Άρης - Λαμία 3-1: Πέτυχε το πρώτο γκολ αλλά τη VARεσαν στη συνέχεια!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 08:00 Άρης - Λαμία 3-1: Πέτυχε το πρώτο γκολ αλλά τη VARεσαν στη συνέχεια!

Σέντρα είχαμε στη Super League Interwetten με τη Λαμία να δοκιμάζεται στο Κλεάνθης Βικελίδας με αντίπαλο τον ισχυρό Άρη.

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη ευτύχησε να πετύχει το πρώτο γκολ του φετινού πρωταθλήματος με τον Ρόμανιτς, στη συνέχεια όμως προδόθηκε στις λεπτομέρειες και βρέθηκε ηττημένη με σκορ 3-1.

Γενικά ο Άρης είχε την υπεροχή σε όλο το ματς, όμως η Λαμία είχε τις ευκαιρίες και το πρώτο γκολ, παίζοντας πολύ σωστά και έξυπνα το σύστημα των αντεπιθέσεων.

Στο 4λεπτο 72’-76’ με δύο γκολ που κρίθηκαν ουσιαστικά από το VAR ο Άρης προηγήθηκε 2-1 και φυσιολογικά σχεδόν έφτασε στη νίκη, αν και μέχρι εκείνο το σημείο τις εντυπώσεις είχαν κλέψει οι φιλοξενούμενοι.

Πρωταγωνιστής για τον Άρη ο πρώην παίκτης της Λαμίας Μπερτόγλιο που φάνηκε να το ευχαριστιέται απέναντι στην παλιά του ομάδα «κερδίζοντας’ ένα αυστηρό πέναλτυ και σημειώνοντας το τρίτο γκολ σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Οι φάσεις και τα γκολ

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία στο 13’ από μπαλιά του Ρόμανιτς ο Βασιλόγιαννης μέσα στην περιοχή σούταρε διαγώνια άουτ απέναντι από τον Κουέστα.

Ο Ρόμανιτς που ήταν ο πρωταγωνιστής και της φάσης του 30’ που φάνηκε να προλαβαίνει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος κατάφερε τελικά να διώξει και φυσικά στο 38’ όταν σκόραρε από τα 11 βήματα αξιοποιώντας το πέναλτυ που κέρδισε ο Βασιλόγιαννης σε ανατροπή του από τον Κουέστα (μπαλιά Βιγιάλμπα).

Στον αντίποδα οι καλύτερες στιγμές του Άρη στο πρώτο μέρος ήταν ένα φάουλ του Φετφατζίδη στο 24’ που έδιωξε με γροθιές ο Επασί, ενώ στο 36’ κατεβασιά του Μαντσίνι το σουτ που επιχείρησε όμως από το ημικύκλιο κόντραρε στον Αντέτζο και έφυγε λίγο κόρνερ.

Αν και μπήκε φουριόζος στην επανάληψη ο Άρης η Λαμία ήταν και πάλι η ομάδα που έχανε τις καλύτερες ευκαιρίες. Στο 63’ σε φάουλ του Βασιλόγιαννη και άστοχη έξοδο του Κουέστα, ο Λόπεθ έπιασε κεφαλιά που κατευθύνθηκε προς το τέρμα της ομάδας του. Ο Ισπανός έτρεξε να πιάσει νέα κεφαλιά, που χτύπησε το δοκάρι. Ο Νιάσε προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχτηκε φάουλ στον Λόπεθ (Το VAR ανακάλυψε οφ-σάιντ στη συνέχεια).

Ο Λόπεθ ήταν αυτός που έκανε τη ζημιά στο 72’. Προηγήθηκε καλοχτυπημένο φάουλ του Φετφατζίδη, η άμυνα της Λαμίας αιφνιδιάσθηκε στη δουλεμένη κομπίνα του Άρη και ο Ισπανός με κεφαλιά δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Επασί που βρήκε πάντως την μπάλα χωρίς να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR.

Μέσα σε τέσσερα λεπτά έγινε και το 2-1 από πέναλτυ που κέρδισε ο πρώην παίκτης της Λαμίας ο Μπερτόγλιο που από την εν γένει αντίδρασή του φάνηκε ότι ξέχασε το ψωμί που έφαγε στη Λαμία. Με τη χρήση VAR επιβεβαιώθηκε μια πολύ αυστηρή ποινή που μετέτρεψε σε γκολ στο 78’ ο Γκάμα (2-1). Μάλιστα στο 88’ ο πρώην παίκτης της Λαμίας είχε τη χαρά να γράψει το 3-1 όταν έφυγε μόνος του απέναντι στον Επασί σε κόντρα επίθεση. Και σε αυτή την περίπτωση δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του.

Ο Άρης πάντως θα μπορούσε να είχε κάνει το 3-1 και στο 80’ όταν ο Φετφατζίδης απέτυχε να πλασάρει τον Επασί σε μια μάλλον απλή φάση για την κλάση του.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52’ Λόπεθ), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκανέα, Σάσα, Ματίγια (52’ Μπαγκαλιάνης), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90’ Μάνος), Μαντσίνι (71’ Μπερτόγλιο).

Αναπληρωματικοί: Μπουσέ, Αντέμ, Δεληζήσης, Σενγκέργκης, Χατζηπιρπιρίδης.

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (91’ Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιάσε (79’ Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81’ Μπιανκόν), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

Στον πάγκο: Κατσικάς, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Ζιούλης, Καραγιάννης, Τσούκαλος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση