Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακόμη ένας Λαμιώτης κάνει περήφανη τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο στο Tae Kwon Do

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 08:02 Ακόμη ένας Λαμιώτης κάνει περήφανη τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο στο Tae Kwon Do
Μία ακόμα διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο για το Λαμιώτη αθλητή Γιάννη Κορδογιάννη.
 
Ο Γιάννης Κορδογιαννης, είναι 31 ετών με καταγωγή από τη Σπερχειαδα Φθιώτιδας και ανήκει στον αθλητικό σύλλογο Α. Σ. Υπερίων Αττικής.
 
Αυτή τη φορά συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταε κβον ντό "ονλαιν τεχνικών παραλίας" - "2ND LENTS TAEKWONDO WORLDWIDE SPORTS ONLINE POOMSAE OPEN 2020 BEACH POOMSAE"
 
Η κατηγορία ήταν ατομικό πρωτάθλημα τεχνικού Ταε κβον ντό παραλίας, μαύρων ζωνών, πάνω από 30 ετών...
 
 
Οι συμμετοχές ήταν πάνω από 700 αθλητές και από 56 χώρες του κόσμου! Διαγωνίστηκε ανάμεσα σε αθλητές από χώρες όπως από τη Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Μπαγκλαντές, Ιράν, Ισλανδία, Ιράκ
 
Εκεί πήρε την πρόκριση στους ημιτελικούς και στη συνέχεια στους τελικούς με Σαουδική Αραβία, Ιράν και Ιράκ, όπου και πήρε τελικά την 3η θέση για την Ελλάδα.
 
 
Το πρωτάθλημα διεξήχθη στη Δανία και έγινε ονλαιν, σε λάιβ στρίμινγκ στις 21/11!
 
 
Πως όμως ο Γιάννης έφτασε σε αυτή τη διάκριση? Διαβάστε το βιογραφικό του:
 
«Γεννήθηκα στην Λαμία. Μεγάλωσα και ζούσα στη Σπερχειάδα. Ασχολούμαι με τις πολεμικές τέχνες από μικρή ηλικία.
 
Ξεκίνησα με Καράτε στον Κ. Κουτρούμπα πηγαίνοντας Λαμία με το λεωφορείο. Ο Κ. Κουτρούμπας έφυγε για Αυστραλία όταν ήμουν κοντά στη μαύρη ζώνη και να παίξω αγώνες. Μετά συνέχισα το καράτε με τον Κ. Τσινάβο στο Καστρί, πήρα τη μαύρη ζώνη μέχρι όπου έφυγε κι αυτός για Ισπανία.
 
Η αγάπη και το πάθος μου για τις πολεμικές τέχνες δεν σταματάει, έτσι λοιπόν ξεκίνησα το Παγκράτιο και το Πυξ λαξ (κικ μπόξινγκ) στον Κ.Μαρούλη και Κ. Κούτρα στη Λαμία. Και έπειτα στην Μακρακώμη όπου ήταν πιο κοντά στο σπίτι μου. Μετά από ένα τραυματισμό μου στο γόνατο που με άφησε εκτός για 6 μήνες, έμεινα στον καναπέ. Τότε μου ήρθε μήνυμα από τον Δάσκαλο μου στο Ταε κβον ντό Κ. Μπλατσιο.
Μόλις μπόρεσα να περπατήσω βρεθήκαμε και τον γνώρισα από κοντά. Έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση να ξεκινήσω Ταε κβον ντό!!! Στο Α. Σ. Μάχη Σπερχειάδας Μακρακώμης.
 
Λόγω των πολεμικών τεχνών που γνώριζα ήταν πολύ εύκολο να ενταχθώ στο καινούργιο για μένα στυλ!! Με βοήθησε να χτίσω ξανά τη φυσική κατάσταση μου και να σκέφτομαι πολύ καλύτερα!! Γι αυτό το Ταε κβον ντό σημαίνει ταε=πόδι κβον=χέρι ντο=μυαλό. Χωρίς το μυαλό δεν λειτουργεί τίποτα από τα δύο. Είναι ολυμπιακό άθλημα και πολύ καλό για την ανάπτυξη ενός παιδιού για τον χαρακτήρα και την φυσική κατάσταση του. Το αγάπησα και μου έδωσε να καταλάβω πόσο αγαπώ τα παιδιά και το άθλημα μου. Συνέχισα να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος. Διδάχτηκα και το παραδοσιακό Ταε κβον ντό, βόρειας Κορέας, Itf και εκεί πέτυχα τις πρώτες μου επιτυχίες το 2017, 3η θέση. Το 2018, 2η θέση.
 
 
Στη συνέχεια έπρεπε να μετακομίσω Λαμία ήθελα να έχω περισσότερο ανταγωνισμό και να εξελιχθώ έτσι ξεκίνησα στην σχολή Ταε κβον ντό Α. Σ. Ζεύς Λαμίας και τον Κ. Πιλάτο. Με βοήθησε πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος, λόγω της πολλής καλής πορείας του στον πρωταθλητισμό. Ένα χρόνο δουλειά μαζί του ήταν πολύ δυνατή εμπειρία για μένα. Στην συνέχεια πήρα τη μεγαλύτερη απόφαση, να κάνω το μεγάλο βήμα και να μετακομίσω Αθήνα. Μέσα από το άθλημα γνωρίζω πολλούς Δασκάλους και πολύ καλούς ανθρώπους. Έτσι πήρα μεταγραφή στον αθλητικό σύλλογο Α. Σ. Υπερίων Αττικής και τον δάσκαλο Κ. Στέργιο.
 
Δουλειά και προετοιμασία, προπόνηση και το Νοέμβριο του 2019 συμμετέχω στο Κύπελλο Ελλάδος Γεώργιος Βολαρης και παίρνω την 3η θέση στην κατηγορία των - 68κιλων. Στον ημιτελικό έπαιξα με τον ψηλότερο αθλητή 3 κεφάλια πάνω από μένα πολύ δύσκολο για πρώτη φορά ήρθα αντιμέτωπος με τόσο ψηλό συναθλητή και πολύ καλό αντίπαλο. Δύσκολο παιχνίδι. Ξεκίνησα με δύναμη και με μια γροθιά στο θώρακα τον πέταξα στο διπλανό τερέν, σταμάτησε όλο το στάδιο και επικράτησε ησυχία. Μαζεύτηκαν όλοι οι μεγάλοι Δάσκαλοι και Πρωταθλητές να μας δουν!! Εκεί αγχώθηκα! Αλλά μου έδωσε περισσότερη δύναμη να συνεχίσω να παλεύω!! Μπήκα ακόμη πιο δυνατά και κυριολεκτικά παλεύαμε, αλλά έχασα με ανατροπή ενώ κέρδιζα 6-0 τα πόδια μου ήταν πολύ βαριά. Έτσι με τρία λακτίσματα λόγω του ύψους του αντιπάλου και τα μακριά άκρα του έγινε το 6-9. (3ποντους το χτύπημα στο κεφάλι με λάκτισμα).
 
Μετά το κύπελλο Ελλάδας ήρθε η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Κ. Αρετή Αθανασοπούλου και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ. Κ. Μιχάλης Μουρούτσος να μου δώσουν τα συγχαρητήρια για την μάχη και την επιτυχία μου. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή για μένα 2 Άνθρωποι θρύλοι του Ελληνικού Ταενκβον ντό δίπλα μου!! Πήρα μεγάλη δύναμη και συνέχισα να προπονούμαι για τα επόμενα βήματα.
 
 
Ήρθε ο ιός covid-19 και σταμάτησαν όλα τα πρωταθλήματα... Αλλά δεν τα παράτησα, έκανα προετοιμασία και πολύ τεχνικό κομμάτι του Ταε κβον ντό για να είμαι σε φυσική κατάσταση. Έτσι λοιπόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία διοργάνωσε πρωτάθλημα ονλάιν τεχνικών λόγω covid-19.
 
Δουλειά και προετοιμασία, προπόνηση μέχρι την ημέρα της διοργάνωσης. 21/11/2020 Κριτές από όλο τον κόσμο μας αξιολογούν και βαθμολογία για το κάθε ένα κομμάτι του τεχνικού πρωταθλήματος. Δύσκολο αλλά το πίστεψα!! Πέρασα στους ημιτελικούς ανάμεσα σε Ιρανούς, Ιρακινούς, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Μπαγκλαντές, Ιράν και Ισλανδία. Και μετά από πολλές ώρες ήρθε η ώρα στους τελικούς, εκεί πήρα την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των μαύρων ζωνών πάνω από 30 ετών. Και αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα σε ένα δυνατό παγκόσμιο πρωτάθλημα φέραμε μαζί με άλλους Έλληνες την 3η θέση και στη γενική κατάταξη των χωρών.»