Οδηγίες για να δείτε τις δοκιμές των «θηρίων» του WRC στις Ακροπολικές ειδικές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 09:05 Οδηγίες για να δείτε τις δοκιμές των «θηρίων» του WRC στις Ακροπολικές ειδικές

TOYOTA και CITROEN με τους πρωταθλητές τους για τέσσερις ημέρες στα βουνά της Φθιώτιδας και της Κεντρικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερη ανταπόκριση είχε το άρθρο μας για τις Ακροπολικές ειδικές που θα χρησιμοποιήσουν εργοστασιακές ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) στη Φθιώτιδα (Ρεγγίνι 1 και 2) στις 14 και 30 Αυγούστου.

Επειδή όμως το ξεχωριστό αυτό γεγονός εμπλέκει και τους διπλανούς ορεινούς όγκους με πασίγνωστες ειδικές (Βωξίτες, Καλοσκοπή, Καρούτες), όπου μπορείτε επίσης να προσεγγίσετε, παρουσιάζουμε τις αναλυτικές οδηγίες για να φθάσετε εκεί στην ώρα σας και με ασφάλεια.

11 με 14 Αυγούστου 2019 στα βουνά της Φθιώτιδας και της Κεντρικής Ελλάδας θα βρυχώνται τα «θηρία» της Toyota, με τα πληρώματα των J.M.Latvala-M.Antilla, Kris Meeke-Seb Marshall και Ott Tanak-Martin Jarveoja.

27 με 30 Αυγούστου 2019 ακολουθούν οι οδηγοί της Citroen, Eric Camilli, Seb-Jul & E.P.- Janne.

Ευχαριστούμε τον Λώρη Μελετόπουλου για τις παρακάτω οδηγίες:

TOYOTA

Ε.Δ. Λιβαδειά.  (11.08.19) (J.M.Latvala-M.Antilla)  Φεύγετε από Αθήνα με κατεύθυνση προς Λαμία. Μετά την Υλίκη, στην έξοδο για Κάστρο βγαίνετε και σε 280 μέτρα στο Stop πάτε δεξιά. Σε 23 χλμ στο Stop πάτε αριστερά και σε 180 μέτρα στον κεντρικό στο άλλο Stop πάτε δεξιά. Σε περίπου 13 χλμ και αφού βγείτε από ένα τούνελ, όπου μνημείο δεξιά σας,  πάτε αριστερά προς «Καρακόλιθο – Ταβέρνες». Σε 900 μέτρα θα συναντήσετε την  Service Area. Τονίζουμε ότι η ε.δ. Λιβαδειάς ΔΕΝ προσφέρεται για παρακολούθηση, διότι δεν έχει καθόλου χώρο για να σταθούν οι θεατές. Σας προτρέπω λοιπόν να μην την συμπεριλάβετε στα πλάνα σας. Υπάρχουν άλλες τρείς εξαιρετικές ε.δ.

Ε.Δ. Καρούτες. (12.08.19)  (Kris Meeke-Seb Marshall) Φτάνετε Ιτέα και συνεχίζετε τον δρόμο προς Άμφισσα-Λαμία. Σε 13 χλμ βγαίνετε προς Άμφισσα και διασχίζετε την πλατεία πηγαίνοντας προς «Νοσοκομείο». Σε 6.50 χλμ πάτε λοξά δεξιά στο στενό ανηφορικό δρομάκι και σε 60 μέτρα πάτε δεξιά στον χωματόδρομο μπροστά από το εργοστάσιο. Σε 7.20 χλμ πάτε όλο αριστερά στην φουρκέτα και σε 7.70 χλμ γίνεται άσφαλτος. Σε 2.10 χλμ θα συναντήσετε την Service Area.

Ε.Δ. Βωξίτες. (13.08.19) (Ott Tanak –Martin Jarveoja)Βγαίνετε από την Ιτέα στην κεντρική διασταύρωση όπου Shell αριστερά σας και πάτε αριστερά προς Γαλαξίδι-Ναύπακτο. Σε περίπου 2,5 χλμ και ακριβώς πάνω στην αρχή μίας αριστερής στροφής διαρκείας, όπου ασπροκόκκινη πινακίδα «TOYOTA Test και πράσινο βέλος» πάτε στο στενό δρομάκι λοξά δεξιά λίγο ανηφορικά. Σε 300 μέτρα θα καταλήξετε σε μία τεράστια αλάνα, όπου και η Service area. Προσοχή !! Κανένα αυτοκίνητο θεατού δεν θα επιτραπεί να μπει από την κανονική είσοδο της ε.δ. Βωξίτες, διότι ο δρόμος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το αγωνιστικό αυτοκίνητο.

 Ε.Δ. Ρεγγίνι -2 (14.08.19) (Ott Tanak- Martin Jarveoja) Εάν είσαστε στην Ιτέα, πιάνετε τον κεντρικό προς Λαμία. Περνάτε έξω από την Άμφισσα, ανεβαίνετε το βουνό, το κατεβαίνετε από την άλλη και στην Γραβιά αφήνετε τον κεντρικό και διασχίζετε την πόλη. 400 μέτρα μετά την μεγάλη εκκλησία (δεξιά σας) πάτε δεξιά και σε άλλα 400 μέτρα πάτε στο Stop αριστερά. Περνάτε από Μαργιολάτα- Λιλαία – Πολύδροσο και στον κεντρικό όπου και Stop πάτε λοξά δεξιά. Περνάτε έξω από την Αμφίκλεια και περίπου σε 8,5 χλμ και πριν περάσετε γραμμές και πρίν την Τιθορέα πάτε αριστερά προς Μόδι. Σε 250 μέτρα πάτε δεξιά προς Σήραγγα Καλλίδομου και σε 4.50 χλμ περνάτε διασταύρωση με φανάρι και Stop, όπου πάτε ευθεία. Σε 2.30 χλμ μπαίνοντας στην Ελάτεια πάτε δεξιά προς Αταλάντη-Σφάκα-Ζέλι-Λιβαδειά, σε 300 μέτρα σε ίδια πινακίδα πάτε αριστερά και σε 700 μέτρα πάτε αριστερά προς Αταλάντη-Σφάκα-Ζέλι. Στον κεντρικό όπου απέναντι σας συστάδα κυπαρισσιών πάτε λοξά δεξιά απέναντι και σε 200 μέτρα στο κρυμένο Stop πάτε δεξιά και αριστερά. Στην καφέ πινακίδα Αρχαιολογικός χώρος πάτε δεξιά. . Ανεβαίνοντας αυτόν τον δρόμο για περίπου 2 χλμ και περίπου 200 μέτρα αφού γίνει χωματόδρομος, θα συναντήσετε στο δεξί σας χέρι της Service area και την εκκίνηση της ε.δ. Εάν έρχεστε από Αθήνα, στο Κάστρο θα βγείτε από την Εθνική οδό και σε 280 μέτρα στο Stop θα πάτε δεξιά. Σε 23 χλμ στο Stop θα πάτε δεξιά και θα περάσετε από Θούριο- Χαιρώνεια και μετά από αρκετά χιλιόμετρα από τον Σταθμό Δαύλειας. Μετά από περίπου 1,5 χλμ στην πλατεία θα πάτε τον δεξή δρόμο και στο Κατάλυμα θα πάτε αριστερά προς Ελάτεια. Μπαίνοντας στην Ελάτεια όπου δεξιά σας διασταύρωση με συστάδα κυπαρισσιών θα πάτε δεξιά και μετά πάλι δεξιά και μετά ακολουθείτε την ίδια διαδρομή που περιγράφεται πιο πάνω. Σε περίπου 2 χλμ γίνεται χωματόδρομος και σε 200 μέτρα στα δεξιά σας η Service area και η εκκίνηση.

CITROEN

Ε.Δ. Λιβαδειά.  (27.08.19)  (Eric Camilli) Υπάρχουν οι ίδιες οδηγίες και η ίδια παρατήρηση για να την αποφύγετε!

Ε.Δ. Καλοσκοπή (28.08.19) (Seb-Jul) Φτάνετε στην Ιτέα και συνεχίζετε τον δρόμο προς Άμφισσα. Σε 13 χλμ περνάτε έξω από την Άμφισσα και συνεχίζετε προς Λαμία. Ανεβαίνετε το βουνό και αφού περάσετε στην κορυφή του πολλά κτήρια και μόλις πιάσετε την κατηφόρα, πάνω σε δεξιά στροφή διαρκείας πάτε αριστερά όπου μεγάλη πινακίδα με πολλούς προορισμούς και κάτω κάτω γράφει Καλοσκοπή. Σε αυτό το σημείο (εάν έρχεστε από Αθήνα) μπορείτε να φτάσετε και από την Εθνική οδό. Στο 202,5 χλμ βγαίνετε προς Μπράλο – Άμφισσα. Ανεβαίνετε το βουνό και το κατεβαίνετε από την άλλη μεριά. Περνάτε έξω από την Γραβιά και ανεβαίνοντας το βουνό στο 51 χλμ πάτε δεξιά στην διασταύρωση που περιέγραψα πιο πάνω.   Σε 14.60 χλμ και έξω από το χωριό Καλοσκοπή, θα συναντήσετε αριστερά σας κίτρινο πινακιδάκι με ανηφορικό χωματόδρομο. Μπαίνετε μέσα και σε περίπου 800 μέτρα θα συναντήσετε αριστερά σας το Parking θεατών, όπου και η εκκίνηση της ε.δ.

Ε.Δ. Καρούτες. (29.08.19) (Seb – Jul & E.P.- Janne) Οι ίδιες οδηγίες με την παρατήρηση ότι εδώ, θα οδηγήσει την μισή ημέρα ο Seb και την άλλη μισή ο Esapeka, προκειμένου  να εκμεταλλευτούν και οι δύο το κομμάτι της ασφάλτου.

Ε.Δ. Ρεγγίνι -1 (30.08.19) (E.P. – Janne) Εάν έρχεστε από Αθήνα, ανεβαίνετε προς Λαμία και στα Καμμένα Βούρλα βγαίνετε από την Εθνική οδό. Διασχίζετε τα Καμμένα Βούρλα και στην βόρεια πλευρά τους και πριν βγείτε προς την Εθνική οδό πάλι, συναντάτε μία πλατεία όπου πιάνετε τον παράδρομο της Εθνικής προς τα επάνω. Σε περίπου 4 χλμ πάτε κάθετα αριστερά προς Ρεγγίνι. Σε 7.20 χλμ μπαίνοντας στο Ρεγγίνι πάτε αριστερά πάνω από το γεφυράκι και σε 150 μέτρα στην συστάδα των κυπαρισσιών πάτε δεξιά προς Βασιλικά. Σε 1700 μέτρα και πριν γίνει χώμα θα συναντήσετε την Service area. Να ξέρετε ότι η ε.δ. ξεκινάει περίπου 1600 μέτρα πιο μέσα, οπότε θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο.  Εάν έρχεστε από Ιτέα, ακολουθείτε τον κεντρικό δρόμο περνώντας έξω από Άμφισσα- Γραβιά-Μπράλλο- Ελευθεροχώρι και φτάνετε στην Εθνική οδό όπου πάτε δεξιά προς Αθήνα. Σε 12.10 χλμ βγαίνετε προς Μώλο και σε 1.10 χλμ στο Stop πάτε δεξιά προς «Αγ.Σεραφείμ- Σκάρφια» . Σε 5.10 χλμ πάτε κάθετα δεξιά προς «Ρεγγίνι» (Προσοχή δεν φαίνεται ! ) και σε 7.20 χλμ μπαίνοντας στο Ρεγγίνι πάτε αριστερά πάνω από το γεφυράκι. Σε 150 μέτρα στην συστάδα των κυπαρισσιών πάτε δεξιά προς Βασιλικά. Σε 1700 μέτρα και πριν γίνει χώμα θα συναντήσετε την Service area. Να ξέρετε ότι η ε.δ. ξεκινάει περίπου 1600 μέτρα πιο μέσα, οπότε θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο.

Ε.Δ. Ρεγγίνι -2  Υπάρχει περίπτωση η ομάδα να επιλέξει τελευταία στιγμή να δουλέψει  στο δεύτερο κομμάτι του Ρεγγινιού που τερματίζει επάνω από το χωριό Ελάτεια. Σε τέτοια περίπτωση η Service area θα είναι από την άλλη μεριά του βουνού, στην μεριά της Ελάτειας δηλαδή. Εάν είσαστε στην Ιτέα, πιάνετε τον κεντρικό προς Λαμία και στην Γραβιά αφήνετε τον κεντρικό και διασχίζετε την πόλη. 400 μέτρα μετά την μεγάλη εκκλησία (δεξιά σας) πάτε δεξιά και σε άλλα 400 μέτρα πάτε στο Stop αριστερά. Περνάτε από Μαργιολάτα- Λιλαία και στον κεντρικό όπου και Stop πάτε λοξά δεξιά. Περνάτε έξω από την Αμφίκλεια και περίπου σε 8,5 χλμ και πριν την Τιθορέα πάτε αριστερά προς Μόδι. Σε 250 μέτρα πάτε δεξιά και ακολουθείτε αυτόν τον δρόμο μέχρι να φτάσετε στο χωριό Ελάτεια. Επειδή είναι κάπως μπερδεμένο, ρωτάτε που είναι ο δρόμος που πάει από την Ελάτεια προς το Ρεγγίνι. Ανεβαίνοντας αυτόν τον δρόμο για περίπου 2 χλμ και περίπου 200 μέτρα αφού γίνει χωματόδρομος, θα συναντήσετε στο δεξί σας χέρι της Service area και την εκκίνηση της ε.δ. Εάν έρχεστε από Αθήνα, στο Κάστρο θα βγείτε από την Εθνική οδό και σε 280 μέτρα στο Stop θα πάτε δεξιά. Σε 23 χλμ στο Stop θα πάτε δεξιά και θα περάσετε από Θούριο- Χαιρώνεια και μετά από αρκετά χιλιόμετρα από τον Σταθμό Δαύλειας. Μετά από περίπου 1,5 χλμ στο δίχαλο θα πάτε τον δεξή δρόμο και στο Κατάλυμα θα πάτε αριστερά προς Ελάτεια. Μπαίνοντας στην Ελάτεια όπου δεξιά σας διασταύρωση με συστάδα κυπαρισσιών θα πάτε δεξιά και μετά πάλι δεξιά και θα πιάσετε τον δρόμο που πάει προς Ρεγγίνι. Σε περίπου 2 χλμ γίνεται χωματόδρομος και σε 200 μέτρα στα δεξιά σας η Service area και η εκκίνηση. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση