Βόλος – Λαμία 1-0: Δε VAR…ιόμαστε με τίποτα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 19:11 Βόλος – Λαμία 1-0: Δε VAR…ιόμαστε με τίποτα!

Ήττα από την τεχνολογία και την κούραση για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Μακριά από τον καλό της εαυτό για ένα ακόμη παιχνίδι η Λαμία, γνώρισε την ήττα στο Πανθεσσαλικό από το Βόλο με σκορ 1-0.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιο ωστόσο δεν είχαν μόνο την κούραση για να τους επηρεάσει, καθώς σε ένα ακόμη παιχνίδι το VAR δεν τους ήθελε. Σε δύο κρίσιμες φάσεις οι τηλεοπτικοί διαιτητές έδειξαν Βόλο, που πήρε μια πολύτιμη νίκη στην έδρα του μετά από 1,5 μήνα.

Με νέο πρόσωπο αρχικά στη μεσαία γραμμή τον Νιάσε η Λαμία, παρουσίασε λίγο πιο διαφορετική διάταξη σε σχέση με άλλα έκτος έδρας παιχνίδια σε ένα σύστημα που θεωρητικά ήταν 3-4-3, απέναντι σε ένα Βόλο που είχε το κλασικό 3-5-2.

Οι φάσεις δε βγήκαν για τους «κυανόλευκους» ούτε όμως και για τους γηπεδούχους που απείλησαν αποκλειστικά από στημένες μπάλες του Μουνίθ.

Ωστόσο η Λαμία έχει και πάλι λόγους να τα βάζει με την… τεχνολογία, καθώς στο 14’ η αποβολή του Γκαραβέλη που σε κανονική ροή φάνηκε να πιάνει την μπάλα με τα χέρια εκτός της περιοχής της, έγινε «δεν είμαι σίγουρος, δεν ξέρω» και ο διαιτητής Γκορτσίλας πήρε την αποβολή πίσω αφού τα ριπλέι δεν ήταν ξεκάθαρα.

Αντίθετα στη φάση του 49’ που ακολούθησε με τον Μάντζη να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Μουνίθ, το VAR έδειξε ότι όλα είναι κανονικά και ο Βόλος άνοιξε ανέλπιστα το σκορ (1-0). Στην προηγούμενη φάση ο Ρόμανιτς (που δεν είχε καθόλου καλή συνεργασία με τον Μπιανκόνι) είχε χάσει την ευκαιρία να σκοράρει. Ομοίως και ο Ζοάο το πλασέ του οποίου απέκρουσε προ της γραμμής ο Ασίγκμπα.

Στη συνέχεια η ευθύνη έπεσε στη Λαμία, προκειμένου να φτιάξει παιχνίδι για το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα.

Στο 69’ καλή στιγμή για το Βόλο σε σέντρα του Ντεντάκη και κεφαλιά του Ζοάο λίγο άουτ.

Η απάντηση της Λαμίας σε στημένη μπάλα με τον Βύντρα να μην μπορεί να σκοράρει καθώς ο Δημόπουλος έβαλε σωτήρια την προβολή και ενώ ο Γκαραβέλης ήταν εκτός φάσης.

Με νέο πρόσωπο τον Αργεντινό Βιγιάλμπα που μπήκε αλλαγή στο 80’, οι «κυανόλευκοι» τα έπαιξαν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά που αποδείχτηκαν λίγα, παρά και τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν τα πάντα για να περιορίσουν τον πραγματικό χρόνο παιχνιδιού.

Η πιο καλή στιγμή της ήταν στο 88΄όταν ο Καραμάνος από καλή θέση σούταρε αδύναμα για να μπλοκάρει ο Γκαραβέλης.

Οι συνθέσεις:

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Οικονόμου (75’ Λύρατζης), Τσίκα, Τσοκάνης, Δημόπουλος, Μουνίθ, Μάντζης (75’ Τόρες), Ζοάο (84’ Γέντρισεκ), Γκουαροτσένα

Στον πάγκο έμειναν οι: Μελίσσας. Μπαλογιάννης, Διαμαντής, Τσαούσης

Λαμία: Κάχριμαν, Ασίγκμπα (80’ Βιγιάλμπα), Βάντερσον, Αντέτζο, Δημούτσος, Σκόνδρας (64’ Βασιλόγιαννης), Βύντρα, Ρόμανιτς (74’ Τιρόνε), Νιάσε, Μπιανκόνι, Καραμάνος

Στον πάγκο ήταν και οι: Θεοδωρόπουλος, Σάλιακας, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης,

Προσαρμοσμένη αναζήτηση