ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός 1-3: Δεν μπόρεσε να κόψει το «ερυθρόλευκο» σερί (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 08:02 ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός 1-3: Δεν μπόρεσε να κόψει το «ερυθρόλευκο» σερί (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ακόμη καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο ΠΑΣ Λαμία ανεξάρτητα αν δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό που όπως και στο ματς Κυπέλλου στο ΔΑΚΛ έβγαλε τρία γκολ. Αυτή τη φορά η Λαμιώτικη ομάδα έμεινε στο ένα, αν και είχε χαμένο τετ-α-τετ, ένα πέναλτυ που θα μπορούσε να είχε δοθεί και το σκορ στο 1-1 μέχρι το 68’.

Δείτε τα γκολ του πολύ ενδιαφέροντος αγώνα που έληξε με νίκη του δεύτερου της βαθμολογίας Ολυμπιακού με σκορ 1-3:

0-1

1-1

1-2

1-3

Η κριτική του αγώνα από το LamiaOle:

Με χορταστική Λαμία, κοίταξε το απόγευμα της Κυριακής στα μάτια τον Ολυμπιακό, δεν απέφυγε όμως την ήττα με σκορ 3-1 στο ΔΑΚ.

Η ομάδα μας έπαιξε στα ίσα τους ποιοτικά ανώτερους «ερυθρόλευκους» τους περιόρισε σημαντικά και θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Το τρομερό χτύπημα φάουλ του Φορτούνη και το γυριστό του Χασάν όμως τους στέρησαν τον βαθμό. Ο Ασούμπρε νωρίτερα είχε ισοφαρίσει το γκολ του Καμαρά από το πρώτο ημίχρονο.

Πάρα πολύ καλή ανασταλτικά η ομάδα του Μάκη Χάβου, έχασε ελάχιστες φορές τους αντίπαλους και δεν τους επέτρεψε να κάνουν το παιχνίδι τους.

Αυτό ήταν το τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΣ Λαμία για το πρωτάθλημα και ενώ ακολουθεί η ρεβάνς των ημιτελικών με την ΑΕΚ τη Μεγάλη Πέμπτη, πριν οι «κυανόλευκοι» ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη Ριζούπολη.

Κρίμα και άδικο…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δείχνει διάθεση να του δώσει γρήγορο ρυθμό. Δεν μπορούσε ωστόσο να βρεθεί με αξιώσεις στην περιοχή της Λαμίας. Αντ’ αυτού, η ομάδα μας είχε πάρα πολύ «σφιχτή» αμυντική λειτουργία και δεν άφηνε χώρους, ψάχνοντας τις κόντρα επιθέσεις. Την πρώτη φορά που της δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει, στο 17′ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.

Ο Δημούτσος «κατέβασε» τη μπάλα και άνοιξε αριστερά στον Ασούμπρε, ο Ιβοριανός με την ταχύτητα του ξεπέρασε τους αμυντικούς και βγήκε απέναντι στον Λοντίγκιν, το πλασέ του όμως βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δύο λεπτά αργότερα και μετά από βαθιά μπαλιά και πάλι του Δημούτσου, ο Μπαράλες γνωρίζοντας πως δεν μπορεί να ξεπεράσει σε ταχύτητα τον αντίπαλο του, θέλησε να αιφνιάσει τον Λοντίγκιν, η μπάλα όμως έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο από τη λόμπα που επιχείρησε.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήταν οι μοναδικοί στο πρώτο εικοσάλεπτο που απειλούσαν. Αμυντικά είχαν… σβήσει τον Ολυμπιακού, που είχε την κατοχή δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του όμως. Είναι αξιοσημείωτο πως η πρώτη τελική των «ερυθρολεύκων» καταγράφηκε στο 26ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μελίσσα, ο Μπλάζιτς δεν κατάφερε να κλέψει τη μπάλα από τον Ποντένσε, αυτή στρώθηκε στον Σολδάνο που στόπαρε και σούταρε εξω από την περιοχή, δεν είχε όμως πρόβλημα να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Λαμίας.

Ο Καραμάνος έκανε τα πάντα μέχρι εκείνο το σημείο. Κάλυπτε όλη την δεξιά πτέρυγα και ανασταλτικά έδινε πάρα πολλές βοήθειες στον Ασίγκμπα. Ωστόσο, στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή τους, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν. Συγκεκριμένα, στο 35′ ο Ποντένσε επέμενε από δεξιά, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς και σέντραρε, με τον Καμαρά να ερχεται στην πορεία της μπάλας -και αφού κανείς δεν έδιωξε- να τη στέλνει στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε τίποτα μέχρι την ανάπαυλα. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του ματς, με τους «κυανόλευκους» να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους, χωρίς επιτυχία όμως. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα.

Ότι μπορούσε, έχασε στις λεπτομέρειες

Η Λαμία μπήκε στην επανάληψη με διάθεση να ψάξει την ισοφάριση. Δεν πήρε βέβαια ρίσκα, για να μην βρει χώρους ο Ολυμπιακός. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε στο 48′ όταν ο Ασίγκμπα από δεξιά γύρισε για τον Καραμάνο που με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μπαράλες, αυτός όμως στην κίνηση και πάλι με το κεφάλι δεν μπόρεσε να νίκησει τον Λοντίγκιν που μπλόκαρε σταθερά.

Η ομάδα μας είχε φέρει στα μέτρα της το ματς, ωστόσο στο 57′ λίγο έλειψε από το πουθενά ο Ολυμπιακός να βρει και δεύτερο γκολ. Σε εκτέλεση φάουλ με γέμισμα η άμυνα ολιγόρησε, με τον Μελίσσα όμως να διώχνει προ των Σολδάνο, Σισέ και στη συνέχεια τον Πλιάτσικα να απομακρύνει. Δύο λεπτά αργότερα, οι «κυανόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Μπαράλες βγήκε ανάμεσα στους αμυντικούς, ο Λοντίγκιν φάνηκε να τον ανατρέπει στην έξοδο του και ο κ. Κομίνης έδειξε… άουτ.

Ότι δεν πήρε εκεί ο ΠΑΣ Λαμία ωστόσο, το πήρε στο 65ο λεπτό. Βαθιά μπαλιά του Βάντερσον από αριστερά, ο Καραμάνος γύρισε με το κεφάλι, ο Μπαράλες δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα ανάμεσα στους αμυντικούς και ο Ασούμπρε με γυριστό νίκησε από κοντά τον Λοντίγκιν και ισοφάρισε μέσα σε πανδαιμόνιο. Δεν πρόλαβε να το χαρεί η ομάδα μας και στο 68′ οι «ερυθρόλευκοι» ξανά πήραν κεφάλι. Ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τον άξονα, ο Μελίσσας έπεσε στη σωστή πλευρά, όμως δεν μπόρεσε να τη βγάλει παρότι βρήκε τη μπάλα.

Το 2-1 την έφερνε και πάλι να κυνηγάει, αλλά η Λαμία δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ. Και πάλι όμως με προσοχή στα μετόπισθεν. Κυκλοφόρησε τη μπάλα χωρίς να βρει χώρους, για να έρθει η… ταφόπλακα σε όποιες ελπίδες στο 85′. Ο Νάτχο σε μια από τις πρώτες του ενέργειες στο γήπεδο, από δεξιά ξέφυγε από τους αμυντικούς, γύρισε προ της τελικής γραμμής και ο Χασάν με τη μία πλάσαρε εύστοχα για το 3-1. Από εκεί και πέρα τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά.

Στο 94′ ο Μπουλούλης έκανε ένα ξαφνικό σουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πλιάτσικας έπιασε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ. Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο, ο Λοντίγκιν δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά με το 3-1 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος (65′ Τομάς), Μπλάζιτς, Μπεχαράνο (81′ Μπουλούλης), Ασούμπρε, Καραμάνος, Μπαράλες (73′ Τσούκαλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ντίας, Φορτούνης (84′ Νάτχο), Ποντένσε (65′ Μασούρας), Σολδάνο (58′ Χασάν)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Η βαθμολογία μία αγωνιστική πριν το τέλος, με τη Λαμία να διεκδικεί την 7η θέση με νίκη την τελευταία αγωνιστική στη Ριζούπολη:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση