ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Της έχει πάρει τον αέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 08:09 ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Της έχει πάρει τον αέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αρνητικό σερί ηττών συνέχισε ο ΠΑΣ Λαμία που φιλοξενήθηκε στο άδειο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής από την αήττητη στο ξεκίνημα ΑΕΚ.

Το τελικό 3-0 έφερε τρεις ακόμη πόντους στους γηπεδούχους, ενώ βύθισε ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους που με εξαίρεση την πρώτη σεζόν, οι πρώτες αγωνιστικές δείχνει να μην τους… ταιριάζουν!

Η διάθεση δεν έλειψε ούτε σε αυτό το παιχνίδι από τους παίκτες του Γιώργου Πετράκη, όμως αυτό δεν έφτανε, ειδικά απέναντι στην ΑΕΚ που ήθελε πολύ και διατήρησε το αήττητο στις επίσημες υποχρεώσεις της στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής σεζόν. Είχε σαφώς στο μυαλό της στη Βόλφσμπουργκ χρησιμοποίησε νέα πρόσωπα, με το ένα εξ αυτών τον Γκαρσία να πετυχαίνει και γκολ πρώτη φορά με φανέλα βασικού.

Από την άλλη για τη Λαμία, υπήρξαν προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας μέχρι το κέντρο, παρά το 3-5-2 του αρχικού σχήματος με βασικό τον 20χρονο Χατζηστραβό. Έγιναν αλλαγές στη συνέχεια όμως το πρόβλημα γκολ ειδικά απέναντι σε άμυνα που περιμένει ήταν ορατό.

Το α’ 45λεπτο

Από τα πρώτα λεπτά η διάθεση της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη να πιέσει και να τρέξει σε όλους τους χώρους με στόχο το γρήγορο γκολ. Κάτι που κατάφερε στο 14’ μετά από σέντρα από αριστερά του Λόπεζ προσωρινή απομάκρυνση του Αντέτζο μπροστά στον Ανσαριφάρντ που κατέβασε, η μπάλα όμως στρώθηκε στον Γκαρσία που με ψύχραιμο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί γράφοντας το 1-0.

Το 1-0 της ΑΕΚ

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «κιτρινόμαυροι», ειδικά στο διάστημα πριν το γκολ και λίγο πριν τη λήξη του α’ 45λεπτου. Στον αντίποδα η Λαμία είχε δύο καλές στιγμές με τον Ρόμανιτς ο οποίος ζήτησε φάουλ ακριβώς στο ημικύκλιο της αντίπαλης περιοχής στο 10’ (σπρώξιμο από τον Σβάρνα που δεν είδε ο Τζήλος ίσως γιατί το εκβίασε και λίγο ο Σέρβος) και στο 23΄με ωραίο μακρινό σουτ που μπλόκαρε ο Τσιντώτας.

Η επανάληψη

Αν και η πρώτη φάση στην επανάληψη ανήκει στη Λαμία και συγκεκριμένα στον Προβυδάκη που έκανε ωραία προσπάθεια όμως το σουτ του δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Τσιντώτα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που πίεσε πάλι για ένα γρήγορο γκολ. Έτσι με την συμπλήρωση ακριβώς 50 λεπτών είχε διπλό δοκάρι σε φάση που δημιούργησε ο νεαρός Μαχαίρας. Το γύρισμα του μικρού έδωσε έτοιμο γκολ στον Ανσαριφάρντ που σημάδεψε όμως το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μάνδαλος με το κεφάλι είδε την μπάλα και πάλι να σταματά στο δοκάρι του Επασί.

Το διπλό δοκάρι της ΑΕΚ

Αμέσως μετά είδαμε ένα «δικό μας» παιδί το Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για την ΑΕΚ. Ο «Βάσι» που άρπαξε τη μεγάλη ευκαιρία που του έδωσε ο Καρέρα στο Αγρίνιο με σπουδαία εμφάνιση και έδειξε έτοιμος να βοηθήσει την ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ένα παιδί που έδωσε πολλά στη Λαμία όσο αγωνίστηκε με τα χρώματά της στις δύο δύσκολες πρώτες χρονιές της στη μεγάλη κατηγορία.

Στο 58’ μάλιστα έδιωξε την μπάλα κόρνερ μετά από προσπάθεια του Καραμάνου από δεξιά σε μια πολύ καλή στιγμή για τη Λαμία.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ΑΕΚ να ψάχνει το δεύτερο γκολ και να δίνει τη δυνατότητα στη Λαμία να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Φτάσαμε όμως στο 65΄που μια ολιγωρία έξω από την περιοχή του Επασί έδωσε το δικαίωμα στον Κρίστισιτς (ασίστ Μαχαίρα) να ζυγίσει και να εκτελέσει τον τερματοφύλακα της Λαμίας που είδε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του (2-0).

Το 2-0

Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε τελειώσει, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 78’ όταν ο Τσιντώτας δεν τιμωρήθηκε για τη μη σωστή απομάκρυνση της μπάλας που κατέληξε στο Ρόμανιτς. Ο νεαρός σούταρε, αλλά ο Χνιντ έβαλε την προβολή και παραχώρησε κόρνερ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ρόμανιτς:

Ο Ρόμανιτς που απείλησε και στο 82’ με σουτ που κόντραρε σε σώματα και πέρασε κόρνερ.

Και φτάσαμε στο 85’ όταν ο Ενομπακάρε μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0, ολοκληρώνοντας την ωραία προσπάθεια του Αλπμπάνη.

Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ

Δύο σουτ των Βιγιάλμπα και Βασιλόγιαννη στο 92’ (απέκρουσε ο Τσιντώτας) και 94’ (άουτ) αντίστοιχα, έκλεισαν το παιχνίδι της Λαμίας στο ΟΑΚΑ.

Αυτή ήταν η 4η σερί νίκη της ΑΕΚ ως γηπεδούχος απέναντι στους Φθιώτες που έχουν μόνο δύο ισοπαλίες απέναντι στον Δικέφαλο στην προϊστορία τους στην Α’ Εθνική.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (λ.τρ. 53’ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος (61’ Σιμόες), Γκαρσία (46’ Λιβάγια), Μαχαίρας (λ.τρ. 75’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (75’ Ενομπακάρε).

Αναπληρωματικοί: Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σαμπανάτζοβιτς.

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Προβυδάκης, Σκόνδρας (77’ Μπιανκόνι), Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νιάς (60’ Μπουλούλης), Χατζηστραβός (57’ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (77’ Βιγιάλμπα), Ρόμανιτς.

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Μπαχανάκ, Τζανετόπουλος, Κωστίκας, Γκούγκα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση