Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χρ. Σωτηρακόπουλος στη Λαμία - Τι λέει στο LR για το νέο του βιβλίο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 13:20 Ο Χρ. Σωτηρακόπουλος στη Λαμία - Τι λέει στο LR για το νέο του βιβλίο

Ποιον θεωρεί ως τον κορυφαίο ποδοσφαιράνθρωπο όλων των εποχών;

Σήμερα Παρασκευή (24/1) στις 7:30' το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Σαμαράς" στη Λαμία, θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του γνωστού δημοσιογράφου Χρήστου Σωτηρακόπουλου. Το #FootballTalk είναι ένα μπουκέτο συζητήσεων με τους σπουδαιότερους προπονητές και ποδοσφαιριστές του 20ου και 21ου αιώνα.

Από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ροναλντίνιο έως τον Μέσι, τον Ρονάλντο και τον Φαν Ντάικ, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος συνάντησε σχεδόν όλους αυτούς που έγραψαν τη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία.

Συνέντευξη του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο LamiaReport:

LR: Ποια ήταν η αφορμή για να γράψετε αυτό το βιβλίο;
ΑΠ: Αυτό το βιβλίο το σκεφτόμουν χρόνια αλλά πλέον είχε ωριμάσει στιγμή για να βγει. Δεν είναι κάτι καινούργιο ουσιαστικά μάζεψα όλες τις συνεντεύξεις συναντήσεις κουβέντες που έχω κάνει με σπουδαίους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο τα 40 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία. Όλα τα μεγάλα ονόματα υπάρχουν μέσα στο βιβλίο, αυτά που καθόρισαν το ποδόσφαιρο που βλέπουμε τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια, με μόνη απουσία τον Πελέ όπου επέλεξα συνειδητά να μην τον βάλω Επειδή δεν μου έλεγε τίποτα απολύτως αυτή η κουβέντα και συνάντηση μαζί του!

LR: Διαπιστώνει κάποιος διαβάζοντας το βιβλίο πως η αδυναμία σας ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ. Γιατί ;
ΑΠ: Ο Γιόχαν Κρόιφ για μένα είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική φυσιογνωμία όλων των εποχών. Αρχικά ως ποδοσφαιριστής και αργότερα ως επιδραστικός προπονητής ο οποίος άλλαξε την ροή του ποδοσφαίρου στην Ολλανδία και την Ισπανία. Για μένα ήταν και είναι ακόμα η μεγαλύτερη επιρροή και ο κορυφαίος ποδοσφαιράνθρωπος που γνώρισα. 
 
LR: Υπάρχουν συνεντεύξεις που αφήσατε έξω και γιατί;
ΑΠ: Έχω ξαναπεί πως φτιάχνοντας  αυτό το βιβλίο Αντιλήφθηκα πόσο δύσκολη είναι η δουλειά των προπονητών! Ναι, τώρα που το ξανά διαβάζω σκέφτομαι πως  είναι λάθος που λείπει η συνέντευξη του Καντονά ή του Ρινους Μίχελς και του Ερνστ Χάπελ. Αλλά έπρεπε να επιλέξω!
 
LR: Γιατί μόνο ένας Έλληνας μέσα στο βιβλίο; Ο  Θοδωρής Ζαγοράκης; 
ΑΠ: Αυτή ήταν μία απολύτως Δίκαιη επιλογή. Σκέφτηκα ότι αν έβαζα παραπάνω Έλληνες κάποιους  θα αδικούσα. Ο Ζαγοράκης συμβολίζει το απόλυτο θαύμα του 2004 Και ήταν μία πολύ ωραία συνέντευξη πολύ ανθρώπινη με υπέροχη φωτογράφηση στο σπίτι του στην Μπολόνια  το 2004 λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Τον επέλεξα γιατί για μένα συμβολίζει όλη εκείνη την υπέρβαση.