Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από πρωτιά σε πρωτιά ο Λαμιώτης Γρηγόρης Τσαλαφούτας!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 10:05 Από πρωτιά σε πρωτιά ο Λαμιώτης Γρηγόρης Τσαλαφούτας!

Ξανά στην κορυφή του βάθρου βρέθηκε ο Γρηγόρης, που κατάγεται από τη Δίβρη Λαμίας, που φαίνεται να διανύει μία καταπληκτική σεζόν!

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro (EGS) στο Βελβεντό που είναι αγώνας ορεινής ποδηλασίας, με το νεαρό αθλητή να κερδίζει την 1η θέση τόσο στην κατηγορία του όσο και στη γενική κατάταξη.

Οι διαδρομές ήταν 4 με συνολικό μήκος 10,4 km και 1100 υψομετρικά, καθώς και 17 km συνδετικά. Στην περιοχή παρατηρείται μεγάλη ποικιλομορφία στο έδαφος λόγω των μεγάλων υψομετρικών διαφορών της διαδρομής.

Τα μονοπάτια ήταν αρκετά απαιτητικά με απότομες κλίσεις, βράχια, τεχνικά και γρήγορα κομμάτια και η ξηρασία των τελευταίων ημερών δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τους αθλητές καθώς είχαν πολλή πούδρα και γλιστρούσαν αρκετά.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η μέγιστη ταχύτητα του Γρηγόρη μέσα στα μονοπάτια άγγιξε τα 69 km/h, αριθμός εξωπραγματικός γιατί να μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ποδήλατα.

Στον αγώνα υπήρχε αρκετός ανταγωνισμός καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 120 αναβάτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Όλα όμως θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα τους EGS στο Βαλτετσίνικο της Αρκαδίας καθώς ο Γρηγόρης είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσει την 1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Enduro 2019.

Καλή επιτυχία Γρηγόρη!!!