Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπελλο ΕΠΣΦ: Η Αταλάντη το νταμπλ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 10:37 Κύπελλο ΕΠΣΦ: Η Αταλάντη το νταμπλ

Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Φθιώτιδας κατέληξε στην Αταλάντη!

Λίγες ημέρες μετά το 2-2 στο Νέο Κρίκελλο που τους εξασφάλισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική, οι Λοκροί επικράτησαν και στον τελικό του Κυπέλλου Φθιώτιδας με σκορ 4-1 στο ΔΑΚ και στέφθηκαν Κυπελλούχοι για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Οι παίκτες του Μάκη Ζαχαρόπουλου -έχοντας αρκετό κόσμο στο πλευρό τους- ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου και το νταμπλ ταυτόχρονα. Αυτή είναι η τρίτη κατάκτηση για την Αταλάντη μετά από εκείνες του 1993 και του 1996. Στον αντίποδα, το Κρίκελλο στη δεύτερη παρουσία του σε τελικό μετά από εκείνη του 2014, παρέμεινε χωρίς Κύπελλο.

Το ματς ξεκίνησε με ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους, όταν στο 3′ ο Σακκάς τα έκανε όλα μόνος του, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση βγήκε σε τετ-α-τετ, όμως η προσπάθεια του έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Γιόβα. Η απάντηση ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όμως ο Παπαγεωργίου πρόλαβε τον Καυκιά που βγήκε σε θέση βολής, αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει. Στο 11′ εκ νέου η Αταλάντη απείλησε, όμως η κεφαλιά του Καταραχιά στο φάουλ του Μπάρκα, έφυγε έξω.

Το Κρίκελλο θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω στο 17′, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαναστασίου έφυγε ψηλά άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Λατσούδα στη σέντρα του Καυκιά από αριστερά έφυγε άουτ. Οι Λοκροί έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους στο 40ο λεπτό, όταν ο Τσακανίκας σέντραρε, ο Λυτάκης βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γιόβας μπλόκαρε το πλασέ που επιχείρησε. Στο 42′ και σε χτύπημα φάουλ του Λάππα, ο Παπανάγνος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Παπαγεωργίου του είπε «όχι», με το 0-0 να παραμένει στην ανάπαυλα.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, η Αταλάντη μπήκε με ευκαιρία και στην επανάληψη! Με τη σέντρα, ο Μπουγιώτας βγήκε πίσω από την άμυνα σε θέση τετ-α-τετ, όμως νικήθηκε από τον Γιόβα, ο οποίος στο 53′ έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Κλωτσοτήρα. Εν τέλει, η υπεροχή των τυπικά γηπεδούχων καρποφόρησε στο 60ο λεπτο. Σε εκτέλεση κόρνερ του Κλωτσοτήρα από αριστερά, ο Μπουγιώτας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους Λοκρούς, που κυριάρχησαν στη συνέχεια και στο 70′ απέκτησαν τεράστιο προβάδισμα νίκης, όταν ο Τζιβελέκης έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίκελλου. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα, θα μπορούσε να γίνει και το 3-0, αλλά η προσπάθεια του Κωνσταντίνου μετά από εκτέλεση κόρνερ, έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Όσες ελπίδες είχε το Κρίκελλο, ουσιαστικά εξανεμίστηκαν στο 76ο λεπτό. Η Αταλάντη κέρδισε πέβαλτι, ο Κλωτσοτήρας ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Στο 86′ ο Καυκιάς έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Θεοχάρη, αυτός όμως ήταν άστοχος από πλεονεκτική θέση. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ηλιόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το 4-0. Τα τελευταία λεπτά ήταν εντελώς διαδικαστικά, με τον Δημητρέλη ωστόσο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαγεωργίου με απευθείας εκτέλεση φάουλ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Φωτογραφίες: Θύμιος Αντωνόπουλος

Πηγή: LamiaOle