Λαμία - Παναιτωλικός 2-0: Δυνατή και μετά τη διακοπή (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 07:55 Λαμία - Παναιτωλικός 2-0: Δυνατή και μετά τη διακοπή (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο «+13» από την ομάδα του Αγρινίου οι Λαμιώτες…

Δεν ξέχασε τον καλό της εαυτό η Λαμία, τρεις μήνες μετά τη… βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού.

Για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ η Φθιωτική ομάδα επικράτησε δίκαια στην έδρα της του Παναιτωλικού με 2-0.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον και το επίπεδο των ομάδων έδειξε ότι παρά τη διακοπή, διατήρησαν την τέχνη και την όρεξη τους, δημιουργώντας αρκετές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες (ειδικά στο πρώτο μέρος) με τις σημαντικότερες στην εστία του Παναιτωλικού.

Στο πρώτο μέρος αν και η Λαμία ήταν πιο απειλητική, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας. Επιπλέον ο Παναιτωλικός έδειξε να έχει υπεροχή στις στημένες μπάλες δημιουργώντας περισσότερες τελικές χωρίς όμως κάτι ουσιαστικό.

Αντίθετα σε αυτό το διάστημα η Λαμία είχε ένα γκολ, μια κλασική ευκαιρία και δύο φάσεις που ο Φερνάντες πήρε την μπουκιά από το στόμα των Αραβίδη (26’) και Ρόμανιτς (40’).

Την κλασική ευκαιρία απώλεσε ο Βιγιάλμπα, όταν στο 14’ απέναντι από τον Φερνάντες δεν μπόρεσε να τον νικήσει με κεφαλιά.

Το ίδιο δίδυμο σε μονομαχία στο 29’ είχε διαφορετικό νικητή. Ο Αραβίδης έκανε εκπληκτική προσπάθεια από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Βιγιάλμπα που πλάσαρε ιδανικά μην αφήνοντας περιθώρια στον Φερνάντες (1-0). Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του  Αργεντινού στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λαμίας.

Το 1-0 της Λαμίας:

Δε θα πρέπει να παραλείψουμε πάντως την παρουσία του Ρόσα για τους φιλοξενούμενους ο οποίος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων και ήταν ο άνθρωπος που ανάγκασε στο 28’ τον Καχριμαν σε δύσκολη επέμβαση για να διατηρήσει το «μηδέν».

Επίσης την παρουσία των λιγοστών φιλάθλων της Λαμίας που από τις γύρω πολυκατοικίες προσπαθούσαν να εμψυχώσουν τους παίκτες του Άκη Μάντζιου.

Φίλοι της Λαμίας στην... ταράτσα:

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Λαμία έπαιξε για πρώτη φορά φέτος με επιθετικούς του Αραβίδη και Βασιλόγιαννη με πιο πίσω τους Ρόμανιτς και Βιγιάλμπα.

Στην επανάληψη οι δύο προπονητές έχοντας και τη δυνατότητα των πέντε αλλαγών ξεκίνησαν από νωρίς τις αλλαγές, αλλάζοντας όμως παίκτες και όχι σύστημα. Ωστόσο ήταν φανερό ότι από το σύνολο λείπουν παιχνίδια και η τρίμηνη διακοπή δεν ήταν δυνατόν να μην αφήσει σημάδια, κυρίως στην αλληλοκάλυψη και την τελική προσπάθεια.

Λιγότερες οι φάσεις στην επανάληψη, με το πρώτο «αχ» ουσιαστικά να βγαίνει στο 78’ όταν η Λαμία πέτυχε και δεύτερο γκολ. Νέα εξαιρετική ενέργεια του Μπεχαράνο, που είχε βγάλει και την μπαλιά στον Αραβίδη από τον οποίο προήρθε το πρώτο γκολ, σέντρα στην αντίπαλη περιοχή και ψύχραιμη εκτέλεση από τον νεοεισελθέντα Μπιανκόνι που έδειξε ότι δεν ξεχνά την τέχνη του (2-0). Ο Βραζιλιάνος μάλιστα είχε κατεβάσει εξαιρετικά την μπάλα για να βγει η αντεπίθεση.

Το 2-0:

Καλή στιγμή στο 85’ για τον Παναιτωλικό με τον Ρόσα να μη βρίσκει στόχο και στην αντεπίθεση εξαιρετικό σουτ του Μπιανκόνι  έφυγε μόλις άουτ.

Με τη νίκη τους αυτή οι Λαμιώτες έφτασαν στο «+13» από την ομάδα του Αγρινίου, εξίσου σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι είδαμε καλές ενέργειες στο δημιουργικό κομμάτι και δύο αβίαστα γκολ.

Διαιτητές: Γεώργιος Βρέσκας, Ανδρέας Φωτόπουλος, Μιχαήλ Παπαδάκης

4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Σκαρντοβέλι, Αντέτζο, Βύντρα, Ρόμανιτς, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (λ.τρ. 86΄ Πλιάτσικας), Νιάσε (76’ Δημούτσος), Βασιλόγιαννης (76’ Μπιανκόνι), Βιγιάλμπα (λ.τρ. 55’ Μπουλούλης), Αραβίδης (λ.τρ. 55’ Καραμάνος)

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Σάλιακας, Τζανετόπουλος, Σάσι,

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Φερνάντες, Ντίας, Ντάουντα (83’ Ντουάρτε), Αλβάρες, Μουνιέ (72’ Μπαίροβιτς), Μάρτιν (71’ Λουσέρο), Σιέστεντ (46’ Λιάβας), Μαλής, Τσιγάρας (72’ Αριγίμπι), Βιείρα Ρόσα, Τζανακάκης

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Μπάι, Πάρρας, Φυτόπουλος

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση