Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Η ντροπή του VAR διαμόρφωσε το σκορ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 08:16 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Η ντροπή του VAR διαμόρφωσε το σκορ

Με το έτσι θέλω ισοπαλία στο ΔΑΚΛ.

Απίστευτα πράγματα έγιναν για μία ακόμη φορά με πρωταγωνιστές τους διαιτητές και τους VAR.

Σε μια φάση που έπιασαν αέρα Ιγκλέσιας και Αντέτζο οι διαιτητές ανακάλυψαν πέναλτυ. Και αν η φάση αυτή σήκωνε συζήτηση από κει που ξεκίνησε δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο Μουνάφο έκανε κοντρόλ με το χέρι!

Η ντροπή της ελληνικής διαιτησίας

Και όλα αυτά όταν η Λαμία χωρίς να είναι καλή, ήταν όσο έπρεπε σωστή – και με παίκτη παραπάνω – για να πάρει μια δίκαιη νίκη.

Για μία ακόμη φορά όμως τηλεοπτικά η Λαμία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και ενώ με τρίποντο άγγιζε τη ζώνη της 6ης θέσης.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησε το πρώτο μέρος με τη Λαμία να μη βρίσκει από την αρχή καλά πατήματα σε αντίθεση με τον Αστέρα που με τους τεχνίτες Ριέρα και Λούις Φερνάντεθ, προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επιθέσεων.

Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πλησίασαν με περισσότερες αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, καθώς στο 14’ ζήτησαν πέναλτυ σε χέρι του Σουάρεθ.

Το πέναλτυ που ζήτησε η Λαμία

Δύο λεπτά αργότερα ο Ρόμανιτς υπό πίεση βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο μετά από ασίστ του Τιρόνε, το πλασέ του όμως αδύναμο δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Αστέρα.

Τέλος στο 23’ σε μια αντεπίθεση με τον Ρόμανιτς η μπάλα στρώθηκε στο Δημούτσο το σουτ του οποίο βρήκε πάνω στον Πασαλίδη, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Σκόνδρα ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στον αντίποδα η ομάδα της Τρίπολης είχε αρκετές καλές αλλά ημιτελείς προσπάθειες κυρίως από τα δεξιά, εωσότου μετακινηθεί σε αυτό το άκρο ο Βασιλόγιαννης αντί του Ρόμανιτς και να δώσει βοήθειες στο Βάντερσον.

Κάπως έτσι η επανάληψη άρχισε με ακόμη χειρότερα σημάδια, τουλάχιστον μέχρι το 60’. Τότε οι φιλοξενούμενοι απείλησαν από στημένη φάση και μια επικίνδυνη κεφαλιά του Σουάρεθ που έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου.

Αυτή η φάση αφύπνησε τη Λαμία που ανέβασε στροφές και σε συνδυασμό με την είσοδο του Μπιανκόνι έφτασε στο γκολ. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε πολύ ωραία το «1-2» με τον Ρόμανιτς και αφού κέρδισε μια κόντρα, χάρη και στην ωραία προσποίηση, σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0

Το 1-0 της Λαμίας:

Λίγο αργότερα τα πράγματα φάνηκαν να γίνονται ευκολότερα για τη Λαμία, καθώς ο Σουάρεθ απρόσεκτα πήγε πάνω στον Βασιλόγιαννη (το κλειδί της διαγραφόμενης νίκης για την ομάδα του Άκη Μάντζιου που δεν ήρθε ποτέ) και είδε τη δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τον Αστέρα με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Οι διαιτητές όμως είχαν διαφορετική άποψη και στο 87’-88’, όταν ο Ιγκλέσιας ζήτησε πέναλτυ όταν ο ίδιος και ο Αντέτζο έπιασαν αέρα του το έδωσαν κλείνοντας τα μάτια στο εξώφθαλμο χέρι του Μουνάφο. 'Αλλη φάση μήπως κύριοι του VAR; Εκείνο το χέρι του Δημούτσου που κατέληξε σε γκολάρα του Σασί άραγε πριν ένα γύρο, γιατί ακυρώθηκε; 

Συνθέσεις:

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας (λ.τρ. 9’ Βύντρα), Αντέτζο, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Καραμάνος (92' Σασί), Βασιλόγιαννης, Τιρόνε (60’ Μπιανκόνι).

Στον πάγκο: Κάχριμαν,  Ασίγκμπα, Βιγιάλμπα, Σάλιακας.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Ανχελ Μαρτίνεθ, Βαλιέντε (67’ Ιγκλέσιας), Μονάφο, Τασουλής (74’ Αντζουλάς), Ριέρα (46' Κρέσπι), Χαουρέγκι, Λουίς Φερνάντεθ

Αναπληρωματικοί: Μιχαήλ, Μπελόκ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ.

Το παιχνίδι

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση