ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΣ Λαμία 2-0: Δεν τον έσωσε ούτε η παράδοση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 19:16 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΣ Λαμία 2-0: Δεν τον έσωσε ούτε η παράδοση Φωτογραφία: INTIME

Ένατη αγωνιστική χωρίς νίκη οι «κυανόλευκοι»…

Κόντρα στην παράδοση ο ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ" με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Το τελικό 2-0 είναι η πρώτη νίκη στη μεγάλη κατηγορία, για τον «ΑΓΙΑΞ της Ηπείρου» κόντρα στους «κυανόλευκους», οι οποίοι μετρούσαν δύο ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια στα Γιάννενα.

Επιπλέον αυτό ήταν το 9ο παιχνίδι χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του Τεννέ, την οποία περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με Ολυμπιακό (στο Αθανάσιος Διάκος στις 13/12) και Ατρόμητο (εκτός 20/12).

Περιορισμένες συγκινήσεις είχε το πρώτο 45λεπτο, ένα διάστημα στο οποίο ξεχώρισαν οι γηπεδούχοι τουλάχιστον μέχρι το 30’ όταν και πέτυχαν το γκολ. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε σε μια φάση που δε μύριζε γκολ. Ο Εραμούσπε σέντραρε από αριστερά και ο Ελευθεριάδης ξεχασμένος (;) στο πρώτο δοκάρι με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 1-0.

Το γκολ:

Στη συνέχεια η Λαμία ήταν πιο επικίνδυνη και θα μπορούσε στο 36’ να ισοφαρίσει όταν από προσπάθεια του Βασιλόγιαννη στο δεύτερο δοκάρι ο Αντέτζο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Επίσης στο 42΄από ενέργεια του Σκόνδρα η μπάλα ήρθε μέσα στη μικρή περιοχή του Χουτεσιώτη, χωρίς πάντως να βρεθεί ένας παίκτης για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Χάθηκε η ευκαιρία στην επανάληψη

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε η επανάληψη παρά τις χτυπητές αδυναμίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού για τους φιλοξενούμενους που ήταν πίσω στο σκορ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη διάθεση του Μπάμπη Τεννέ υπήρχαν μόνο εφτά παίκτες, καθώς οι «κυανόλευκοι» παρατάχθηκαν με 18αδα στους «Ζωσιμάδες».

Στο 54’ πάντως είχε διπλή ευκαιρία για το 1-1 πρώτα με τον Καραμάνο και στη συνέχεια με τον Ρόμανιτς το σουτ του οποίου ο Χουτεσιώτης με υπερένταση το έβγαλε κόρνερ.

Η μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας:

Αμέσως μετά, στο ματς πέρασαν δύο παίκτες με αμιγώς επιθετικούς προσανατολισμούς, οι Αραμπούλι και Ντέλετιτς στη θέση των Βασιλόγιαννη και Μπουλούλη που σαφώς είχαν περισσότερες ανασταλτικές υποχρεώσεις.

Αυτές οι αλλαγές πάντως δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του και να ψάχνει πιο συχνά την ευκαιρία που θα τον έφερνε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο σκορ.

Έτσι στο 77’ ο Τεννές έριξε και τρίτο επιθετικό στο ματς τον Νίκο Τσούκαλο, ρισκάροντας στην επίθεση για την ισοφάριση.

Μοιραία άνοιξε περισσότερο η άμυνα και σε μια φάση στο 85’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Μπεχαράνο στον Πεέρσμαν ο οποίος πήγε έξυπνα και συγκρούστηκε με τον Βολιβιανό. Το VAR έδωσε δίκιο στο διαιτητή και ο Παμλίδης νίκησε τον Θεοδωρόπουλο από τα 11 βήματα (2-0).

Το πέναλτυ των γηπεδούχων:

Από κει και πέρα οι αλλαγές δεν άφησαν να γίνει παιχνίδι και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι που βυθίζει ακόμη περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα τη Λαμία, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 12 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννικης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πεέρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Κάστρο, Μπρένερ (64’ Καρτάλης), Ελευθεριάδης (92’ Ναούμετς), Ντομίνγκεθ (77’ Κάργας), Παμλίδης (92’ Δούμτσης).

Αναπληρωματικοί: Γιαννίκογλου, Πήλιος, Λιάσος, Γροσδάνης, Κριζμάν.

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μπεχαράνο (91’ Γκούγκα), Μπουλούλης (56’ Αραμπούλι), Ρόμανιτς, Μπαχανάκ (79’ Τσούκαλος), Βασιλόγιαννης (56’ Ντέλετιτς), Καραμάνος.

Αναπληρωματικοί: Επασί, Προβυδάκης, Ζιούλης.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση