣ Λαμία: Πήρε πολύτιμο βαθμό μέσα στην Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξάνθη-Λαμία 0-0

Πολύτιμο βαθμό απέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου η Λαμία στα Πηγάδια, αποσπώντας το 0-0 από την Ξάνθη για την 20η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα μας με σημαντικές απουσίες, στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας. Ήταν ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο και έχει κάθε λόγο για να διαμαρτύρεται για την τραγική διαιτησία του κ. Λάμπρου και των βοηθών του.

Τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις έκοψαν τους «κυανόλευκους» με οφσάιντ και ενώ έβγαιναν στην κόντρα, ενώ στο 86ο λεπτό αρνήθηκαν καραμπινάτη παράβαση πάνω στον Επστάιν και ενώ έβγαινε μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με τον αποψινό βαθμό, ο ΠΑΣ Λαμία έφτασε τους 21 και διατήρησε το μαξιλαράκι ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Κράτησε εύκολα, μεγάλη ευκαιρία με Τσούκαλο

Η Λαμία μπήκε με πολύ μεγάλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και τον Μπερτόγλιο να φτιάχνει το παιχνίδι της. Μάλιστα, μόλις στα 22'' σκόραρε, όμως το γκολ της ακυρώθηκε σε μια φάση που σηκώνει πάρα πολύ συζήτησε. Ο Τομάς τροφοδότησε έξυπνα τον Τσούκαλο, αυτός βγήκε απέναντι στον Ζίφκοβιτς και τον πλάσαρε εύστοχα, ο διαιτητής Λάμπρου όμως ακύρωσε το γκολ του θεωρόντας πως ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ. Εντελώς λανθασμένη απόφαση, αφού ο Λαμιώτης επιθετικός καλυπτόταν κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα μας είχε τον έλεγχο του ματς, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μετά το πρώτο 15λεπτο άρχισε να νιώθει πίεση από την Ξάνθη. Οι Ακρίτες στο 17' έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν σε κόρνερ από αριστερά, ο Λισγάρας πήδηξε στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος και δεν βρέθηκε κανείς να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες της Λαμίας συνδυάστηκαν ωραία, ο Βάντερσον από αριστερά γύρισε στην περιοχή, ο Μπερτόγλιο έπιασε την κεφαλιά δεν βρήκε όμως τη μπάλα όπως θα ήθελε και έφυγε ψηλά άουτ. Ακολούθησε ένα τρίλεπτο... μαρτύριο για την άμυνα των «κυανολεύκων», με τους Ακρίτες να πιέζουν πάρα πολύ και να δημιουργούν συνεχόμενες φάσεις. Στο 22' και από προσπάθεια του Κασάδο από αριστερά και σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Μπαριέντος που σούταρε με τη μία, την έστειλε όμως ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κοβάσεβιτς από δεξιά και έξω από την περιοχή έστειλε επίσης έξω τη μπάλα, ενώ στο 24' ο Κάστρο τροφοδότησε με το κεφάλι τον Καντά, που έφυγε στην κόντρα, όμως το σουτ του από τα όρια της περιοχής έφυγε και πάλι άουτ.

Η Λαμία επανέφερε τις ισορροπίες και πάλι μετά το ασφυκτικό πρέσινγκ των γηπεδούχων. Στο 25' ο Δημούτσος δοκίμασε ένα από τα κλασικά μακριά σουτ του, έστειλε όμως τη μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε φάσεις μέχρι το 38ο λεπτό. Όταν ο ΠΑΣ Λαμία άγγιξε το 1-0. Ο Μπερτόγλιο έκανε πανέξυπνη κάθετη μπάλια, έβγαλε από αριστερά τον Τσούκαλο σε θέση τετ-α-τετ, αυτός υπό πίεση πήγε να κρεμάσει τον Ζίφκοβιτς και ο τελευταίος με το δεξί χέρι έδιωξε πριν απομακρύνει η άμυνα. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Ανώτερη, μπορούσε και τη νίκη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να πατάει και πάλι καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφερε να κλείσει τους χώρους στα μετόπισθεν και κυκλοφόρησε τη μπάλα ψάχνοντας το γκολ. Ένα μακρινό σουτ του Καμαρά στο 51' δεν ανησύχησε τον Μελίσσα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά, ο Μπερτόγλιο βρέθηκε σε θέση βολής, «όπλισε», όμως δεν έπιασε καλά τη μπάλα και το σουτ που επιχείρησε με τη μία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ζίφκοβιτς. Στο 65' ο Κασάδο βγήκε κερδισμένος από κόντρα, έφυγε γρήγορα από αριστερά, γύρισε χαμηλά στην περιοχή, ο Κοβάσεβιτς πήγε να πιάσει σουτ στην κίνηση, όμως υπό πίεση δεν έκανε καλό πλασέ και η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Μελίσσα.

Δεν είχε πολλές φάσεις η επανάληψη και έπρπεπε να φτάσουμε στο 74' για να δούμε και πάλι κάτι το αξιόλογο. Ο Μπερτόγλιο κουβάλησε τη μπάλα και πήρε πάνω του τη φάση, με τον Ασούμπρε να ανοίγετε δεξιά. Το σουτ του Αργεντίνου όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ζίφκοβιτς που μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα, η Ξάνθη γύρισε τη μπάλα, ο Κοβάσεβιτς έπιασε ένα ξαφνικό σουτ, όμως ο Μελίσσας έδειξε τα αντανακλαστικά του, έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 82' ο Επστάιν έβγαλε ωραία από αριστερά τον Καραμάνο, αυτός έκανε κούρσα και σούταρε υπό πίεση, όμως ο Ζίφκοβιτς έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του. Η απάντηση της ακριτικής ομάδες ήταν άμεση και στο 83' ο Κάστρο από αριστερά γύρισε προ της τελικής γραμμής, ο Αμορίμ έκανε την... ποδιά, ο Μελίσσας όμως δεν επηρεάστηκε και μπλόκαρε σταθερά. Από εκεί και πέρα, υπήρξε αρκετή ένταση με χαρακτηριστική κατάσταση αυτή του 86ου λεπτού. Οι γηπεδούχοι δεν τήρησαν δύο φορές το fair play, με τον Μπεχαράνο και τον Καρυπίδη να είναι στο έδαφος. Ενδιάμεσα ο Επστάιν δέχθηκε αγκωνιά από τον Λισγάρα και ενώ έβγαινε μόνος του με τον Ζίφκοβιτς, όμως ο κ. Λάμπρου δεν έδωσε ούτε καν φάουλ.

Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν άλλαξε. Το 0-0 παρέμεινε και η ομάδα μας κατάφερε να «αποδράσει» από μία πολύ δύσκολη έδρα με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Σαρπόνγκ (71' Αμορίμ), Καντά (62' Μπρίτο), Κάστρο, Μπαριέντος (46' Τζουρίτσκοβιτς)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Καραμάνος, Μπερτόγλιο (88' Μπουλούλης), Τομάς (61' Επστάιν), Τσούκαλος (69' Ασούμπρε)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια

Πηγή: Iamiaole.gr