Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαϊωάννου σε Κούγια: «Αυτή τη φορά Αλέξη δεν θα είμαι τόσο γενναιόδωρος μαζί σου»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 12:02 Παπαϊωάννου σε Κούγια: «Αυτή τη φορά Αλέξη δεν θα είμαι τόσο γενναιόδωρος μαζί σου»

Μπαράζ δηλώσεων και απαντήσεων μεταξύ των ιδιοκτητών Λαμίας και Λάρισας…

Απάντηση στην απάντηση από το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Λαμίας Πανουργιά Παπαιωάννου, στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λάρισας Αλέξη Κούγια.

Τα όσα ακολούθησαν του αγώνα Λαμία – Πανιώνιος, έφτασαν στο στόμα του κ. Κούγια που αναφέρθηκε σε στημένο παιχνίδι και ζήτησε να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου και η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ακολούθησε δήλωση από τον κ. Παπαϊωάννου προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε μίλησε για στημένο παιχνίδι σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Πραγματικά με έχει συγκινήσει το πρωτοφανές ενδιαφέρον που επιδεικνύει τις τελευταίες ώρες ο φίλος μου ο Αλέξης για εμένα και την ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ. Εξάλλου είναι γνωστές οι φίλιες δηλώσεις του των τελευταίων δύο (2) ετών και τα αγνά και ειλικρινή αισθήματα που τρέφει για εμένα και την ομάδα που υπηρετώ.

Αυτό που περισσότερο με συγκινεί είναι το γεγονός ότι με αφορμή τη δυσαρέσκεια που εξέφρασα σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας για τον τρόπο διαχείρισης του πρόσφατου παιχνιδιού της ομάδος μου με τον Πανιώνιο από τον προπονητή της ομάδας, γεγονός που αποτέλεσε και την αιτία για τη λύση της συνεργασίας μας, ο φίλος και προστάτης εμού και του ποδοσφαίρου, κ. Αλέξης Κούγιας, έφερε στο φως συνομιλίες μου με άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ της SUPER LEAGUE, που ακόμα και εγώ τις αγνοούσα, ενώ φέρεται να γνωρίζει για την ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ περισσότερα από ότι γνωρίζω ακόμη και εγώ.

Του θυμίζω την αντίστοιχη και με πολύ μεγαλύτερη ένταση δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο ίδιος μετά την ήττα της ΑΕΛ με 4-0 από τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκη στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της περυσινής σεζόν και τις σαφείς αιχμές του κατά του τότε προπονητή της ΑΕΛ κ. Φέστα. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ενδιαφέρον διαλεύκανσης της βαριάς ήττας της ομάδος του επέδειξε και τότε, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, που, ο γνωστός για την μετροέπειά του και τους πολυετείς αγώνες του για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, Αλέξης Κούγιας, καταγγέλλει τα κακώς κείμενα, πάντοτε ανιδιοτελώς και χωρίς προσωπικό συμφέρον, όπως ακριβώς πράττει και τώρα.

Με εκτίμηση και σεβασμό στον ευαίσθητο σε θέματα ηθικής του ποδοσφαίρου και εγκάρδιο φίλο εμού και της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ κ. Αλέξιο Κούγια.»

Ο τελευταίος (;) κύκλος αντιπαράθεσης

Η τελευταία παράγραφος ήταν όμοια με αυτή που χρησιμοποίησε στην πρώτη του ανάρτηση και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, ο οποίος και επανήρθε αμέσως μετά με το παρακάτω:

«Διάβασα πριν από λίγο την απάντηση του έντιμου ιδιοκτήτη της Λαμίας, Πανουργιά του οπλαρχηγού της επανάστασης, που από το Χάνι της Γραβιάς, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τα όσα ο ίδιος κατήγγειλε για στήσιμο του αγώνα Λαμία – Πανιώνιος εις βάρος του Άκη Μάντζιου και ορισμένων εκ των παικτών της Λαμίας που αφήνει σαφές υπονοούμενο ότι θα φύγουν από την Λαμία το καλοκαίρι και που τολμάει χωρίς καμία ντροπή να συγκρίνει αυτά που ο ίδιος είπε για να δικαιολογηθεί σε αυτούς που τον ανέβασαν 4 κατηγορίες σε 4 χρόνια, με τα όσα εγώ δήλωσα για το παιχνίδι Ολυμπιακός – ΑΕΛ πριν δύο χρόνια, με αυτά που είπε ο ίδιος.

Εγώ πράγματι στενοχωρήθηκα που η ΑΕΛ έχανε στο ημίχρονο 4-0 από τον Ολυμπιακό, γιατί ειδικά με τον Ολυμπιακό θέλω να δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά ούτε τον προπονητή μου έδιωξα γιατί έστησε το παιχνίδι, όπως ο ίδιος έκανε με τον Μάντζιο, ούτε προανήγγειλα απομάκρυνση παικτών σε λίγες μέρες που τελειώνουν τα play-out, ούτε έβαλα τον Τσικνή να κάνει αλλαγές καταργώντας τον προπονητή κατά την διάρκεια του αγώνα γιατί έτσι μου είπαν.

Μία συμβουλή θέλω να του δώσω:

«Μην τα ανακατεύεις βρωμάνε».

Εγώ είμαι 55 χρόνια στο ποδόσφαιρο και κανένας δεν με κατηγόρησε ούτε για βρωμιές, ούτε για στήσιμο αγώνα, μία φορά προσπάθησε ο Μπουτσικάρης να με στήσει μαζί με το γλυκό αγόρι τον σαγόνια και τον Σταθάκη τον γενικό αρχηγό της Ηλιούπολης, τότε που κόβανε τα δοκάρια και πυροβολούσανε το πούλμαν του Παναιτωλικού, αλλά σπάσανε τα μούτρα τους, ενώ αυτός είναι πέντε χρόνια στο ποδόσφαιρο και όποια βρώμικη πέτρα σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω.

Ακόμη θυμούνται όλοι στην Ελλάδα τα γκολ της Λαμίας στην Football League, με πέντε παίκτες οφσάιντ που δεν έβλεπαν οι βοηθοί και όλοι θυμήθηκαν την εποχή του Θωμά Μητρόπουλου και του Αιγάλεω.

Ακόμη κλαίνε ο Αναστόπουλος, ο Καρυπίδης και οι φίλαθλοι του Άρη για όσα έκανε η Λαμία εκείνη την χρονιά στην Football League.

Ελπίζω να μην του γράψει καμιά καινούργια απάντηση ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος μέσα στα άγρια μεσάνυκτα, γιατί έχω και πρωινό ξύπνημα»

Η νέα απάντηση Παπαϊωάννου

Δεν άργησε να ‘ρθει και η απάντηση του ιδιοκτήτη της Λαμίας με αναφορά σε παλιότερο περιστατικό συκοφαντικής δυσφήμισης:

«Άσπονδε φίλε μου Αλέξη

Την προσφιλή σου τακτική να στρεβλώνεις την αλήθεια, να ερμηνεύεις κατά το δοκούν τα λεγόμενα των άλλων και να λασπολογείς εναντίον τους δεν την ξεχνάς.

Θα σου θυμίσω ότι δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που με παρακαλούσες να αποσύρω την καταγγελία σε βάρος σου για τα όσα συκοφαντικά είχες ισχυριστεί και τότε για εμένα και για τα οποία κλήθηκες σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, μετά από προηγούμενη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον σου.

Τότε σε λυπήθηκα. Αυτή τη φορά Αλέξη δεν θα είμαι τόσο γενναιόδωρος μαζί σου.

Πανουργιάς Παπαϊωάννου»