Το Σαββατοκύριακο το Μονοπάτι Παρνασσού 2019

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 11:38 Το Σαββατοκύριακο το Μονοπάτι Παρνασσού 2019

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα «Μονοπάτι Παρνασσού 2019» που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου, όπως φαίνεται με χειμερινές συνθήκες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα διατεθούν 40 ακόμη συμμετοχές σε κάθε μία από τις τρεις ορεινές διαδρομές της διοργάνωσης. Οι συμμετοχές αυτές θα διατεθούν στη γραμματεία το Σάββατο και την Κυριακή.

Επίσης ενημερώνουν ότι η διαδρομή των 24,2 χιλιομέτρων, εξακολουθεί να έχει ποσότητες χιονιού από το 7ο έως και το 13ο χιλιόμετρο, καθώς και κατά τόπους λασπωμένο μονοπάτι με τρεχούμενα ή λιμνάζοντα νερά από το λιώσιμο του χιονιού. Η κατάσταση του μονοπατιού λόγω των βροχών που συνεχίζονται αλλάζει απο μέρα σε μέρα.

Έχουν καταβληθεί ήδη μεγάλες προσπάθειες, από την διοργάνωση, για να βρεθεί η διαδρομή του αγώνα των 24,2 χιλιομέτρων στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και στην ασφαλέστερη για τους αθλητές. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων.

Η πρόγνωση του καιρού μιλά για αραιή συννεφιά την Κυριακή στην Αμϕίκλεια με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17 βαθμούς. Κατά συνέπεια στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής του αγώνα η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο ρουχισμός και ο εξοπλισμός των δρομέων θα πρέπει να είναι μάλλον χειμερινός παρά ανοιξιάτικος. Χρήσιμη θα είναι στους δρομείς η χρήση μπατόν, τα αδιάβροχα παπούτσια με μικρή γκέτα, καθώς και τα γυαλιά ηλίου για την αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι, στα μέρη της διαδρομής που έχουν χιονοκάλυψη.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο το απόγευμα θα γίνουν οι 3 παιδικοί αγώνες για παιδιά 6 έως 15 ετών και θα ακολουθήσει για όλους ο αγώνας Αμϕίκλεια City Trail στον παραδοσιακό οικισμό της Αμϕίκλειας, με δωρεάν συμμετοχή.

Οι αγώνες όπως κάθε χρόνο διοργανώνονται από τον Αθλητικό σύλλογο Διόνυσο Αμϕίκλειας και συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Αμϕίκλειας-Ελάτειας.

Χορηγοί της διοργάνωσης ο όμιλος εταιρειών "Δέλτα Τεχνική" και το κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων και οργάνωσης γραφείου "Nextshop".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com