Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία - ΟΦΗ 1-2: Ζευγάρωσε τις ήττες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 07:32 Λαμία - ΟΦΗ 1-2: Ζευγάρωσε τις ήττες

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε η Λαμία που βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα απίθανο αυτογκόλ...

Για τη 2η αγωνιστική της Super League ΠΑΣ Λαμία και ΟΦΗ αναμετρήθηκαν στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», με τους φιλοξενούμενους  να παίρνουν μια πολύτιμη νίκη με σκορ 1-2.

Με συνταγή Χαριλάου η Λαμία ξεκίνησε δίνοντας χώρο στον ΟΦΗ που έδειξε τη διάθεση να κάνει παιχνίδι. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι δείχνοντας ιδιαίτερα απειλητικοί στην κόντρα επίθεση.

Μέχρι και το 35’ χωρίς η Λαμία να είναι ιδιαίτερα καλή, έδειχνε ότι ήταν η ομάδα που θα βγάλει το γκολ ή έστω ότι είναι η ομάδα που το δικαιούται, με δύο καλές στιγμές με τον Ρόμανιτς ειδικά αυτή στο 21’, ενώ σε δύο περιπτώσεις κραυγαλέου λάθους του Γιαννούλη θα μπορούσε πάλι να είχε έρθει ένα γκολ.

Αντ’ αυτού στο 35΄έγινε το απίστευτο σε μια τελειωμένη φάση για τον ΟΦΗ, ο Βύντρα θέλησε να καλύψει την μπάλα που κατέλγηε αργά αργά στον Επασί. Την ακούμπησε ελάχιστα τόσο όσο ο Επασί να αγκαλιάσει αέρα κι αυτή να πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Στη γραμμή έπεσε τόσο ο αμυντικός όσο και ο τερματοφύλακας χωρίς να εμποδίσουν το μοιραίο (0-1). Ένα γκολ που αν δεν το δεις δεν το πιστεύεις!

Η ουσία ήταν ότι οι Κρητικοί χωρίς να κουραστούν βρέθηκαν μπροστά στο σκορ και η Λαμία βρέθηκε να κυνηγάει την ισοφάριση.

Και εκεί φάνηκαν οι σημαντικές αδυναμίες στη δημιουργία και την εκτέλεση. Οι όποιες αλλαγές του Πετράκη και η όρεξη που έβγαλαν οι παίκτες του ειδικά στην αρχή της επανάληψης δεν έφτανε. Σε δύο περιπτώσει στο 50’ και το 55’ ο Ρόμανιτς έδειξε να φέρνει τη Λαμία κοντά στο γκολ όμως στην πρώτη περίπτωση το λάθος του Σωτηρίου δε βρέθηκε κανείς να το κάνει γκολ, ενώ στη δεύτερη ο Βιγιάλμπα μάλλον μπέρδεψε τα πόδια του και ενώ ο Σωτηρίου τον παρακολουθούσε έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ από τη μικρή περιοχή!

Επειδή όντως η Λαμία φλέρταρε σοβαρά με το 1-1, ο Σίμος δεν άργησε να αλλάξει τη μισή ομάδα, να αλλάξει και διάταξη και να «ηρεμήσει» την επιθετικότητα των αντιπάλων του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό σε μια ανύποπτη φάση στο 72’ με σέντρα πολλών μέτρων από αριστερά ο Κοροβέσης βρήκε τελείως αφύλακτο τον Σαρδινέρο (που είχε μπει ως αλλαγή), και με κεφαλιά εκείνος σαν σε προπόνηση έγραψε το 0-2.

Η Λαμία το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει στο 88’ με τον Μπιανκόνι που δεν ξέρουμε γιατί δεν προτιμήθηκε ξανά από την αρχή για την κορυφή της επίθεσης, ενώ στο 89’ να κερδίσει πέναλτυ με τον Ρόμανιτς. Αν και το γκρέμισμα του Σέρβου ήταν εξόφθαλμο από τον Σελίμοβιτς,  χρειάστηκαν 6 λεπτά στον Βρέσκα να το δει και να το ξαναδεί για να δώσει την εσχάτη των ποινών! Απίστευτο πραγματικά…

Το εκτέλεσε ο ίδιος ο Ρόμανιτς και έγραψε το 1-2, αλλά ως εκεί, παρά τις όποιες καλές προσπάθειες κυρίως από γεμίσματα με αποκορύφωμα ένα σουτ του Κωστίκα μέσα από την περιοχή ψηλά άουτ στο 101’.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας (66’ Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Νιασέ (76’ Παλαβαντσβίλι), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα (64’ Μπιανκόνι), Καραμάνος (46’ Χατζηστραβός), Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (76’ Κωστίκας)

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Μπαχανάκ

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Σακόρ (60’ Μεγιάδο), Σελίμοβιτς, Νέιρα, Ναμπί (98’ Βούρος), Διαμαντής (60’ Σολίς), Γιαννούλης, Γκαργκατζαλίδης (77’ Γρίβας), Στάικος (60’ Σαρδινέρο), Κοροβέσης

Στον πάγκο: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Μίγγος Νοικοκυράκης,