Μπάσκετ: Και του χρόνου στη Β΄ Εθνική Έσπερος Λαμίας και Λοκρός Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 12:04 Μπάσκετ: Και του χρόνου στη Β΄ Εθνική Έσπερος Λαμίας και Λοκρός Αταλάντης

Επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ…

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Στην Α1 την καινούρια χρονιά δικαίωμα συμμετοχής απέκτησαν οι, ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ που τερμάτισαν αντίστοιχα στην 1η και 2η θέση του πρωταθλήματος.

Στη Β΄ Εθνική όπου υπάρχει και το τοπικό ενδιαφέρον, η ΕΟΚ επικύρωσε τη βαθμολογία, δίνοντας το εισιτήριο της ανόδου σε ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟ ΑΣ, ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (1ος και 2ος 1ου Ομίλου), ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ (πρωταθλητής, δευτεραθλητής του 2ου), ενώ δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021. Γεγονός που μεταφράζεται ότι Έσπερος Λαμίας και Λοκρός Αταλάντης παραμένουν και τη νέα περίοδο στη Β΄Κατηγορία.

Επίσης από το 2ο Όμιλο της Γ΄Εθνικής, ο 3ος Ερμής Σχηματαρίου και η 6η ΑΚ Χαλκίδας παίρνουν μαζί με άλλες 10 ομάδες το εισιτήριο για τη Β΄Εθνική, ενώ δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά Πρωταθλήματα εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Σύμφωνα με την προκήρυξη τη νέα περίοδο η Β΄Εθνική θα διεξαχθεί με 50 Σωματεία χωρισμένα σε 4 ομίλους, οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση.

Επίσης η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ.

Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση