Απόλλων - ΠΑΣ Λαμία 0-3: Νίκη για 7η θέση (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαΐου 2019 20:50 Απόλλων - ΠΑΣ Λαμία 0-3: Νίκη για 7η θέση (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το καθαρό σκορ του 0-3 η Λαμία πέρασε από την έδρα του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης και έφτασε τους 37 βαθμούς.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έφτασε στην 7η θέση και αν την Κυριακή ο Παναιτωλικός χάσει στην έδρα του Παναθηναϊκού τότε θα είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα του πρωταθλήματος.

Δείτε τα γκολ:

0-1:

0-2:

0-3:

Η περιγραφή του αγώνα από το LamiaOle

Αποδείξεις σε όσους την αμφισβήτησαν το τελευταίο δεκαήμερο έδωσε η Λαμία το Σάββατο, επικρατώντας εύκολα με σκορ 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Στο ματς, με το οποίο οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη φετινή Super League, οι παίκτες του Μάκη Χάβου εμφανίστηκαν με όρεξη, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασε πολύ δίκαια στη νίκη. Με αυτή, έφτασαν τους 37 βαθμούς και εφόσον ο Παναιτωλικός ηττηθεί αύριο από τον Παναιτωλικό, τερματίζουν 7οι όντες η πρώτη ομάδα της περιφέρειας στη βαθμολογία.

Σκόρερ οι Μπαράλες, Μπερτόγλιο ενώ το τρίτο ήταν αυτογκόλ του Οριουέλα, παρουσία περίπου 30 ηρωικών Φθιωτών στην εξέδρα.

Είχε διάθεση, δεν βρήκε το γκολ

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Λαμία κυκλοφορούσε πολύ τη μπάλα και έψαχνε τους χώρους στη διπλή ζώνη άμυνας με την οποία είχε παραταχθεί ο Απόλλωνας. Την πρώτη τελική στο ματς πάντως την κατέγραψαν οι γηπεδούχοι, όταν στο 9′ οι Οριουέλα, Βάρκας και Ναζλίδης ταλαιπώρησαν την άμυνα, που απομάκρυνε, με τον Αγροδήμο να πιάνει ένα σουτ από μακριά και να στέλνει τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

Η Λαμία ήταν ανώτερη ωστόσο και στο 13′ έφτασε κοντά στο γκολ. Πίτι και Μπερτόγλιο συνδυάστηκαν, με τον τελευταίο να βγάζει με πανέμορφη κάθετη τον Καραμάνο απέναντι από τον Αστρά. Ο Έλληνας επιθετικός «τσίμπησε» τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ του Απόλλωνα, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και έφυγε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πίτι τροφοδότησε τον Μπαράλες έξω από την περιοχή, αυτός γύρισε το σώμα και σούταρε, στέλνοντας λίγο άουτ τη μπάλα.

Οι «κυανόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στο εικοσάλεπτο. Προσπαθούσαν να «χτίσουν» από την άμυνα τις επιθέσεις τους για να βρουν διόδους απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων που… ξεμύτιζαν μόνο σε υποψία αντεπίθεσης. Είχαν διάθεση οι παίκτες του Μάκη Χάβο, αδυνατούσαν όμως να πατήσουν περιοχή. Μάλιστα, στο 31ο λεπτό, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο ματς. Ο Ρώσση από αριστερά ευνοήθηκε από τις κόντρες, «κατέβασε» τη μπάλα και γύρισε στο πέναλτι, εκεί που ο Ναζλίδης πλάσαρε με τη μία. Το σουτ του όμως έφυγε ψηλά άουτ.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ Λαμία κυριάρχησε. Στο 34′ έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Βασιλαντωνόπουλος συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Καραμάνο. Ο πρώτος πήρε από δεξιά μετά από κατέβασμα του δεύτερου, έφυγε στην πτέρυγα και γύρισε, με τον Καραμάνο να πλασάρει στην κίνηση και να στέλνει λίγο άουτ τη μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα χάθηκε μία ακόμα καλή ευκαιρία για να έρθει το γκολ…

Συγκεκριμένα, στο 38′ ο Πίτι από πλάγια αριστερα εκτέλεσε… συστημένο ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι για τον Μπερτόγλιο που έπιασε ένα μονοκόματο σουτ. Ο Αστράς απέκρουσε εντυπωσιακά όμως και εν συνεχεία η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο 39′ ο Αργεντίνος βρήκε τον συμπατριώτη του, Μπαράλες στα δεξιά, αυτός προτίμησε να σουτάρει αντί να πατήσει περιοχή, δεν το έκανε με το καλό του πόδι όμως και ο Αστράς μπλόκαρε εύκολα. Έτσι, το 0-0 έμεινε στην ανάπαυλα.

«Ξεμπούκωσε» και «καθάρισε»!

Μόνο το γκολ έλειπε από τη Λαμία του πρώτου ημιχρόνου και το βρήκε με το «καλημέρα» στην επανάληψη. Στο 49′ ο Βασιλαντωνόπουλος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ από δεξιά με τον Αστρά μετά από ωραία μπαλιά του Πίτι και ανατράπηκε από τον αντιπαλο γκολκίπερ, με τον κ. Βρέσκα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και στο 50′ άνοιξε το σκορ από τα έντεκα βήματα.

Ο Απόλλωνας πήγε να απαντήσει άμεσα και στο 54′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Γκίνο γύρισε από δεξιά για τον Ντ’ Ούρσο, αυτός πλάσαρε από το πέναλτι, όμως ο Κατσίκας ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε. Οι γηπεδούχοι μετά το 1-0 πήραν μέτρα, η ομάδα μας όμως ήταν καλά στημένη ανασταλτικά και δεν τους άφηνε να απειλήσουν. Μάλιστα, στο 62′ βρήκε και δεύτερο γκολ. Μαγικό τακουνάκι του Καραμάνου στον Μπερτόγλιο, που από δεξιά βγήκε φάτσα με τον Αστρά και τον πλάσαρε με νέο… τακουνάκι, για το 2-0.

Κάπου εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Στο 65′ ο Οριουέλα εκτέλεση απευθείας ένα φάουλ από μακριά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπεχαράνο με τη μία βρήκε με το κεφάλι τον Μπαράλες, που πλάσαρε δυνατά από μακριά, όμως ο Αστράς αυτή τη φορά ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Καραμάνος έκανε μπαλιά – διαβήτη για το κεφάλι του «Μόμο», ο Αστράς όμως είπε «όχι» με δυσκολία στην προσπάθεια του.

Ο ΠΑΣ Λαμία ήταν καθολικά ανώτερος και στο 70′ βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Καραμάνος μπήκε στην περιοχή και γύρισε αριστερά στον Βάντερσον που γύρισε επικίνδυνα στην περιοχή και ο Οριουέλα στην προσπάθεια του να μαρκάρει βρήκε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχυα της ομάδας του για το 3-0. Από εκεί και πέρα τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να βρει το γκολ της τιμής, όμως ο Κατσίκας αρχικά στο 75′ μπλόκαρε το σουτ του Ντ’ Ούρσο και στις καθυστερήσεις με διπλή προσπάθεια μάζεψε το πολύ επικίνδυνο σουτ του Αγρόδημου από μακριά. Έτσι, το 3-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Κοντοές, Βαφέας, Οριουέλα, Ντ’ Ούρσο, Γαρουφαλιάς (79′ Κοντογιαννόπουλος), Αγροδήμος, Γκίνο, Ρώσση (63′ Ακόστα), Βάρκας, Ναζλίδης (71′ Οικονομόπουλος)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Κατσίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης (84′ Αναστασιάδης), Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Καραμάνος, Πίτι, Μπερτόγλιο (77′ Τομάς), Μπαράλες (71′ Μπαράλες)

ΓΗΠΕΔΟ: Ριζούπολης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση