Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία – Ξάνθη 0-0: «Λευκή» και με 10 παίκτες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 21:22 Λαμία – Ξάνθη 0-0: «Λευκή» και με 10 παίκτες

Αποβολή στο 29’ του Βλαχομήτρου έδωσε πλεονέκτημα στους "Ακρίτες" που κυνήγησαν στο ΔΑΚΛ τη νίκη…

Μετά από πολλές περιπέτειες λόγω κορωνοϊού Λαμία και Ξάνθη αναμετρήθηκαν στο ΔΑΚΛ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play out της Super League 1.

Το τελικό 0-0 σίγουρα είναι θετικό για τη Λαμία, καθώς επιτεύχθηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μία ώρα.

Οι γηπεδούχοι έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή σωτηρίας είχαν άλλο κίνητρο να κυνηγήσουν τη νίκη, απέναντι σε μια Ξάνθη που καιγόταν για βαθμούς.

Η αποβολή του νεαρού Ανέστη Βλαχομήτρου όμως που σημειώθηκε στο 29,’ σαφώς έδωσε το πάνω χέρι στους φιλοξενούμενους, χωρίς πάντως να δείξουν κάτι σπουδαίο στο επιθετικό κομμάτι.

Η συγκεκριμένη κόκκινη (αποβολή) βγήκε από το Μανούχο μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 25΄άτσαλο μαρκάρισμα του νεαρού σε αντίπαλο του από πίσω ήταν ο ορισμός της κίτρινης, ενώ στο 29’ δεν ήταν ακριβώς το ίδιο. Αν και όλα τα ΜΜΕ έσπευσαν να βαφτίσουν σκληρό μαρκάρισμα τη διεκδίκηση της μπάλας από τον Λαμιώτη επιθετικό, ήταν μια φάση όπου ο Βλαχομήτρος έφτασε ελάχιστα καθυστερημένα με αποτέλεσμα να βρει το πόδι του Κασάδο που τσίμπησε την μπάλα. Σίγουρα έχουμε δει να βγαίνουν κάρτες ακόμη πιο εύκολα, και ο Μανούχος είναι καλυμμένος, ωστόσο θα μπορούσε να είχε στείλει στα αποδυτήρια από το πρώτο 20λεπτο και τον Λισγάρα όταν «χαστούκισε» στον αέρα τον Καραμάνο έχοντας ήδη κίτρινη.

Η αποβολή του Βλαχομήτρου:

Λεπτομέρειες για τη σωμένη Λαμία, δε γνωρίζουμε όμως αν είναι το ίδιο και για τις άλλες ομάδες που διεκδικούν την παραμονή.

Σημειώνουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος ως βασικός για τον 18,5χρονο Ανέστη Βλαχομήτρο της Λαμίας και σίγουρα θα το θυμάται για χρόνια.

Αγωνιστικά το πρώτο μέρος ήταν χωρίς φάσεις και χωρίς ρυθμό. Ένα σουτ του Ντε Αμορίμ στο 13’ και μια κεφαλιά του Λισγάρα στο 40’, που έφυγαν λίγο άουτ ,ήταν οι καλύτερες στιγμές όλες για την Ξάνθη.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα. Η Ξάνθη έψαξε αποκλειστικά με γεμίσματα και στημένες φάσεις το γκολ, έχοντας μόνιμα σχεδόν στην επίθεση τον Λισγάρα. Επίσης μόνιμα οι παίκτες της βρισκόντουσαν στο έδαφος ζητώντας φάουλ.

Ένα σουτ του Ντε Αμορίν στο 76’ ήταν ουσιαστικά η πρώτη φάση στην επανάληψη, καθώς η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Μια ακόμη κεφαλιά του Κάστρο στο 86' ανησύχησε και αυτή κάπως τον Επασί (άουτ).

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Πετράκης): Επασί, Βάντερσον, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (89’ Πλιάτσικας), Σάλιακας (58’ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (81΄ Ασίγκμπα), Ρόμανιτς, Βλαχομήτρος

Στον πάγκο ήταν και οι: Θεοδωρόπουλος, Βιγιάλμπα, Αντέτζο, Σάσι, Καραγιάννης, Μπαχανάκ.

 Ξάνθη (Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (77’ Σόσα Μπέντο), Κασάδο, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (62’ Ντουρίτσκοβιτς), Κοβάτσεβιτς (46’ Γκαργκαλατζίδης), Τερκί (88’ Φασίδης), Μουλέν, Φοσέ (62’ Κάστρο).

Στον πάγκο έμειναν οι:, Μαλεζάς, Σόσα, Θυμιάνης, Καμαρά,