Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωταθλητής Φθιώτιδας ο Οπούντιος Μαρτίνου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 08:46 Πρωταθλητής Φθιώτιδας ο Οπούντιος Μαρτίνου

Τέλος στα Τοπικά Πρωταθλήματα και στη Γ΄Εθνική από την ΕΠΟ…

Με την απόφαση που πάρθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης για οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων και της Γ’ Εθνικής και την επικύρωση των βαθμολογιών ως είχαν μέχρι τα μέσα Μαρτίου που επλήγη η χώρα από το νέο κορωνοϊό, ο Οπούντιος Μαρτίνου στέφεται πρωταθλητής Φθιώτιδας και επιστρέφει στη Γ’ Εθνική όπου και θα συναντήσει την Αταλάντη (8η με 32 βαθμούς).

Σύμφωνα με τη βαθμολογία που υπήρχε στις 7 Μαρτίου και την αναβολή – που εξελίχθηκε σε οριστική ματαίωση – του αγωνιστικού διημέρου 14-15/3, ο Οπούντιος Μαρτίνου στέφεται πρωταθλητής Φθιώτιδας με 54 βαθμούς έναντι 46 της Λάρυμνας και 40 του Νέου Κρικέλλου.

Επίσης στη Β’ Κατηγορία, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ, πρωταθλητές αναδεικνύονται Δαφνησιακός Αρκίτσας 52 βαθμοί (έναντι 51 του Ρεγκινίου), Ευρυτανικός 40 βαθμοί (έναντι 39 του Αστέρα Σταυρού) και Ηράκλεια 43 βαθμοί (έναντι 48 της ΑΕΝΑ με παιχνίδι λιγότερο).

Αναφορικά με τους υποβιβασμούς, καλύτερα θα ήταν να περιμένουμε τις αποφάσεις τις ΕΠΣΦ, σύμφωνα και με τις επιταγές του υφυπουργείου Αθλητισμού και φυσικά τη δυνατότητα δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.

Τέλος, έχουμε οριστική διακοπή και στο Κύπελλο ΕΠΣΦ χωρίς να γίνουν τα ζευγάρια Νέο Κρίκελλο – Μαρτίνο και Παμμωλιακός – Καλύβια.

Διαβάστε παρακάτω όλες τις αποφάσεις της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.

Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.

Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.

Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.

Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.

Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.

Ανανεώνεται έως τις 31.12.2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή.

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.