Ολυμπιακός – Λαμία 3-2: Η διαφορά ήταν στον αριθμό παικτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 19:57 Ολυμπιακός – Λαμία 3-2: Η διαφορά ήταν στον αριθμό παικτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αποβολή του Ρόμανιτς έλυσε το γρίφο για τους «ερυθρόλευκους»…

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ολυμπιακός επικρατώντας στο γήπεδο του 3-2 της Λαμίας, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Η Φθιωτική ομάδα έβαλε δύσκολα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος που χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλα τα μεγάλα ονόματα, αλλά και να πάρουν τη βοήθεια του διαιτητή Κουτσιάφτη που τους άφησε για ένα ημίωρο με παίκτη παραπάνω.

Η άδικη αποβολή του Ρόμανιτς στο 61’ αμέσως μετά την ισοφάριση από τον Ολυμπιακό, ήταν καθοριστική και έκανε εύκολα τα πράγματα για τους ερυθρόλευκους που μέχρι εκείνο το σημείο τους κυνηγούσε το φάντασμα του αποκλεισμού όπως και πέρυσι.

Κρίμα βέβαια που έβαλε κάποιος εξωτερικός παράγοντας το χέρι του αν και είχαν όλη τη διάθεση να δείξουν την ποιότητά τους ως ομάδα. Ειδικά όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Βαλμπουενά.

Η εικόνα του ματς

Γρήγορο ρυθμό είχε το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά, καθώς μπορεί η Λαμία να έπαιξε με πολυπρόσωπη άμυνα, είχε όμως στο νου της να εκδηλώσει επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Έτσι για αρκετά λεπτά η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο εστίες με τον Ολυμπιακό βέβαια να είναι αυτός που είχε την υπεροχή.

Όμως η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στη Λαμία και συγκεκριμένα στο 6’ με ωραίο ξεδίπλωμα από Ρόμανιτς και Τιρόνε με τον Καραμάνο απέναντι στον Αλέν να μην πιάνει γεμάτα το πλασέ και να χάνει μοναδική ευκαιρία.

Μοναδική ήταν και η ευκαιρία των ερυθρολεύκων στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Τσιμίκας άφησε πίσω τον Ασίγκμπα, πρόλαβε το Κάχριμαν ο χασάν όμως ως τελικ΄ςο αποδέκτης της μπάλας πλάσαρε άουτ στην κενή, από τερματοφύλακα, εστία.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και στο 10’ με τον Μασούρα και η απάντηση της Λαμίας στο 11΄πάλι με τον Τιρόνε.

Ένα σουτ του Φορτούνη στο 22’ έφυγε λίγο κόρνερ για να φτάσουμε στο 44’ που ο Αντέτζο άνοιξε το σκορ. Φάουλ του Τιρόνε από δεξιά, προβολή του στόπερ της Λαμίας που βρήκε κενό στην ερυθρόλευκη άμυνα και 0-1 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Το γκολ της Λαμίας:

Στην επανάληψη, ο Πέδρο Μάρτινς φάνηκε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας αμέσως στο παιχνίδι τον πρώτο του σκόρερ Ελ Αραμπί αλλά και το δαιμόνιο Βαλμπουενά. Πράγματι η είσοδος του Ελ Αραμπί έδωσε ώθηση στους ερυθρόλευκους που απείλησαν επανειλημμένα από τα στημένα του Φορτούνη και τις κεφαλιές του Μαροκινού.

Επίσης ο Γάλλος απείλησε με εξαιρετικό ψαλιδάκι στο 57’ όμως ο Κάχριμαν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το ψαλιδάκι του Γάλλου:

Ως απάντηση ο Άκης Μάντζιος ετοίμαζε να ρίξει στη μάχη τον Σκόνδρα για να κόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων, τον πρόλαβε όμως ο Χασάν που από κόρνερ και πάλι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των φιλοξενούμενων και ισοφάρισε με κεφαλιά στο 60’ (1-1).

Το 1-1 του Ολυμπιακού:

Επίσης τον πρόλαβε και ο Κουτσιαύτης που ανακάλυψε αποβολή του Ρόμανιτς στο 61’ δίνοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους.

Η απίστευτη αποβολή του Ρόμανιτς από τον Κουτσιάφτη:

Στο 65’ τελικά πέρασε τόσο ο Σκόνδρας στο παιχνίδι, στη θέση του Τιρόνε που έδωσε πολλές μάχες στο κέντρο, αλλά και ο Σασί στη θέση του Καραμάνου, ως ο μοναδικός προωθημένος για τα 25+ λεπτά που απέμεναν.

Στο 71’ ο Κάχριμαν είπε όχι στον Ελ Αραμπί, ενώ στάθηκε στη συνέχεια τυχερός στην κεφαλιά του Χασάν (δοκάρι), για να έρθει στο 72’ ο Σισέ και ξεμαρκάριστος με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Το 2-1:

Στο 77’ σε μια φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι ο Σισέ και τη «βοήθεια» του Ασίγκμπα έγραψε το 3-1, αν και δεν είχε πλέον σημασία, καθώς όλοι γνώριζαν το τελικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που διαμόρφωσε έτσι τις αριθμητικές ισορροπίες ο ρέφερι.

Το 3-1:

Ο τελευταίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με το πέναλτυ που «τόλμησε» να δώσει στο Καραϊσκάκη σε βάρος του Ολυμπιακού, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ (3-2) ο Βιγιάλμπα (το κέρδισε ο Νιασέ από τον Σισέ).

Το 3-2:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Αλέν, Σεμέδο, Καμαρά, Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Μασούρας (46’ Ελ Αραμπί), Τσιμίκας, Λοβέρα (46’ Βαλμπουενά), Σισέ, Γκασπάρ, Χασάν (78’ Μορ).

Αναπληρωματικοί ήταν και οι, Τζολάκης, Καφού, Παπαδόπουλος, Μαρτίνης.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Νιασέ, Βασιλόγιαννης (75’ Βιγιάλμπα), Τιρόνε (65’ Σκόνδρας), Καραμάνος (65’ Σασί), Ρόμανιτς, Βάντερσον, Ασίγκμπα, Μπουλούλης.

Στον πάγκο έμεινα οι, Επασί, Βλαχομήτρος, Νικολόπουλος, Μπαχανάκ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση