ΠΑΣ Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 2-2: Άγγιξε τη νίκη με ανατροπή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 17:08 ΠΑΣ Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 2-2: Άγγιξε τη νίκη με ανατροπή

Οι «παλιοί» Μπαράλες και Παπαδόπουλος έδωσαν τον βαθμό στον Αστέρα, μαζί με το VAR...

Παιχνίδι θρίλερ είχαμε στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» ανάμεσα σε Λαμία και Αστέρας Τρίπολης για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε με εναλλαγή στο σκορ, δύο αμφισβητούμενα πέναλτι, ένα που δε δόθηκε με απόφαση του VAR και δύο όμορφα γκολ.

Η Λαμία που βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ με πέναλτι του πρώην επιθετικού της Μπαράλες, κατάφερε να γυρίσει το σκορ στο 2-1 και να χάσει στο φινάλε σημαντική ευκαιρία να πάρει τη νίκη από την απόκρουση του πρώην τερματοφύλακά της Παπαδόπουλου.

Γενικά μπορούμε να το περιγράψουμε ως παιχνίδι με συγκινήσεις, δυνατές μονομαχίες και παρά τις λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες, πρόσφερε και τέσσερα γκολ. Ένα στο πρώτο μέρος και τρία στο δεύτερο…

Το μοναδικό γκολ του πρώτου 45λεπτου - που ήταν και πιο φτωχό σε φάσεις και συγκινήσεις -  προήρθε από εκτέλεση πέναλτι, ποινή που κέρδισε ο Ριέρα σε χέρι του Αντέτζο και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαράλες. Ο Αργεντίνος που παραμένει ο πρώτος σκόρερ της Λαμίας, αλλά και πρώτος σκόρερ του Αστέρα, δεν πανηγύρισε το γκολ όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν σεβόμενος την παρουσία του στη Λαμιώτικη πρωτεύουσα.

Το χέρι του Αντέτζο και το πέναλτυ του Μπαράλες:

Με πέναλτυ ισοφάρισε και η Λαμία στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 56’. Μάλιστα αυτές οι δύο αποφάσεις του Τσαγκαράκη πέρασαν από ψιλό κόσκινο στο VAR ειδικά στην περίπτωση της Λαμίας για το αν η ανατροπή του Ντέλετιτς ήταν εντός ή εκτός περιοχής. Ο Σέρβος ήταν αυτός που ανέλαβε και την εκτέλεση γράφοντας το 1-1, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο.

Η ισοφάριση της Λαμίας:

Σε όλα τα προηγούμενα λεπτά οι καλύτερες στιγμές ήταν ένα σουτ του Μουνάφο στο 24’ και μια προσπάθεια του Αραμπούλι από δεξιά που κατέληξε σε σουτ λίγο έξω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος και μετά το γκολ της Λαμίας το παιχνίδι ζωήρεψε και ειδικά οι γηπεδούχοι έδειξαν ικανοί για την ανατροπή, η οποία ήρθε στο σκορ στο 69’ με εξαιρετικό γύρισμα και σουτ του Τσούκαλου στην κλειστή γωνία, που έγραψε το 2-1.

Το πολύ ωραίο γκολ του Τσούκαλου:

Ο ενθουσιασμός όμως δεν αποδείχτηκε καλός σύντροφος και η άμυνα της Λαμίας που ουσιαστικά δεν είχε νικηθεί σε καμία φάση μέχρι το 78’, δέχτηκε γκολ. Προηγήθηκε σουτ του Τασουλή που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Επασί, το ριμπάουντ όμως από τον Ριέρα έδωσε το δικαίωμα στον τελευταίο να ισοφαρίσει (2-2).

Η ισοφάριση του Ριέρα:

Το γκολ αυτό έκανε το παιχνίδι ρουλέτα, χωρίς να υπάρχουν ολοκληρωμένες φάσεις, αλλά σίγουρα και οι δύο ομάδες έδειξαν εγωισμό ότι θέλουν τη νίκη.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 91’ όταν ο Τσαγκαράκης σφύριξε πέναλτι υπέρ της Λαμίας. Πήγε και πάλι στο VAR όμως αυτή τη φορά οι χειριστές του μηχανήματος έδειξαν παράβαση εκτός περιοχή. Οριακή φάση που φάνηκε όμως ο παίκτης να βάζει το χέρι του αρκετά μακριά από το σημείο που ήταν ο κορμός του που ήταν πράγματι εκτός περιοχής.

Το πέναλτι που δε δόθηκε στη Λαμία:

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν τελειώσει εκεί, καθώς στο 98’ ο Σκόνδρας έβγαλε τετ-α-τετ τον Τσούκαλο, ο οποίος όμως αυτή τη φορά νικήθηκε από τον πρώην συμπαίκτη του Παπαδόπουλο που έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση και έδωσε στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας.

Η μεγάλη ευκαιρία του Τσούκαλου στο 98':

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Επασί, Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Αραμπούλι (66’ Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Μπαχανάκ, Καραμάνος, Μπουλούλης (99’ Σαραμαντάς), Ντέλετιτς (79’ Βασιλακάκης)

Στον πάγκο, Θεοδωρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Παλαβαντσβίλι, Κωστίκας, Μαργαρίτης, Ζιούλης

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κότσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ. Πασαλίδης, Μουνάφο (76’ Φερναντέζ), Βαλιέντε, Ριέρα, Σίτο (76’ Γκόμεζ), Μπαράλες, Κρέσπι (65’ Λέο Τίλικα),

Στον πάγκο, Τσιφτσής, Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Καστάνο, Αλί, Αλβάρες

Προσαρμοσμένη αναζήτηση