Το «Lamia Karate Open Series Elite 2019» το Σαββατοκύριακο στο Χαλκιοπούλειο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 08:06 Το «Lamia Karate Open Series Elite 2019» το Σαββατοκύριακο στο Χαλκιοπούλειο

Η μεγάλη διεθνής διοργάνωση από την ΕΛΟΚ και το Δήμο Λαμιέων.

Επιστρέφει στη Λαμία και το Χαλκιοπούλειο Γυμναστήριο Λαμίας, για 2η συνεχή χρονιά η μεγάλη διεθνής διοργάνωση αγώνων καράτε «Lamia Open Series Elite 2019», το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου.

Το «Lamia Open Series Elite 2019», που συνδιοργανώνουν η  Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ) με το Δήμο Λαμιέων, είναι ένα αθλητικό τουρνουά που ξεπερνά τα όρια της χώρας μας. Αποτελεί το ένα από τα δύο διεθνή Τουρνουά στο Καλεντάρι αγώνων της ΕΛΟΚ, μέσα από το οποία κρίνονται οι συμμετοχές των αθλητών στις Εθνικές μας Ομάδες.

Στην αγωνιστική διαδικασία περιλαμβάνονται όλες οι επίσημες κατηγορίες και αγωνίσματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για όλες τις ηλικίες: Παίδων - Κορασίδων, Εφήβων - Νεανίδων, Νέων, Ανδρών – Γυναικών και Βετεράνων. Αθλητές απ’ όλη τη χώρα αλλά και από τη γειτονική Τουρκία και τις βαλκανικές χώρες αναμένεται να δώσουν το παρών στην διοργάνωση.

Σύμφωνα με τα περσινά στατιστικά, συμμετείχαν 91 σύλλογοι - μέλη της ΕΛΟΚ απ' όλη την Ελλάδα με περίπου 1000 συμμετοχές. Φέτος αναμένεται να σπάσουν το φράγμα των 1.000 συμμετοχών, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 4000 επισκέπτες (συνοδοί, γονείς, αθλητές, προπονητές, μέλη συλλόγων, διαιτητές, προσωπικό αγώνων κλπ), θα φιλοξενηθούν στην πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Λαμιέων με περηφάνια αναλαμβάνει και φέτος το ρόλο του οικοδεσπότη της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, που αποτελεί σταθμό για το βαλκανικό καράτε. Δίνει, δε, την ευκαιρία σε έλληνες και ξένους αθλητές να βρεθούν για τρεις ημέρες στο Δήμο μας για να διαγωνισθούν και να διεκδικήσουν τα τρόπαια της μεγάλης αυτής εκδήλωσης.

Μέσα από διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας, η Λαμία γίνεται πανελλαδικό - και όχι μόνο - σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και παράλληλα τονώνεται η τοπική μας οικονομία από τους επισκέπτες που έρχονται στην πόλη μας και έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν καλύτερα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση