ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης: Ανατροπή παραμονής για τους «βυσσινί»! Ιστορικό γκολ ο Μόρας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 22:47 ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης: Ανατροπή παραμονής για τους «βυσσινί»! Ιστορικό γκολ ο Μόρας

Τη... νίκη της χρονιάς πήρε η ΑΕΛ. Οι “βυσσινί” νίκησαν με ανατροπή μέσα στην Λάρισα τον Αστέρα Τρίπολης και... σχεδόν εξασφάλισαν την παραμονή τους στη Superleague. Σε δύσκολη θέση παραμένουν οι Αρκάδες. Ιστορικό γκολ για Μόρα!

Αποφασιστικό βήμα παραμονής στη Superleague έκανε η ΑΕΛ, που νίκησε εντός έδρας -με ανατροπή- τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Ο Βαγγέλης Μόρας έδωσε το “τρίποντο” στους “βυσσινί”, με το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Α’ Εθνική.

Οι Αρκάδες -που έχουν παράπονα από τη διαιτησία- προηγήθηκαν στο 16′ με τον Καλτσά, αλλά οι Φατιόν (πεν. 31′) και Μόρας (69′) έκαναν την μεγάλη ανατροπή και έδωσαν αέρα 4 βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε δύσκολη θέση παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης.

Η αναμέτρηση…

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το ματς βλέποντας στο 5′ τον Γκόικοβιτς να στέλνει -με κεφαλιά- την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο Αστέρας Τρίπολης όμως ήταν αυτός που έδειξε πιο σταθερή εικόνα στη συνέχεια και κατάφερε στο 16′ να ανοίξει το σκορ. Με όλη την ομάδα των “βυσσινί” πάνω από τη σέντρα, ο Μανιάς έφυγε πίσω από τη μεσαία γραμμή, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, ο Κρίστινσον τον σταμάτησε, αλλά ο Καλτσάς πήρε το “ριμπάουντ” και με ψύχραιμο πλασέ κάνει το 0-1!

Οι Αρκάδες είχαν τον έλεγχο του ματς και στο 28′ “άγγιξαν” το 0-2. Ο Κώτσιρας έδωσε στον Μανιά, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ήρθε η… αντίδραση της ΑΕΛ. Ο Κούνιτς κέρδισε το πέναλτι από τον Μουνάφο (το ριπλέι δεν δικαίωσε τον διαιτητή Παπαπέτρου) και ο Φατιόν έκανε το 1-1.

Το ματς διατήρησε έναν πολύ καλό ρυθμό μέχρι το τέλος του πρώτ5ου μέρους, ο Αστέρας Τρίπολης είχε καλύτερη εικόνα, αλλά στο 43′ ο Κρίστινσον σταμάτησε με τα πόδια το σουτ του Καλτσά.

Το δεύτερο μέρος είχε τον ίδιο καλό ρυθμό, με την ΑΕΛ να έχει ελαφρά υπεροχή και να φτάνει στην ανατροπή του σκορ στο 69′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βαγγέλης Μόρας νίκησε τους πάντες στον αέρα και στέλνει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι του Αθανασιάδη και μετά στα δίχτυα για το 2-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μανιάς ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπέρτου. Ακολούθως ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε επιθετικό φάουλ στον Σετσέροβιτς. Ο Αστέρας Τρίπολης πίεσε μέχρι τέλους για την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση