Ήττα για τη Λαμία με 2-0 από τον Παναθηναϊκό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 08:52 Ήττα για τη Λαμία με 2-0 από τον Παναθηναϊκό

Με ένα πέναλτι του Χατζηγιοβάνη και με ένα ωραίο γκολ από τον Περέα ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Λαμίας στο ΟΑΚΑ για την 14η αγωνιστική της Superleague

Δυσκολεύτηκε αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 2-0 της Λαμίας για την 14η αγωνιστική της Superleague, με τον συνήθη… ύποπτο Χατζηγιοβάνη να σκοράρει για τρίτο σερί ματς από την άσπρη βούλα, ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 44′ και λύνοντας το “γόρδιο δεσμό” της άμυνας της Λαμίας, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Περέα, που μπήκε ως αλλαγή, έδωσε “φρεσκάδα” και πέτυχε στο 82′ το γκολ που “σφράγισε” τη νίκη, η οποία ανέβασε το “τριφύλλι” στους 21 βαθμούς και στην 6άδα, μόλις έναν πόντο πίσω από την ΑΕΚ.

Με διάθεση να πιέσει από την αρχή σε όλο το γήπεδο μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ματς, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες της Λαμίας να κρατήσει τη μπάλα. Παρ’όλα αυτά ήταν εμφανής η δυσκολία που αντιμετώπιζαν οι “πράσινοι” να μετουσιώσουν τη συντριπτική κατοχή τους σε ευκαιρίες, αφού η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν στημένη εξαιρετικά, ενώ στις αντεπιθέσεις έβρισκαν και χώρους με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ επικίνδυνοι. Στο 38′ μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Διούδης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Σκόνδρα, έξω από την περιοχή, παραχωρώντας κόρνερ από το οποίο ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά στέλνοντας όμως τη μπάλα πάνω στον γκολκίπερ των “πρασίνων”.

Το ημίχρονο όδευε προς το τέλος του και ο Παναθηναϊκός δεν είχε πραγματοποιήσει ούτε μία τελική προσπάθεια παρά τη σαφή υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε “μαγικό” κοντρόλ σε μία μπαλιά του Ινσούα στο 43ο λεπτό, που φάνηκε ότι θα κατέληγε άουτ, και αφού “άδειασε” τον προσωπικό του αντίπαλο, ντρίμπλαρε και τον γκολκίπερ της Λαμία, Θεοδωρόπουλο, ο οποίος τον ανέτρεψε και καταλογίστηκε ορθώς πέναλτι. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στο “γάμα” της εστίας και δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με το 1-0 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ.

Η Λαμία μπήκε με διάθεση να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο, αφού πλέον βρισκόταν πίσω στο σκορ, με τον Ρόμανιτς να σουτάρει άστοχα από καλή θέση στο 51′. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να κρατήσουν τη μπάλα επιχειρώντας βαθιές μπαλιές οι οποίες ήταν εύκολη λεία για την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος από την πλευρά του συνέχιζε να μη δημιουργεί φάσεις. Η είσοδος του Περέα αντί του Ζαχίντ στο 53′ άρχισε να αλλάζει σταδιακά την εικόνα των γηπεδούχων όμως, οι οποίοι στο 74′ και στο 78′ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Μακέντα για να κλειδώσουν το ματς, πριν τελικά ο Περέα στο 82′ “αδειάσει” πανέμορφα τον Πλιάτσικα και εκτελέσει τον Θεοδωρόπουλο για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 και να δώσει μία σημαντική νίκη στο “τριφύλλι”, με την οποία επέστρεψε στην 6άδα της βαθμολογίας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση