ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΚ 2-2: Πρόβα Κυπέλλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:02 ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΚ 2-2: Πρόβα Κυπέλλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στο ΔΑΚΛ μεταξύ ΠΑΣ Λαμία και ΑΕΚ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Χωρίς άγχος για τους βαθμούς οι δύο ομάδες πρόσφεραν γκολ και θέαμα στους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο και δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Αυτό ήταν το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων τις τελευταίες 10 ημέρες, οι οποίες θα αναμετρηθούν την Μεγάλη Πέμπτη για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δείτε τα γκολ από το ισόπαλο 2-2.

0-1

1-1

2-1

2-2

Η κριτική του αγώνα από το LamiaOle

Ένας ακόμα «μεγάλος» τα βρήκε σκούρα στο ΔΑΚ, με τη Λαμία να κρατάει την ΑΕΚ στο 2-2 για την 28η αγωνιστική της Super League και να εξασφαλίζει μαθηματικά την παραμονή της.

Παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο -αν και αδιάφοροι- οι παίκτες του Μάκη Χάβου με δύο γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες πήραν τιμητική ισοπαλία από την «Ένωση». Αυτό κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το «καλημέρα», ενώ η ομάδα μας είχε και δύο δοκάρια με τους Μπερτόγλιο, Καραμάνο.

Με το βαθμό που πήραν απόψε οι «κυανόλευκοι» και από τη στιγμή που δεν κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους, αφού πλέον δεν κινδυνεύουν ούτε να πάνε στα μπαράζ.

Το άξιζε και το πήρε!

Πριν καλά – καλά οι δύο ομάδες βρουν πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Σε μια ανύποπτη φάση από αριστερά σε μια από τις πρώτες ενέργειες μπροστά από τις δύο εστίες, ο Μπακασέτας με τον Μάνταλο συνδυάστηκαν, ο δεύτερος πάτησε περιοχή και με πλασέ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Μελίσσα για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σιμόες έκανε ένα μονοκόμματο σουτ από δεξιά, η μπάλα όμως έφυγε ψηλά άουτ.

Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο δεκάλεπτο, για να ισορροπήσει το ματς η Λαμία και να ξανά μπει στο ρυθμό του ματς. Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Μάκη Χάνου δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλο. Πίεσαν ψηλά και είχαν γρήγορες επιστροφές. Μάλιστα, με τη συμπλήρβσε 20 λεπτών στο παιχνίδι, είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, έβαλε φάλτσα στη μπάλα, αυτή πήρε κατεύθυνση προς το τέρμα και παρότι ο Μπάρκας την έδιωξε φανερά σε κόρνερ, ο κ. Σκουλάς έδωσε… άουτ.

Στο 24′ ο Κλωναρίδης πήρε μέτρα από δεξιά, έκανε την κούρσα και κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ με τον Πόνσε να ακολουθεί, η μπάλα όμως έφυγε παράλληλα άουτ, για να χάσουν οι «κυανόλευκοι» στην αμέσως επόμενη φάση την πιο καλή στιγμή τους μέχρι εκείνο το σημείο στο παιχνίδι. Μπαράλες και Μπερτόγλιο συνδυάστηκαν πάρα πολύ ωραία, ο πρώτος βρήκε τον δεύτερο με το κεφάλι -μετά από ωραία σκαφτή ενέργεια του Καρυπίδη, όμως το σουτ του «Φλάκο» από πλάγια δεξιά, τράνταξε τη συμβολή των δοκών του Μπάρκα. Όλα τα λεφτά στη συγκεκριμένη φάση, το πρέσινγκ του Βασιλαντωνόπουλου και του Καραμάνου στη δεξιά πτέρυγα, που δεν άφησαν τη φάση μετά από χαμένη μπαλιά και πίεσαν ψηλά τον Χουλτ, αναγκάζοντας τον να κάνει λάθος.

Στο 29ο λεπτό, η «Ένωση» έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Μάνταλος με τρομερή μπαλια έβγαλε τον Πόνσε μόνο του πίσω από την άμυνα, ο Αργεντίνος πήγε να περάσει τον Μελίσσα, αυτός όμως έπεσε και του πήρε τη μπάλα από τα πόδια, κρατόντας το 1-0. Η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω και στο 31′ ο ΠΑΣ Λαμία έχασε μια ακόμα τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Βασιλαντωνόπουλος από δεξιά έβγαλε μπαλιά ακριβείας στην καρδιά της περιοχής, με τον Μπαράλες να κάνει… βουτιά και να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα μας κυκλοφορούσε τη μπάλα και έψαχνε διόδους και εν τέλει στο 33′ πήρε πέναλτι. Σε αναμπουμπούλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Μπεχαράνο έπεσε στην περιοχή σε μαρκάρισμα του Μπακασέτα. Παρότι η φάση ήταν δύσκολη και καθόλου ξεκάθαρη, ο κ. Σκουλάς έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαράλες που στο 34′ έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη κατεύθυνηση από τον Μπάρκα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Επικράτησε ένταση από πλευράς «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι πήραν μέτρα στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Αν και πίεσαν ωστόσο, δεν μπόρεσαν να πατήσουν περιοχή. Στο 38′ ο Σιμόες ζύγισε το πόδι του αρκετά έξω από την περιοχή και σούταρε, με τη μπάλα να παίρνει ύψος και να φεύγει ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπακάκης έκανε γέμισμα από δεξιά, ο Πόνσε πήρε δύσκολη κεφαλιά ανάμεσα σε Καρυπίδη και Αντέτζο με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ και πάλι όμως. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Ανατροπή και τελικά… μοιρασιά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πιο χαμηλό τέμπο. Ωστόσο, στην πρώτη άξια αναφοράς φάση της επανάληψης, η Λαμία έκανε την ανατροπή. Ο Ασούμπρε στο 53′ έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μπαράλες έκανε το γύρισμα με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι, ο Καραμάνος έπιασε ανάποδο ψαλίδι, με τον Μπάρκα να διώχνει εξ’ επαφής πάνω στη γραμμή. Ο Τσότσιτς δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα όμως, την έστειλε πάνω στον «Μόμο», που κατέβασε με το στήθος και πλάσαρε εύστοχα για το 2-1.

Το γκολ αυτό, όπως ήταν λογικό έβαλε… φωτιά στις εξέδρες. Από τη στιγμή που ωστόσο οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν το υπέρ τους σκορ, δεν είχαν λόγο να ρισκάρουν. Έδωσαν μέτρα στην ΑΕΚ και έκατσαν πίσω. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν, χωρίς ωστόσο να μπορούν να βρουν χώρους στο μισό του ΠΑΣ Λαμία. Τους βρήκαν από στημένη φάση στο 67′ και ισοφάρισαν σε 2-2. Σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Μάνταλος γύρισε στο πρώτο δοκάρι με το κεφάλι και ο Μπογέ με τη μία στο δεύτερο δοκάρι, νίκησε τον Μελίσσα.

Το 2-2 έμοιαζε… βολικό και για τους δύο, με αποτέλεσμα από το σημείο εκείνο και έπειτα ο ρυθμός να πέσει. Ναι μεν η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, χωρίς όμως να δημιουργούνται ευκαιρίες. Έπρεπε να φτάσουμε στο 86ο λεπτό για να δούμε κάποια αξιόλογη φάση από εκεί και πέρα, όταν ο Κρίστισιτς σούταρε από τα δεξιά μετά από ομαδική ενέργεια, στέλνοντας λίγο άουτ τη μπάλα. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αντέτζο γλύστρισε και έχασε τον Πόνσε, αυτός βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, νικήθηκε όμως από τον Μελίσσα. Η μπάλα έφτασε τον Γιαννιώτα στα δεξιά, που σούταρε από θέση βολής, η προσπάθεια του όμως βρήκε σε αμυντικό και έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζοντιο.

Τίποτα δεν άλλαξε από εκεί και πέρα, με το 2-2 να παραμένει μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο (73′ Μπλάζιτς), Καραμάνος, Ασούμπρε, Μπερτόγλιο (81′ Τομάς), Μπαράλες (78′ Ρόμανιτς)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Σβάρνας, Τσότσις, Χουλτ, Κρίστισιτς (86′ Γιαννιώτας), Σιμόες, Κλωναρίδης (31′ Αλμπάνης), Μάνταλο, Μπακασέτας (66′ Μπογέ), Πόνσε

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση