Ξάνθη – Λαμία 0-0: Η παράδοση συνεχίστηκε (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 19:12 Ξάνθη – Λαμία 0-0: Η παράδοση συνεχίστηκε (βίντεο)

Μπορούσαν νίκη οι Λαμιώτες που έχασαν κλασικές ευκαιρίες να βάλουν γκολ…

Με φόντο την 6η θέση Ξάνθη και Λαμία διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Skoda Ξάνθη Αρένα.

Το παιχνίδι αν και δεν ξεκίνησε με τοςυ καλύτερους οιωνούς στην επανάληψη, εξαιτίας κυρίως των φιλοξενούμενων επιφύλαξε συγκινήσεις και μόνο από αστοχίς δεν είχαμε σκορ.

Την αδικεί τη Λαμία το 0-0 αν και η Ξάνθη στο 86’ θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη όταν είχε δοκάρι.

Αυτό ήταν το τρίτο 0-0 μεταξύ των δύο ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο για τη Super League και τέταρτο στην προϊστορία τους στη μεγάλη κατηγορία.

Οι καλύτερες φάσεις

Πολύ φτωχό σε φάσεις και συγκινήσεις το α’ μέρος με την Ξάνθη να προσπαθεί ανεπιτυχώς να βρει διάδρομο προς την εστία του Θεοδωρόπουλου. Από την άλλη και η Λαμία δεν έχει να παρουσιάσει ούτε μία τελική σε αυτό το πρώτο μέρος. 

Καλύτερες στιγμές ένα κόρνερ της Ξάνθης στο 4΄, ο Κάστρο έπιασε την κεφαλιά κάνοντας φάουλ στον Αντέτζο που δε σφυρίχτηκε, ο Δημούτσος δίπλα στο δοκάρι απομάκρυνε με κεφαλιά και στη συνέχεια το αδύναμο σουτ του Καμαρά μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.

Στο 32’ σε μια φάση διαρκείας για την Ξάνθη ο Κάστρο αρχικά και Μπαξεβανίδης στη συνέχεια σούταραν χωρίς τελικά να ανησυχήσουν τον Θεοδωρόπουλο.

Ενδιάμεσα στο 18’ η Ξάνθη ζήτησε πέναλτυ με τον Στάρτζεον σε μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου, αλλά ακόμη και οι διαιτητές στο VAR έδειξαν ότι πρέπει να συνεχιστεί το παιχνίδι (Ο αμυντικός της Λαμίας πράγματι βρίσκει τον παίκτη της Ξάνθης που μόλις αισθάνεται άγγιγμα σωριάστηκε στο έδαφος εκβιάζοντας την εσχάτη των ποινών και σωστά είδε την κίτρινη κάρτα).

Το πέναλτυ που ζήτησε η Ξάνθη:

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά πράγματα τουλάχιστον ως προς τη φαντασία στο παιχνίδι. Η Λαμία όμως παρουσιάστηκε πιο αποφασισμένη και οι καλές φάσεις της ήταν και πολλές και κλασικές. Αρχικά στο 55’ βγήκε στην κόντρα με τρεις παίκτες έναντι ενός μόνο αμυντικού, η έμπνευση όμως του Βιγιάλμπα ήταν ένα αδύναμο σουτ που κατέληξε στα χέρια του Αμπάντ.

Ακόμη πιο μεγάλη φάση στο 57’ από κόρνερ του Βασιλόγιαννη και κεφαλιά προς τα πίσω του Καμαρά, ο Νιάσε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι με την εστία αιφνιδιάστηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ!

Τεράστια ευκαιρία στο 70’ προς 71’ για τη Λαμία με την μπαλιάτου Νιασέ στον Καραμάνο που δεν πρόλαβε την έξοδο του Αμπάντ η μπάλα όμως στρώθηκε στον Σάλιακα που έπιασε το βολέ για να σώσει την εστία του ο Καρασαλίδης καθώς ο τερματοφύλακάς του ήταν εξουδετερωμένος. Στην κόντρα η Ξάνθη πήγε να βγάλει ευκαιρία με τον Τζουρίτσκοβιτς δε βρήκε όμως η σέντρα του συμπαίκτη.

Τετ-α-τετ του Σάλιακα στο 80’ είχε νικητή τον Αμπάντ, ενώ και στο ριμπάουντ που πήρε ο Καραμάνος το σουτ εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Μια ολιγωρία στην άμυνα της Λαμίας στο 85’ μετά από χτύπημα κόρνερ θα φέρει τον Ντε Αμορίμ σε θέση βολής, με αυτοθυσία όμως ο Ασίγκμπα θα βρεθεί μπροστά του και θα παραχωρήσει κόρνερ. Ένα ακόμη λάθος σε εύκολο διώξιμο του Τζανετόπουλο στο αμέσως επόμενο λεπτό, έφερε τον Τζουρίτσκοβιτς να σουτάρει και η μπάλα να απομακρύνεται από το δεξί κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Τέλος στο 94' μεγάλη ευκαιρία με τον Κοβάτσεβιτς για την Ξάνθη να σουτάρει άουτ

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Τεσέϊρα (78’ Ντε Αμορίμ), Φοσέ (λ.τρ. 53’ Τζουρίτσκοβιτς), Σόσα, Καμαρά, Κασάδο (73’ Κοβάτσεβιτς), Καρασαλίδης, Μουλέν, Στάρτζεον, Κάστρο.

Στον πάγκο ήταν και οι, Μπέντο, Φασίδης, Λισγάρας, Τερκί.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Βιγιάλμπα (65’ Σαλιάκας), Μπεχαράνο, Δημούτσος (81’ Τιρόνε), Νιασέ, Καραμάνος, Βασιλόγιαννης (87’ Σασί)

Στον πάγκο ήταν και οι, Επασί, Μπιανκόνι, Μπουλούλης, Βύντρα.

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

4ος Διαιτητής: Απόστολος Τζουμαλάκος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση