ΠΑΣ Λαμία: Όλοι πανέτοιμοι για το ρεκόρ και την παραμονή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 09:10 ΠΑΣ Λαμία: Όλοι πανέτοιμοι για το ρεκόρ και την παραμονή

Σήμερα στις 7:00' το απόγευμα όλοι στο γήπεδο για το κρίσιμο ματς του ΠΑΣ Λαμία με τον Πανιώνιο...

Μόλις στη 2η της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία η Φθιωτική ομάδα ξεπερνά τις προσδοκίες όλων και φιγουράρει στην 7η θέση και στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ 2019 και ο ΠΑΣ Λαμία βρίσκεται μπροστά στην υπέρβαση της ιστορίας του.

Μόλις στη δεύτερη του χρονιά στα σαλόνια της Α’ Εθνικής είναι μια ανάσα από την παραμονή του στην κατηγορία, έχοντας εξασφαλίσει συγχρόνως την συμμετοχή του στην ημιτελική φάση του Κυπελλου Ελλάδας.

Ρεκόρ βαθμών

Η ομάδα του Μάκη Χάβου στο Σαββατιάτικο αγώνα της με τον Πανιώνιο έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει νέο ρεκόρ βαθμών, που αν και μαθηματικά δε θα της εξασφαλίζουν την παραμονή (φέτος βλέπετε πέφτουν 3+1 με μπαράζ), ουσιαστικά όμως θα έχει απομακρυνθεί τόσο από τις επικίνδυνες θέσεις όσο να μην μπορούν να φτάσουν οι λοιποί ενδιαφερόμενοι.

Ωστόσο για τους πιο αισιόδοξους φιλάθλους, η ομάδα που έχει δημιουργήσει το πείσμα του μεγαλομετόχου Πανουργιά Παπαϊωάννου και  έντυσε αγωνιστικά, η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Μακεδόνα τεχνικού, έχει τη δυνατότητα να τερματίσει στις πρώτες οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος. Ήδη μετά την επικείμενη τιμωρία του Παναθηναϊκού, βρίσκεται στην 7η θέση με 30 βαθμούς.

Το όριο των 30 βαθμών πέρυσι της είχε δώσει την 13η θέση, καταφέρνοντας παράλληλα να έχει την 9η καλύτερη άμυνα αλλά αντίστοιχα την 3η χειρότερη επίθεση.

Φέτος με 25 παιχνίδια έχει μαζέψει αυτούς τους βαθμούς, διατηρώντας  - μέχρι στιγμής – την 9η καλύτερη άμυνα και βελτιώνοντας την επίθεση (μέχρι στιγμής κατά ένα γκολ) που είναι η 6η από το τέλος.

Απέναντι στον Πανιώνιο λοιπόν είναι η πρόκληση για νέο ρεκόρ πόντων και το κυνήγι της 1ης οκτάδας. Τα παιχνίδια που ακολουθούν με ΠΑΟΚ (εκτός) και ΑΕΚ, Ολυμπιακό (εντός) δεν μπορεί να τρομάζουν το «κυανόλευκο» συγκρότημα. Ειδικά όταν ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν μπόρεσαν να κερδίσουν στο ΔΑΚΛ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η αποστολή με Πανιώνιο

Πριν όμως αρχίσουμε τους υπολογισμούς με τους «μεγάλους», πρέπει να αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο ότι δικαίως είμαστε πάνω από τον Πανιώνιο στη βαθμολογία. Απέναντι στη 2η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, η Λαμία πρέπει να σκοράρει εξασφαλίζοντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που θα τις επιτρέψουν να «καθαρίσει» στον βαθμολογικό πίνακα.

Σε αυτή την αποστολή είναι όλοι παρόντες και ετοιμοπόλεμοι. Η προετοιμασία έκλεισε με πρωινή προπόνηση στη Νέα Άμπλιανη και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποστολή που έχει ως εξής: Saranov, Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Adejo, Καρυπίδης, Bejarano, Σκόνδρας, Scardovelli, Asigba, Πλιάτσικας, Piti, Bertoglio, Tomas, Δημούτσος, Epstein, Blažić, Barrales,  Καραμάνος, Assoubre, Τσούκαλος.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετά προβλήματα, καθώς εκτός του Σπιριντόνοβιτς, εκτός αποστολής είναι και οι Κότνικ, Κούρντι, Καμαρά και Κόσιτς. Στη Λαμία θα βρίσκονται για τον Μάντζιο οι: Μαλέρμπ, Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Μπανανά, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μανιάτης, Κόρμπος, Μασούρας, Μαξίμοβιτς, Μακρύλλος, Οικονομίδης, Αρσε, Τσιλούλης, Μανθάτης, Σιντί Αλί, Μπουμάλ, Ντουρμισάι.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την ¨Άρτα.

Ας δούμε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15’)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Μπουξμπάουμ

Λαμία-Πανιώνιος (19:00’)

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Παλαμίδας, Καλαμπόκης

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης (19:30’)

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Βοηθοί: Κρέτσιμος, Σπυρόπουλος

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3

Άρης-ΟΦΗ (16:00’)

Διαιτητής: Σέζος

Βοηθοί: Σάββας, Ψαρρής|

ΑΕΚ-Παναιτωλικός (17:15’)

Διαιτητής: Φωτιάς

Βοηθοί: Παπαδάκης, Πάγκαλος

Ξάνθη-ΠΑΟΚ(19:00’)

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Βοηθοί: Φωτόπουλος, Καρατζίκας

Ολυμπιακός-Ατρόμητος (19:30’)

Διαιτητής Γκεστράνιους

Βοηθοί: Αραβίρτα, Αλακάρε

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/4

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός (19:00’)

Διαιτητής: Φωτιάδης

Βοηθοί: Σινιοράκης, Σίπκας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση