Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟK 0-1: Ένα γκολ έκανε τη διαφορά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 20:57 ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟK 0-1: Ένα γκολ έκανε τη διαφορά

Ψάχνουν ακόμη το VAR...

ΠΑΣ Λαμία και ΠΑΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της εμβόλιμης 20ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Δικέφαλος κατάφερε για μία ακόμη φορά να φύγει με νίκη από το ΔΑΚΛ, με σκορ 0-1 συνεχίζοντας το σερί σκοραρίσματος, αλλά και κατορθώνοντας σε έξι παιχνίδια με τους «κυανόλευκους» στη μεγάλη κατηγορία, να μην έχει δεχθεί γκολ.

Γκολ στο πρώτο μέρος χωρίς VAR

Καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τον ΠΑΣ Λαμία, η άμυνα του οποίου φαινόταν απροσπέλαστη για τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο στο 33’ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να βρουν δίχτυα σε φάουλ του αρχηγού τους Βιερίνια και προβολή του Μάτος που ελέγχεται για οφσάιντ.

Το 0-1:

Επειδή όμως μιλάμε για Ελλάδα, σε μια φάση που πραγματικά χρειαζόταν VAR καθώς μια ομάδα επιθετικών του ΠΑΟΚ φαίνεται να είχε ξεκινήσει νωρίτερα προς το τέρμα, δεν υπήρχε ηλεκτρονική βοήθεια και το γκολ κατακυρώθηκε χωρίς κανείς να είναι σίγουρος για την εγκυρότητά του!

Το ελληνικό χάλι:

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε δύο ακόμη καλές στιγμές με το Βιερίνια στο 10’ και τον Ακπομ στο 15’, αμφότεροι από καλή θέση απέναντι στον Θεοδωρόπουλο.

Στον αντίποδα η Λαμία στο 20’ ο Μπεχαράνο βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς, τον πρόλαβε όμως τελευταία στιγμή ο αμυντικός και κόντραρε. Σε αυτή τη φάση ο α΄ βοηθός έδειξε με σιγουριά οφσάιντ αν και από το VAR (υπήρχε ακόμη τότε) έδειξε ότι αν υπήρξε παράβαση ήταν στο όριο του χιλιοστού!

Η επανάληψη

Με το 0-1 του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ είχε σαφώς το πλεονέκτημα να διαχειριστεί καλύτερα την επανάληψη, καθώς δεν ήταν αυτός που έπρεπε να κυνηγήσει το αποτέλεσμα αλλά οι γηπεδούχοι.

Κάπως έτσι η ποιότητα έπεσε καθώς η δημιουργία παιχνιδιού δεν είναι από τα δυνατά σημεία της Λαμίας ειδικά απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Όμως και ο Δικέφαλος δεν έδειξε σχεδόν τίποτα στο δεύτερο 45λεπτο.

Μόνο κάποιες εμπνεύσεις του Βιερίνια (χειροκροτήθηκε και από τους Λαμιώτες φιλάθλους κατά την αποχώρησή του) έφεραν το Λημνιό στο 58’ και το Μαουρίσιο στο 66’ να σεντράρουν επικίνδυνα προς την εστία του Θεοδωρόπουλου χωρίς να βρεθεί συμπαίκτης τους. Ομοίως στο 72΄με νέα ωραία κομπίνα του αρχηγού σε φάουλ με το Λημνιό, το γύρισμα του τελευταίου όμως απομάκρυνε σωτήρια ο Μπεχαράνο προ του Βαρέλα.

Ο Βολιβιανός που είχε και ένα σουτ στο 77’ που δεν ανησύχησε όμως τον Ζίβκοβιτς, ύστερα από προσπάθεια των Ρόμανιτς και Δημούτσου.

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (73’ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας (85’ Σασί), Ρόμανιτς, Καραμάνος (69’ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.                                                                                   

Στον πάγκο: Καχριμάν, Σάλιακας, Βλαχομήτρος, Μπουλούλης.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69’ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86’ Ντόουγκλας), Μίσιτς, Ακπόμ (63’ Σφιντέρσκι)

Αναπληρωματικοί: Πασχαλάκης, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λάμπρου,