Η «Νίκη» της καρδιάς μας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 10:35 Η «Νίκη» της καρδιάς μας

Σαν σήμερα ο άθλος της Νίκης Μπακογιάννη στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα.

Είναι κάποιες ημερομηνίες που τις θυμόμαστε για καλό σκοπό. Με περηφάνια και συγκίνηση που γεμίζει την καρδιά και τα αισθήματά μας.

Μία από αυτές τις ημερομηνίες είναι η 3η Αυγούστου 1996. Τότε η 28χρονη, από το Βούζι Δομοκού, πρώην αθλήτρια του "Αθανασίου Διάκου" Λαμίας, Νίκη Μπακογιάννη, έπαιρνε μέρος στον τελικό του άλματος εις ύψους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Η Νίκη βρισκόταν εκεί με ατομικό ρεκόρ στο 1.97, επίδοση πολύ υψηλή ειδικά αν σκεφτεί κανείς το ανάστημά της που είναι 1.70. Απέναντί της μεγαθήρια όπως η Στέφκα Κονσταντίνοβα.

Η τελευταία παρακολουθεί την Ελληνίδα αθλήτρια να ξεπερνά το 1,99 με τη δεύτερη, αλλά λίγο αργότερα και το 2,01 επίσης με τη δεύτερη προσπάθεια.

Η Νίκη είχε ήδη κάνει την υπέρβαση. Πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια πάνω από τα 2 μέτρα και 31 εκατοστά πάνω από το ύψος της.

Η Κονσταντίνοβα πέρασε στη συνέχεια το 2,03 και όλοι πίστεψαν ότι ο αγώνας είχε τελειώσει.

Η Νίκη όμως με το άλμα που της χάρισε ένα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια κι αυτό το ύψος κάνοντας όλον τον κόσμο να παραμιλάει και την Κονσταντίνοβα - ως μεγάλη επίσης αθλήτρια - να χειροκροτεί με σεβασμό!

Η Νίκη έχει μια θέση στο ρεκόρ γκίνες, αφού η διαφορά των 33 εκατοστών που την χωρίζουν από τα 2,03 μέτρα που πήδηξε είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί.

Σε ευχαριστούμε Νίκη. Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας….

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση