ΟΦΗ – Λαμία 3-0: Χειρότερα δε γίνονταν!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 09:02 ΟΦΗ – Λαμία 3-0: Χειρότερα δε γίνονταν!

Το τραγικό πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα ή το πρώτο ημίχρονο στο Γεντί Κουλέ ήταν το φετινό χειρότερο του ΠΑΣ Λαμία; ιδού η απορία!

Σε ένα παιχνίδι όπου το ζητούμενο ήταν το κλείσιμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μιας καλής χρονιάς, η Λαμία «έχυσε το γάλα» γνωρίζοντας βαριά ήττα από έναν καλό ΟΦΗ με σκορ 3-0.

Όπως και στο αλήστου μνήμης παιχνίδι της Τούμπας, η εμφάνιση των «κυανόλευκων» ήταν τραγική στο πρώτο μέρος αδικώντας τους ως ομάδα. Το σκορ ήδη στο 20’ είχε διαμορφωθεί σε 3-0 (στην Τούμπα το 3-0 είχε γίνει στο 11’) χωρίς η Λαμία να έχει τελική! Αντίθετα ο ΟΦΗ με τρία στα τρία είχε πάρει ήδη σοβαρό προβάδισμα νίκης και εισόδου στην πρώτη εξάδα.

Η Λαμία στα πρώτα 45 λεπτά δεν υπήρξε στο γήπεδο και αυτό είναι το χειρότερο και σε καμία περίπτωση το σκορ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν το ρόλο που παίζει η ψυχολογία στην ομάδα που βάζει γρήγορο γκολ. Την ίδια ώρα στα μπλογκ των ομάδων που κυνηγούσαν τον ΟΦΗ στη βαθμολογία οργίαζαν τα σχόλια. Ειδικά όταν η Ξάνθη ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ και λίγα λεπτά αργότερα μάθαινε ότι το σκορ στο Ηράκλειο ήταν ήδη 3-0.

Τα γκολ

Μόλις στο 2’ ο Βίτορ Φιγκεϊρέδο έγραψε το 1-0, κάνοντας πολύ εύκολη τη συνέχεια για την ομάδα του που είδε αμέσως 6αδα. Στο 9' ο Ναμπί που είχε σκοράρει και στη Λαμία, σαν σε προπόνηση έγραψε το 2-0. Ωραίο γκολ καμιά αντίδραση. Απίστευτο γκολ - διασυρμός στο 20' από το Σεμέντο που πέρασε τρεις παίκτες και μπροστά από τον Αντέτζο  έπιασε το σουτ εκτελώντας στη γωνία του τον Επασί που μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για 3η φορά.

Με το 3-0 στα πόδια τους οι «Κρητικοί» έκαναν πλάκα στη συνέχεια, απέναντι σε μια ομάδα που «τους πάτησε» στον πρώτο γύρο, όπως είχε κάνει και στο τελείωμα του περσινού πρωταθλήματος.

Μια ευκαιρία στο 22' της Λαμίας με τον Καραμάνο να παίρνει το ριμπάουντ από αποτυχημένη έξοδο του Σωτηρίου και να σουτάρει ψηλά κόρνερ, αφού βρέθηκε πόδι αμυντικού στην πορεία της μπάλας, ήταν η μοναδική στιγμή που ανησύχησε κάπως τους γηπεδούχους σε αυτό το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η κίνηση του Μάντζιου, ήταν να βάλει τον Μπεχαράνο στη θέση του Βασιλόγιαννη.

Η εικόνα τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά δεν άλλαξε, με τον ΟΦΗ να φτάνει τρεις φορές σε διάστημα εννέα λεπτών φάτσα με το 4-0. Αρχικά ο Φιγκεϊρέδο δεν τα κατάφερε να βρεθεί μόνος απέναντι από τον Επασί, που έκανε σπουδαία απόκρουση στο 52’ σε σουτ του Νέιρα. Δύο λεπτά αργότερα νέα δύσκολη απόκρουση του Επασί σε σουτ του Νέιρα και ο Μαρινάκης από καλή θέση σούταρε άουτ.

Καμία αλλαγή διάθεσης δεν έδειξε και η είσοδος του Βιγιάλμπα στο 57’ στη θέση του Καραμάνου. Ο ΟΦΗ είχε και πάλι ευκαιρία για τέταρτο γκολ στο 59’ σε προσπάθεια του Σεμέντο που ίσως έκανε το καλύτερο του και πιο εντυπωσιακό παιχνίδι στην Ελλάδα.

Ένα σουτ του Τσιλιανίδη στο 75’ που έβγαλε ο Βύντρα ήταν μία ακόμη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο παιχνίδι που ήταν τα απόλυτα αφεντικά.

Το πρώτο και τελευταίο «ωχ» για τη Λαμία ήταν ουσιαστικά στο 77’ σε εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ρόμανιτς το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σωτηρίου.

Κάπου εκεί οι του ΟΦΗ κατάλαβαν ότι έπρεπε να κλείσουν και τυπικά το παιχνίδι. Έγινε αλλαγή ο καλύτερος τους παίκτης, μαζί με το Σεμέντο, ο Φιγκεϊρέδο και ήταν ώρα για οικονομία δυνάμεων και προφύλαξη από τραυματισμούς.

Στο 83’ ο Κομίνης που σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος, έκανε την γκάφα του αγώνα αποβάλλοντας για ένα απλό μαρκάρισμα στο 83’ τον Αραβίδη. Λίγο αργότερα όμως χάρη στο VAR είδε το λάθος του και έδειξε κίτρινη αφήνοντας τη Λαμία με 11 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 89’ ευκαιρία για το γκολ της τιμής από τον Τιρόνε σε μια φάση που ο Ρόμανιτς είχε κάνει επιθετικό φάουλ, όμως οι αμυντικοί κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτρουμπής, Νέιρα, Ναμπί (88’ Στάικος), Σεμέντο, Μαρινάκης (72’ Μπράουν), Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο (79’ Μάνος), Μεγιάδο, Κοροβέσης.

Στον πάγκο, Γουόλι, Νάστος, Ντίνας, Ζοάο.

ΠΑΣ Λαμία: Επασί, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Σκόνδρας, Αραβίδης (87’ Τιρόνε), Ρόμανιτς, Δημούτσος, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης (46’ Μπεχαράνο), Καραμάνος (57’ Βιγιάλμπα).

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Μπιανκόνι, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση